Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Signature Bank έκλεισε από τις ρυθμιστικές αρχές - η τρίτη χρεοκοπία τράπεζας στις ΗΠΑ μέσα σε μια εβδομάδα

      Άλλη μια μεγάλη τράπεζα κρυπτονομισμάτων εξαφανίστηκε, κλυδωνίζοντας περισσότερο τον ήδη χειμαζόμενο κλάδο.

    Η Signature Bank, ένας από τους δύο μεγάλους προορισμούς των ΗΠΑ για εταιρείες που ασχολούνται με κρυπτονομίσματα, έκλεισε από τις ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης. "Όλοι οι καταθέτες αυτού του ιδρύματος θα αποζημιωθούν", ανέφεραν το Υπουργείο Οικονομικών, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων και η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων σε κοινή ανακοίνωση.

    Αυτή είναι η τρίτη μεγάλη τράπεζα που κλείνει μέσα σε μια εβδομάδα και οι επενδυτές έχουν τρομάξει. Η κοινή ανακοίνωση ότι οι καταθέτες θα προστατευθούν πάνω από τα 250.000 δολάρια που εγγυάται η FDIC φαίνεται ότι έχει σκοπό να καθησυχάσει τους πελάτες των τραπεζών ότι τα χρήματά τους δεν θα δεσμευτούν. Η Signature είχε 88,59 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Το Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης έχει αναλάβει την κατοχή της τράπεζας.

    Η Signature ήταν μία από τις δύο τράπεζες που χρησιμοποιούνταν ευρέως στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Όπως και η Silvergate, η οποία κατέρρευσε στις 8 Μαρτίου, η Signature διέθετε ένα δίκτυο που επέτρεπε στις εταιρείες κρυπτονομισμάτων να μεταφέρουν δολάρια σε πραγματικό χρόνο. Με την εξαφάνιση και των δύο τραπεζών αυτών, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να επιστρέψει κανείς σε δολάρια.

    Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase, είχε 240 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στην Signature, ανέφερε η εταιρεία στο Twitter. Αλλά λόγω της κράτησης των κεφαλαίων της Signature, η Coinbase θα χρησιμοποιήσει άλλους τραπεζικούς εταίρους για τις συναλλαγές των πελατών της.

    Επιπλέον, η ανακοίνωση της Fed ανέφερε ότι οι καταθέτες της Silicon Valley Bank θα αποζημιωθούν επίσης. Αυτά είναι καλά νέα για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων - αφού ο πάροχος stablecoin Circle διατηρούσε εκεί 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά του. Η Circle διαχειρίζεται το USDC, ένα token που προορίζεται να αξίζει πάντα 1 δολάριο - και αποτελεί σημαντικό μέρος των πληρωμών κρυπτονομισμάτων .

    Η Circle επηρεάζεται επίσης από το κλείσιμο της Signature. Θα χρησιμοποιήσει αντ' αυτού την BNY Mellon, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jeremy Allaire σε ένα tweet.

    Επίσης, στην ανακοίνωση, οι ρυθμιστικές αρχές ανέφεραν ότι οι καταθέτες της Silicon Valley Bank, μιας τράπεζας που δεν ασχολούταν εξολοκλήρου με το χώρο των κρυπτονομισμάτων, που χρεοκόπησε στις 10 Μαρτίου μετά από bank run, θα έχουν πρόσβαση στις ανασφάλιστες καταθέσεις τους τη Δευτέρα. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις, καμία απώλεια δεν θα πληρωθεί από τους φόρους.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Alex Castro / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.