Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Μέσω κρυπτονομισμάτων έγινε ξέπλυμα 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021

    Το 2021 παράνομες συμμορίες ξέπλυναν μέσω κρυπτονομισμάτων 8,6 δισεκατομμυρία δολαρία, σημειώνοντας αύξηση 30% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με έκθεση της Chainalysis που δημοσιεύτηκε σήμερα. Η εταιρεία είπε ότι ο αριθμός αυτός προέκυψε από την παρακολούθηση των συναλλαγών που συνδέονται με εγκληματικές δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο σε διαφορετικά blockchains κρυπτονομισμάτων. Αυτό περιλάμβανε διευθύνσεις παρακολούθησης που συνδέονται με δραστηριότητες όπως πωλήσεις στην αγορά σκοτεινού δικτύου, διαδικτυακές απάτες, παραβιάσεις πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων και επιθέσεις ransomware.

    "Συνολικά, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν ξεπλύνει κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2017, με το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου να μετακινείται με την πάροδο του χρόνου σε κεντρικές ανταλλαγές. κάθε χρόνο -- έως και 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ», είπε η Chainalysis.

    Στις περισσότερες περιπτώσεις, ομάδες εγκλήματος στον κυβερνοχώρο έστελναν κεφάλαια σε κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, από όπου μετέτρεπαν τα κλεμμένα κεφάλαια σε πραγματικό νόμισμα fiat. Σχεδόν το 47% όλων των κλεμμένων κρυπτονομισμάτων ξεπλύθηκε μέσω παραδοσιακών ανταλλαγών, ανέφερε η Chainalysis.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.