Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried, συνελήφθη στις Μπαχάμες

    Η Βασιλική Αστυνομία στις Μπαχάμες συνέλαβε τον ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-Fried, σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου. Η σύλληψη έγινε αφότου οι ΗΠΑ υπέβαλαν ποινικές διώξεις κατά του Bankman-Fried, αναμένεται από τις ΗΠΑ να ζητήσουν από τις Μπαχάμες την έκδοση του Bankman-Fried σε σύντομο χρονικό διάστημα.
    «Ως αποτέλεσμα της ειδοποίησης που ελήφθη και του υλικού που παρέχεται με αυτήν, κρίθηκε σκόπιμο για τον Γενικό Εισαγγελέα να ζητήσει τη σύλληψη του SBF (Sam Bankman-Fried) και να τον θέσει υπό κράτηση σύμφωνα με τον νόμο περί έκδοσης του έθνους μας», ανέφερε η δήλωση, που αποδίδεται στον Γενικό Εισαγγελέα Ράιαν Πίντερ. «Τη στιγμή που υποβάλλεται επίσημο αίτημα έκδοσης, οι Μπαχάμες σκοπεύουν να το επεξεργαστούν άμεσα, σύμφωνα με το δίκαιο των Μπαχαμών και τις υποχρεώσεις τους από τη συνθήκη με τις Ηνωμένες Πολιτείες».
    Ένα tweet από το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι οι εισαγγελείς στις ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες στον Bankman-Fried, αν και το κατηγορητήριο παραμένει σφραγισμένο.

     


    Σύμφωνα με τους New York Times, οι κατηγορίες μπορεί να περιλαμβάνουν απάτη μέσω εμβάσματος, απάτη σε τίτλους, ξέπλυμα χρήματος και σχετικές κατηγορίες συνωμοσίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ σχεδιάζει επίσης να ασκήσει κατηγορίες.
    Ο πρωθυπουργός των Μπαχαμών Φίλιπ Ντέιβις δήλωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει τη δική της έρευνα για την κατάρρευση της FTX, παράλληλα με τις ποινικές κατηγορίες των ΗΠΑ.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.