Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Sony και η Lego επενδύουν 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Epic για να βοηθήσουν στη δημιουργία του metaverse

    Η Sony επενδύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Epic Games για να επεκτείνει περαιτέρω τη σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών και να βοηθήσει στην υποστήριξη της ανάπτυξης του metaverse. Μια ξεχωριστή επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Epic πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα από τη μητρική εταιρεία της Lego, Kirkbi.

    «Ως εταιρεία δημιουργικής ψυχαγωγίας, είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύουμε στην Epic για να εμβαθύνουμε τη σχέση μας στον τομέα του metaverse, έναν χώρο όπου δημιουργοί και χρήστες μοιράζονται τον χρόνο τους», δήλωσε ο πρόεδρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Group Corporation, Kenichiro Yoshida. «Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι η τεχνογνωσία της Epic, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής μηχανής παιχνιδιών της, σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες της Sony, θα επιταχύνει τις προσπάθειές μας, όπως η ανάπτυξη νέων ψηφιακών εμπειριών θαυμαστών στον αθλητισμό και οι πρωτοβουλίες εικονικής παραγωγής μας».

    Αυτός είναι ο δεύτερος γύρος επένδυσης της Sony στην Epic Games, μετά από μια αρχική επένδυση 250 εκατομμυρίων δολαρίων που έγινε τον Ιούλιο του 2020.

    Η επένδυση της Kirkbi, εν τω μεταξύ, έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου ο Όμιλος Lego ανακοίνωσε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με την Epic για να "διαμορφώσει το μέλλον του μετασύμπαντος."

    «Ένα μέρος των επενδύσεών μας επικεντρώνεται σε τάσεις που πιστεύουμε ότι θα επηρεάσουν τον μελλοντικό κόσμο στον οποίο θα ζούμε εμείς και τα παιδιά μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kirkbi, Søren Thorup Sørensen. «Αυτή η επένδυση θα επιταχύνει τη δέσμευσή μας στον κόσμο του ψηφιακού παιχνιδιού και είμαστε στην ευχάριστη θέση να επενδύουμε στην Epic Games για να υποστηρίξουμε το συνεχές ταξίδι ανάπτυξής τους, με μακροπρόθεσμη εστίαση στο μελλοντικό metaverse».

    Δυστυχώς, η ανακοίνωση δεν εξετάζει το πιο θεμελιώδες ερώτημα σχετικά με το metaverse, αλλά η Epic είπε ότι οι τρεις εταιρείες «στοχεύουν να δημιουργήσουν νέα κοινωνική ψυχαγωγία εξερευνώντας τη σύνδεση μεταξύ ψηφιακού και φυσικού κόσμου». 

    «Αυτή η επένδυση θα επιταχύνει τη δουλειά μας για τη δημιουργία του μετασύμπαντος και τη δημιουργία χώρων όπου οι παίκτες μπορούν να διασκεδάζουν με φίλους, οι εταιρίας μπορούν να δημιουργήσουν καθηλωτικές εμπειρίες και οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να οικοδομήσουν μια κοινότητα και να ευδοκιμήσουν», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney.

    Η «αξιολόγηση μετοχικού κεφαλαίου της Epic μετά την επένδυση είναι τώρα 31,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η επένδυση δεν αλλάζει την ιδιοκτησιακή της κατάσταση: Η εταιρεία δήλωσε ότι παραμένει υπό τον έλεγχο του Tim Sweeney.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.