Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Ubisoft αφαιρεί το The Crew από τις βιβλιοθήκες της μετά το κλείσιμο των server, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση για την ψηφιακή ιδιοκτησία

      Η Ubisoft φαίνεται αποφασισμένη να καταστρέψει κάθε πιθανότητα αναβίωσης του online-only racing game

    Η Ubisoft βρέθηκε μπλεγμένη σε διαμάχη καθώς οι παίκτες που αγόρασαν το The Crew, ένα online παιχνίδι αγώνων, αναφέρουν ξαφνική και απροσδόκητη απώλεια πρόσβασης. Οι χρήστες που προσπαθούν να εκκινήσουν το παιχνίδι μέσω του Ubisoft Connect συναντούν ένα μήνυμα που αναφέρει: "Δεν έχετε πλέον πρόσβαση σε αυτό το παιχνίδι" και τους ανακατευθύνει στο κατάστημα. Επιπλέον, το The Crew έχει υποβιβαστεί σε μια ενότητα "ανενεργά παιχνίδια" στη βιβλιοθήκη, με μόνο μια απογυμνωμένη έκδοση demo διαθέσιμη για παιχνίδι.

     

    Αν και η Ubisoft μπορεί να υποστηρίξει ότι η εξάρτηση του παιχνιδιού από τους διακομιστές που έχουν πλέον σταματήσει να λειτουργούν, καθιστά το παιχνίδι ουσιαστικά μη αναπαραγώγιμο, οι παίκτες μένουν απογοητευμένοι από την απότομη αφαίρεση ενός προϊόντος για το οποίο έχουν πληρώσει, συχνά χωρίς καμία προειδοποίηση. Κάποιοι ήλπιζαν να διατηρήσουν το The Crew μέσω ιδιωτικών διακομιστών που λειτουργούν από διάφορες κοινότητες, αλλά με την πρόσβαση στα αρχεία του παιχνιδιού να είναι πλέον αδύνατη, αυτές οι προσδοκίες φαίνεται να διαψεύδονται.

     

    Το περιστατικό αυτό προκάλεσε ευρεία συζήτηση σχετικά με την επισφαλή φύση της ψηφιακής ιδιοκτησίας, με πολλούς να εκφράζουν ανησυχίες για τον εκτεταμένο έλεγχο που ασκούν οι κάτοχοι πλατφορμών στο περιεχόμενο που έχουν αγοράσει. Οι εκκλήσεις για νομοθετική παρέμβαση ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των καταναλωτών και να διασφαλιστεί η δια βίου πρόσβαση στα αγορασμένα παιχνίδια έχουν ενταθεί, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη ανησυχία της κοινότητας των τυχερών παιχνιδιών για την αστάθεια της ψηφιακής ιδιοκτησίας. Καθώς το τοπίο των παιχνιδιών εξελίσσεται προς τις ψηφιακές λήψεις, οι παίκτες και οι συντηρητές παραμένουν σε εγρήγορση απέναντι σε περαιτέρω καταπατήσεις της πρόσβασής τους σε αγαπημένους τίτλους, με αποτέλεσμα κινήματα όπως το "Stop Killing Games" να κερδίζουν έδαφος.


    Πηγή
    Φωτογραφία: techspot
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.