Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι βρετανικές αρχές δίνουν την τελική έγκριση για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

    Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε σήμερα την τελική έγκριση για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η CMA εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παραχωρήσεις της Microsoft γύρω από το cloud gaming αποτελούν "αλλαγή παιχνιδιού" που θα προωθήσει τον ανταγωνισμό. Η CMA δήλωσε ότι η νέα συμφωνία για την αγορά της Activision από τη Microsoft χωρίς τα δικαιώματα για το cloud gaming εγκρίθηκε αφού η CMA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα διατηρήσει ανταγωνιστικές τιμές και καλύτερες υπηρεσίες. Η έγκριση ανοίγει προφανώς το δρόμο για να κλείσει η συμφωνία εντός του χρονοδιαγράμματος χωρίς κυρώσεις για περαιτέρω καθυστερήσεις.

     

    Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, Bobby Kotick, δήλωσε: "Η επίσημη έγκριση της CMA είναι σπουδαία νέα για το μέλλον μας με τη Microsoft και ανυπομονούμε να γίνουμε μέρος της ομάδας του Xbox".

     

    Σε επιστολή του προς τους εργαζομένους, ο Kotick ανέφερε επίσης: "Σήμερα η CMA, η ρυθμιστική αρχή στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενέκρινε τη συναλλαγή μας με τη Microsoft. Έχουμε πλέον όλες τις απαραίτητες κανονιστικές εγκρίσεις για να κλείσουμε και ανυπομονούμε να δώσουμε χαρά και σύνδεση σε ακόμα περισσότερους παίκτες σε όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος του διοικητικού μας συμβουλίου Brian Kelly και εγώ είμαστε απίστευτα περήφανοι για όλους εσάς και τα επιτεύγματά σας τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το επόμενο κεφάλαιο μαζί με τη Microsoft και τις ατελείωτες δυνατότητες που δημιουργεί για εσάς και για τους παίκτες μας".

     

    Η Microsoft πρότεινε για πρώτη φορά την εξαγορά τον Ιανουάριο του 2022, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ αμφισβήτησε τη συγχώνευση για λόγους αντιμονοπωλιακούς. Η Microsoft προχώρησε στην αντιμετώπιση των ανησυχιών υπογράφοντας συμφωνίες για την παραχώρηση άδειας χρήσης του μεγαλύτερου παιχνιδιού της Activision Blizzard, του Call of Duty, σε ανταγωνιστές κατασκευαστές πλατφορμών όπως η Nintendo, η Sony και σε υπηρεσίες cloud gaming. Η Microsoft κέρδισε τη δίκη, αν και η FTC εξακολουθεί να επιδιώκει να σταματήσει τη συγχώνευση με κάποιο τρόπο.

     

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η CMA αντιστάθηκε επίσης. Αλλά τον Αύγουστο, η Microsoft έκανε μια παραχώρηση που θα έβλεπε τη Ubisoft, αντί για τη Microsoft, να αγοράζει τα δικαιώματα της Activision για το cloud gaming. Αυτή η νέα συμφωνία θα θέσει τα δικαιώματα streaming στο cloud (εκτός ΕΟΧ) για όλο το περιεχόμενο PC και κονσόλας της Activision που θα παραχθεί τα επόμενα 15 χρόνια στα χέρια ενός ισχυρού και ανεξάρτητου ανταγωνιστή με φιλόδοξα σχέδια να προσφέρει νέους τρόπους πρόσβασης σε αυτό το περιεχόμενο.

    "Ως αποτέλεσμα αυτής της παραχώρησης, η CMA συμφώνησε να εξετάσει εκ νέου τη συμφωνία και ξεκίνησε νέα έρευνα τον Αύγουστο. Η έρευνα αυτή ολοκληρώθηκε σήμερα με την εκκαθάριση από την CMA αυτής της στενότερης συναλλαγής", δήλωσε η CMA.

    Η νέα συμφωνία θα εμποδίσει τη Microsoft να αποκλείσει τον ανταγωνισμό στο cloud gaming καθώς η αγορά αυτή απογειώνεται, διατηρώντας ανταγωνιστικές τιμές και υπηρεσίες για τους πελάτες του cloud gaming στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα επιτρέψει στη Ubisoft να προσφέρει το περιεχόμενο της Activision υπό οποιοδήποτε επιχειρηματικό μοντέλο, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητικών υπηρεσιών πολλαπλών παιχνιδιών. Θα βοηθήσει επίσης να διασφαλιστεί ότι οι πάροχοι cloud gaming θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν μη Windows λειτουργικά συστήματα για το περιεχόμενο της Activision, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας την αποδοτικότητα.

     

    Η Sarah Cardell, διευθύνουσα σύμβουλος της CMA, ανέφερε σε δήλωσή της: "Η CMA είναι αποφασισμένη να αποτρέψει τις συγχωνεύσεις που βλάπτουν τον ανταγωνισμό και φέρνουν άσχημα αποτελέσματα για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας χωρίς πολιτική επιρροή και δεν θα επηρεαστούμε από εταιρικές πιέσεις. "


    Πηγή
    Φωτογραφία: Xbox
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.