Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Xbox δεσμεύεται να αντιμετωπίσει τα franchises της Activision Blizzard με "τον σεβασμό που τους αξίζει"

    Ο CEO της Microsoft Gaming, Phil Spencer, συζήτησε τα σχέδιά του να εκμεταλλευτεί τους προηγούμενους τίτλους της Activision Blizzard. Σε συνέντευξή του στο Official Xbox Podcast, ο Spencer δήλωσε: 

     

    "Αισθάνομαι ότι πρέπει να είμαστε ένας μεγάλος θεματοφύλακας για το περιεχόμενο που αγγίζουμε. Πρόκειται για αναμνήσεις από ανθρώπους σε διαφορετικές πλατφόρμες, διαφορετικές δεκαετίες"

     

    Στον απόηχο της πολύκροτης εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας έχει πλέον πρόσβαση σε ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο franchise παιχνιδιών, όπως τα Call of Duty, Diablo, Warcraft, Starcraft, Overwatch, Crash Bandicoot και Tony Hawk's Pro Skater. Εκτός από ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων τίτλων, όπως το Overwatch 2 και το Call of Duty: Modern Warfare 3, ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα κλασικών τίτλων, όπως το cult classic platformer Spyro the Dragon και το οριστικό RTS Warcraft 3: Reign of Chaos της χιλιετίας.  

     

    "Ο αριθμός των franchise που έχουμε τώρα στο χαρτοφυλάκιό μας είναι κάπως εμπνευσμένος, είναι τρομακτικός", παρατήρησε ο Spencer. Ωστόσο, ο επικεφαλής του Xbox πανηγύρισε επίσης τις ευκαιρίες που παρουσιάζει αυτή η ευρύτερη επιλογή παιχνιδιών του παρελθόντος και του παρόντος: "Υπάρχει απλώς ένας εκπληκτικός θησαυρός πραγμάτων που μπορούμε να πάμε και να αγγίξουμε ξανά".  

     

    Τούτου λεχθέντος, ο Spencer δεν σκοπεύει να επανεξετάσει ελαφρά τη καρδία παλαιότερους τίτλους: "Θέλω να βεβαιωθώ ότι όταν επιστρέφουμε και επισκεπτόμαστε κάτι, το κάνουμε με την πλήρη ικανότητά μας, με μια ομάδα με κίνητρο που θέλει να πάει να δουλέψει σε κάτι και να κάνει τη διαφορά, όχι απλώς να δημιουργήσει κάτι για οικονομικό κέρδος ή να δημιουργήσει κάτι για μια ανακοίνωση δημοσίων σχέσεων και να μην παραδώσει το προϊόν".

     

    Μιλώντας για τη δυνατότητα της πλατφόρμας Xbox Game Pass να αναστήσει κάποια από αυτά τα παλαιότερα franchises, ο Spencer παραδέχτηκε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. "Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά ως Xbox, δεν νομίζω ότι κάναμε δουλειά Α+ στο να εξετάσουμε τα franchise μας και να τα επανεξετάσουμε. Είναι πάντα ένας συμβιβασμός μεταξύ του τι κάνεις που είναι καινούργιο και του να επιστρέψεις και να κάνεις κάτι".

     

    Για να αντιμετωπίσει αυτή τη δυσκολία, ο Spencer άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν πιθανά νέα σχέδια για το Game Pass: "Έχουμε [τώρα] τη δυνατότητα να διαλέγουμε ίσως μερικά franchises κάθε χρόνο και να κάνουμε σχεδόν ένα 'revisited'. [Ωστόσο,] μόλις επινόησα αυτόν τον όρο, οπότε δεν είναι ένα εμπορικό σήμα, δεν είναι σε ένα κουτί".

     

    Αν και δεν έχουμε δει ακόμη συγκεκριμένα σχέδια σε αυτό το μέτωπο, είναι σαφές ότι η εξαγορά της Activision Blizzard θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στη διατήρηση παλαιότερων, κλασικών τίτλων - μια ευπρόσδεκτη κίνηση σε μια εποχή όπου η διατήρηση των παιχνιδιών παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Blizzard
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.