Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H μητέρα όλων των μαχών: Η Apple αφαιρεί την Unreal Engine από τα iOS και Mac Tools. Η Epic Games απαντά με νέα αγωγή

    H μάχη ανάμεσα στις Epic Games και Apple φουντώνει για τα καλά, καθώς η Apple ανακοίνωσε ότι τερματίζει όλα τα Epic Developer Accounts στο οικοσύστημά της (iOS και MacOS) μέχρι τις 28 Αυγούστου. Εάν κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί, αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο η Epic Games δεν θα μπορεί να προωθήσει λογισμικό στο οικοσύστημα της Apple, αλλά και κάθε developer που χρησιμοποιεί την Unreal Engine. Η Apple είναι πλέον έτοιμη να "πατήσει το κόκκινο κουμπί"...

     

    Αυτή η κίνηση της Apple έρχεται μετά την, μάλλον υπολογισμένη, κίνηση της Epic την προηγούμενη βδομάδα να κινηθεί νομικά εναντίον των Apple και Google, όταν οι δυο εταιρείες διέγραψαν το Fortnite από τα αντίστοιχα stores επειδή η Epic Games πραγματοποιούσε micro-transactions εντός του Fortnite, χωρίς να περνάνε αυτές οι πωλήσεις από τα συστήματα των stores για να εισπράττουν ποσοστά οι Apple και Google. Η Epic προχώρησε σε αυτή τη μελετημένη κίνηση, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να συσπειρώσει με το μέρος της όλους του μικρούς και μεγάλους developers που ασφυκτιούν εντός του μοντέλου λειτουργίας αυτών των stores ή αισθάνονται ότι αδίκως περιορίζονται τα κέρδη τους.

     

    Μια από τις εταιρείες που φαίνεται να συμπορεύονται με την Epic Games είναι η Spotify που δήλωσε:

     

    Quote

    Χαιρετίζουμε την απόφαση της Epic Games να ορθώσει το ανάστημά της και να ρίξει φως στην κατάχρηση από την Apple της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά. Οι άδικες πρακτικές της Apple δεν ευνοούν τον ανταγωνισμό και στερούν πολλά από τους καταναλωτές για πολύ καιρό. Το στοίχημα για τους καταναλωτές και τους developers, μεγάλους και μικρούς, είναι μεγάλο και η διασφάλιση της ανταγωνιστικής λειτουργία της iOS πλατφόρμας είναι επείγουσα και με πολλές προεκτάσεις.

     

    Η φιλοσοφία του Apple Store επιβάλει μεγάλο φόρο στους developers απλά και μόνο για τη διανομή του λογισμικού, με τη δικαιολογία της "ασφάλειας των καταναλωτών και της συνεπούς εμπειρίας χρήσης". Το viral video που κυκλοφόρησε η Epic Games με τίτλο "Nineteen Eighty-Fortnite" είναι μια παρωδία της εμβληματικής διαφήμισης "1984" που δημιουργήθηκε υπό την καθοδήγηση του ίδιου του Steve Jobs. To video αυτό ήταν σίγουρα προετοιμασμένο, γεγονός που δείχνει ότι η Epic Games κινείται βάσει σχεδίου. Έχει έτσι ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα με το #FreeFortnite.

     

     

    H Epic Games δηλώνει ότι η Apple αντιδρά υπερβολικά με την απόφαση της αφαίρεσης της Unreal Engine από το οικοσύστημά της και περιμένει από τη Δικαιοσύνη να επιβάλει ασφαλιστικά μέτρα που θα παγώσουν προσωρινά την απόφαση αυτή της Apple πριν η υπόθεση τελεσιδικήσει. Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, κατά την Epic Games, ώστε η εταιρεία να αποφύγει ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.