Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel αντιμετωπίζει κατηγορίες για χειραγώγηση του benchmark στις δοκιμές SPEC CPU 2017

      Οι επεξεργαστές Xeon της Intel χρησιμοποιούσαν έναν μεταγλωττιστή που διόγκωνε τεχνητά τα αποτελέσματα κατά 9%.

    Η Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC) ακύρωσε πάνω από 2600 αποτελέσματα των δικών της βιομηχανικών δοκιμών SPEC CPU 2017 για επεξεργαστές Intel Xeon, επικαλούμενη στοιχεία βελτιστοποίησης μεταγλωττιστή που ενδέχεται να έχουν διογκώσει τα αποτελέσματα έως και 9%. Αυτή η αποκάλυψη έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ακρίβεια και την ακεραιότητα των πρακτικών συγκριτικής αξιολόγησης, καθώς οι εταιρείες βασίζονται σε αυτά τα αποτελέσματα για σημαντικές επενδυτικές αποφάσεις.


    Η SPEC κατηγόρησε την Intel ότι χρησιμοποίησε μεταγλωττιστές που ήταν ειδικά προσαρμοσμένοι για τα benchmarks της, βελτιώνοντας τις επιδόσεις με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική χρήση. Τα εν λόγω benchmarks, 523.xalancbmk_r και 623.xalancbmk_s, φέρονται να ενισχύθηκαν τεχνητά μέσω μιας διαδικασίας μεταγλώττισης που η SPEC έκρινε ότι είχε περιορισμένη εφαρμογή. Αν και οι ισχυρισμοί είναι σημαντικοί, η Intel δεν έχει ακόμη εκδώσει λεπτομερή απάντηση. Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με ερωτήματα σχετικά με τη δικαιοσύνη των πρακτικών συγκριτικής αξιολόγησης που εφαρμόζει και με το κατά πόσον διαστρέβλωσε σκόπιμα τα αποτελέσματα για να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Καθώς εξελίσσεται η έρευνα, η Intel θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες για να διατηρήσει την εμπιστοσύνη της τεχνολογικής κοινότητας.


    Οι εταιρείες βασίζονται σε αυτές τις μετρήσεις για να αξιολογήσουν την απόδοση των εξαρτημάτων υλικού πριν αναλάβουν σημαντικές οικονομικές δεσμεύσεις. Εάν οι ισχυρισμοί είναι αληθείς, αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για την Intel, επηρεάζοντας ενδεχομένως τη θέση της στην άκρως ανταγωνιστική αγορά βιομηχανικού και εκπαιδευτικού υλικού. Η SPEC, μόλις ανακάλυψε τις ασυμφωνίες, αποφάσισε να ακυρώσει τα επηρεαζόμενα αποτελέσματα από τις εκθέσεις της. Ενώ τα ιστορικά αρχεία διατηρούνται, ο οργανισμός στοχεύει να διασφαλίσει την ακεραιότητα των δεδομένων συγκριτικής αξιολόγησης αποκλείοντας τα αποτελέσματα που ενδέχεται να έχουν ενισχυθεί τεχνητά. Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της διατήρησης της διαφάνειας και της ακρίβειας στις πρακτικές συγκριτικής αξιολόγησης.


    Η διαμάχη γύρω από τα benchmarks της CPU Xeon της Intel προστίθεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο περιπτώσεων όπου οι εταιρείες τεχνολογίας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για χειραγώγηση των μετρήσεων επιδόσεων. Η βιομηχανία επεξεργαστών κινητών τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένων των Qualcomm, Samsung και MediaTek, αντιμετώπισε στο παρελθόν κατηγορίες για διόγκωση των αποτελεσμάτων επιδόσεων του Android το 2020. Τα περιστατικά αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη επαγρύπνησης στον έλεγχο των πρακτικών συγκριτικής αξιολόγησης σε ολόκληρο τον τεχνολογικό τομέα.


    Οι ισχυρισμοί κατά της Intel για χειραγώγηση των συγκριτικών μετρήσεων SPEC CPU 2017 εγείρουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία των μετρήσεων επιδόσεων στον κλάδο της τεχνολογίας. Καθώς εξελίσσεται η έρευνα, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να επηρεάσει όχι μόνο τη φήμη της Intel αλλά και την ευρύτερη συζήτηση σχετικά με την αξιοπιστία των πρακτικών συγκριτικής αξιολόγησης. Το περιστατικό αυτό αποτελεί υπενθύμιση της ανάγκης για διαφάνεια και δικαιοσύνη στη συγκριτική αξιολόγηση, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι επενδυτές, οι καταναλωτές και οι επαγγελματίες του κλάδου μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις με βάση ακριβή δεδομένα επιδόσεων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: intel
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.