Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel επιβεβαιώνει ότι η 14th Gen Meteor Lake θα διαθέτει VPU για εφαρμογές AI/Deep Learning

    Ένα νέο commit για το πρόγραμμα οδήγησης Linux VPU σήμερα επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία σχεδιάζει να εισαγάγει μια νέα μονάδα επεξεργασίας σε επεξεργαστές πυρήνα 14ης γενιάς καταναλωτών, μια Eυέλικτη Mονάδα Eπεξεργασίας (VPU - Versatile Processing Unit).

     

    METOER-LAKE-VPU-HERO2-1200x443.jpg

     

    Το πρόγραμμα οδήγησης VPU περιλαμβάνεται στο Linux Direct Rendering Manager (DRM), με τον ίδιο τρόπο που ενσωματώνεται το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών. Το VPU εμφανίζεται 6 χρόνια αφότου η Intel εξαγόρασε μια εταιρεία που ονομάζεται Movidius, η οποία αναπτύσσει τις δικές της VPU. Δεν είναι απολύτως σαφές εάν και πώς η Intel σκοπεύει να ενσωματώσει σχέδια Movidius στο Meteor Lake, θα μπορούσε να είναι μια ολοκληρωμένη ενσωμάτωση τύπου SoC ή απλώς ένα αντίγραφο των κομματιών αρχιτεκτονικής που χρειάζονται για το Meteor Lake. Προφανώς μετά από τόσα χρόνια, ο σχεδιασμός VPU θα πρέπει να είναι πολύ πιο περίπλοκος.

    Η επιβεβαίωση για το VPU προέρχεται από τις ενημερώσεις κώδικα στο Kerner.org, όπου προστίθεται η ακόλουθη περιγραφή:

    Intel-Meteor-Lake-VPU.png

    Έτσι, η Intel επιβεβαιώνει ότι το νέο VPU έχει πέντε στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας ενσωμάτωσης CPU σε VPU, διαχείριση μνήμης, ελεγκτή RISC, δίκτυο σε τσιπ (NoC) και το πιο σημαντικό μέρος, το Neural Compute Subsystem (NCS) που κάνει την πραγματική δουλειά. Αυτή η μονάδα VPU θα μπορούσε να θεωρηθεί η εναλλακτική της Intel για τους Tensor Cores της NVIDIA, ένα αποκλειστικό τσιπ που επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στους αλγόριθμους AI.

    Το Intel Meteor Lake έρχεται πλέον επίσημα το επόμενο έτος, τελικά θα γίνει διαθέσιμο για φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές το οποίο θα φέρει νέα υβριδική αρχιτεκτονική με πυρήνες CPU Redwood Cove και Crestmont και τη νεότερη αρχιτεκτονική γραφικών Xe-LPG της Intel.

     

    chart.JPG


    Πηγή
    Φωτογραφία: videocardz
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.