Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Καθώς η Intel μπαίνει στην αγορά διακριτών GPU, μειώνει την υποστήριξη για πολλές ενσωματωμένες GPU

    Η Intel εισέρχεται σιγά σιγά στην αγορά γραφικών καρτών και οι εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης γραφικών μοιάζουν πολύ περισσότερο με αυτές της Nvidia και της AMD από ό,τι παλιά. Για τις αποκλειστικές Arc GPU της και τις αρχιτεκτονικά παρόμοιες ενσωματωμένες GPU που διατίθενται με επεξεργαστές Intel 11ης και 12ης γενιάς, η εταιρεία υπόσχεται μηνιαίες εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης, μαζί με προγράμματα οδήγησης "Day 0" με συγκεκριμένες διορθώσεις και βελτιώσεις απόδοσης για παιχνίδια που μόλις κυκλοφόρησαν. Ταυτόχρονα, οι ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης GPU της Intel αρχίζουν να αποδυναμώνουν την έμφαση σε αυτό που ήταν το κύριο προϊόν της εταιρείας: οι ενσωματωμένες GPU χαμηλού επιπέδου. Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι θα μεταφέρει τις περισσότερες από τις ενσωματωμένες GPU της σε ένα "μοντέλο υποστήριξης παλαιού τύπου", το οποίο θα παρέχει τριμηνιαίες ενημερώσεις για την επιδιόρθωση ζητημάτων ασφαλείας και "κρίσιμα" σφάλματα, αλλά δεν θα περιλαμβάνει επιδιορθώσεις ειδικά για νέα παιχνίδια, όπως θα κάνει για τις νεότερες GPU.

    Η αλλαγή επηρεάζει ένα ευρύ φάσμα GPU, οι οποίες δεν είναι όλες EOL. Μεταξύ άλλων, η αλλαγή επηρεάζει όλες τις ενσωματωμένες GPU στις ακόλουθες γενιές επεξεργαστών, από τα χαμηλού επιπέδου γραφικά "HD/UHD γραφικά" έως τις ταχύτερες εκδόσεις με την επωνυμία Intel Iris: Core 6ης γενιάς (παρουσιάστηκε το 2015, με την κωδική ονομασία Skylake), 7η γενιά Core (παρουσιάστηκε το 2016, με την κωδική ονομασία Kaby Lake), Core 8ης γενιάς (παρουσιάστηκε το 2017-2018, με την κωδική ονομασία Kaby Lake-R, Whisky Lake, and Coffee Lake), Core 9ης γενιάς (παρουσιάστηκε το 2018, με την κωδική ονομασία Cofferation), Generation Core (παρουσιάστηκε το 2019-2020, με την κωδική ονομασία Comet Lake and Ice Lake) και διάφορες CPU της σειράς N4000, N5000 και N6000 Celeron και Pentium (παρουσιάστηκε το 2017-2021, με την κωδική ονομασία Gemini Lake, Elkhart Lake και Jas).

    Η Intel εξακολουθεί να προσφέρει ένα ενιαίο πακέτο προγραμμάτων οδήγησης μεγέθους 1,1 GB που υποστηρίζει τα πάντα, από τις νεότερες GPU Iris Xe έως τα ενσωματωμένα γραφικά της εποχής Skylake. Ωστόσο, το πακέτο εγκατάστασης περιέχει τώρα ένα πρόγραμμα οδήγησης για νεότερες GPU που εξακολουθούν να αποκτούν νέες δυνατότητες και ένα δεύτερο πρόγραμμα οδήγησης για παλαιότερες GPU στο μοντέλο υποστήριξης παλαιού τύπου. Η εταιρεία χρησιμοποιεί παρόμοια προσέγγιση για ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης για τους προσαρμογείς Wi-Fi της, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών εκδόσεων προγραμμάτων οδήγησης στο ίδιο πακέτο λήψης για υποστήριξη υλικού πολλαπλών γενεών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: ars technica
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.