Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο διευθυντής της Lenovo αμφισβητεί τις επιδόσεις των Zen 5, αποκαλύπτει το τέλος υποστήριξης των Windows 10 από την AMD

      Οι εσωτερικές δοκιμές δείχνουν μόνο 10% βελτίωση, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τους ισχυρισμούς της AMD

    Μια πρόσφατη ανταλλαγή απόψεων στο Weibo με τη συμμετοχή του διευθυντή της Lenovo China έθεσε υπό αμφισβήτηση τη φημολογούμενη βελτίωση του IPC κατά 40% για τους επερχόμενους επεξεργαστές Zen 5 της AMD. Ενώ οι εικασίες έχουν διαδοθεί σχετικά με το σημαντικό άλμα στις εντολές ανά κύκλο (IPC), οι εσωτερικές δοκιμές της Lenovo υποδηλώνουν μια πιο μέτρια βελτίωση κατά 10%, ιδιαίτερα στην απόδοση του Cinebench R23 σε ένα thread.

     

    Η επίτευξη βελτίωσης του IPC κατά 40% σε μία μόνο γενιά χωρίς σημαντικές αρχιτεκτονικές αλλαγές δεν είναι ένα κατόρθωμα και η ασυμφωνία μεταξύ των εικασιών και των ευρημάτων της Lenovo αναδεικνύει τις προκλήσεις στην ακριβή αξιολόγηση των εξελίξεων των επεξεργαστών. Συγκρίσεις με προηγούμενα άλματα γενεών, κυρίως με την αύξηση 52% της AMD από την πρώτη γενιά Zen στην τέταρτη γενιά Bulldozer, υπογραμμίζουν τον σκεπτικισμό που περιβάλλει τέτοιους τολμηρούς ισχυρισμούς.

     

    Επιπλέον, η αποκάλυψη ότι η AMD σχεδιάζει να τερματίσει την υποστήριξη προγραμμάτων οδήγησης Windows 10 με την εισαγωγή των APUs Strix Point προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο τριβής στη συζήτηση. Ο διευθυντής της Lenovo China, με το όνομα χρήστη Weibo 思考未来啊 σχολίασε:

    哪来的40%,我看到的是Zen5相对Zen4 IPC提升10%,在CR23 1T的测试里提升则大于10%。另外,Win10爱好者请注意,从Strix Point开始,AMD将不提供Win10驱动[熊猫]

     

    Το οποίο  μεταφράζεται:

     

    "Από πού προήλθε το 40%, αυτό που είδα ήταν ότι το Zen5 αύξησε το IPC κατά 10% σε σύγκριση με το Zen4 και στη δοκιμή CR23 1T, αυξήθηκε κατά περισσότερο από 10%. Επίσης, οι λάτρεις του Win10 σημειώνουν ότι ξεκινώντας με το Strix Point, η AMD δεν θα παρέχει προγράμματα οδήγησης Win10"

     

    Με την εστίαση να μετατοπίζεται προς τα Windows 11 24H2 και τις διαφημιζόμενες επιδόσεις τεχνητής νοημοσύνης των Strix Halo επόμενης γενιάς, οι στρατηγικές αποφάσεις και οι συμβάσεις ονομασίας προϊόντων της AMD προσελκύουν την προσοχή και τις εικασίες των παρατηρητών του κλάδου. Καθώς η κυκλοφορία του Strix Point πλησιάζει, η τεχνολογική κοινότητα περιμένει με ανυπομονησία περαιτέρω εξελίξεις και διευκρινίσεις τόσο από την AMD όσο και από τη Lenovo.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Neowin.net
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.