Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα μισά τσιπ ρωσικής κατασκευής είναι ελαττωματικά - Η Baikal αγωνίζεται να ανταποκριθεί στη ζήτηση της Ρωσίας

      Η Baikal χρησιμοποιεί τώρα τρεις διαφορετικές εταιρείες συσκευασίας στη Ρωσία.

    Περίπου οι μισοί από τους επεξεργαστές που συσκευάζονται στη Ρωσία είναι ελαττωματικοί. Το γεγονός αυτό ώθησε την Baikal Electronics, μια ρωσική εταιρεία ανάπτυξης επεξεργαστών, να επεκτείνει τον αριθμό των συνεργατών στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Vedomosti, μιας ρωσόφωνης ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας που εκδίδεται στη Μόσχα. Εκτός από την GS Group που εδρεύει στο Καλίνινγκραντ, η εταιρεία θα χρησιμοποιεί πλέον τις Milandr και Mikron, οι οποίες εδρεύουν στο Ζέλενογκραντ, μια πόλη κοντά στη Μόσχα. Αυτό που παραμένει ασαφές είναι ποιο χυτήριο παράγει αρχικά τα τσιπ για την Baikal.

     

    "Περισσότερες από τις μισές παρτίδες τσιπ αποδεικνύονται ελαττωματικές", δήλωσε στη Vedomosti πηγή που γνωρίζει το θέμα. "Οι λόγοι έγκεινται τόσο στον εξοπλισμό των επιχειρήσεων, ο οποίος πρέπει να είναι σωστά διαμορφωμένος, όσο και στις ανεπαρκείς ικανότητες των ανθρώπων που ασχολούνται με τη συσκευασία των τσιπ".

     

    Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η TSMC της Ταϊβάν και άλλοι οίκοι συσκευασίας τσιπ σταμάτησαν να συνεργάζονται με ρωσικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Baikal. Οι εταιρείες αυτές αρνήθηκαν ακόμη και να στείλουν περίπου 300.000 ήδη κατασκευασμένους και συσκευασμένους επεξεργαστές στην εταιρεία που εξυπηρετεί τη ρωσική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών. Ως αποτέλεσμα, η Baikal Electronics έπρεπε να βρει νέους συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα παρήγαγαν, θα πακετάριζαν και θα δοκίμαζαν τα τελικά τσιπ.

     

    Δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι κατασκευαστές τσιπ στη Ρωσία που να μπορούν να επεξεργαστούν wafers σε τεχνολογίες κατασκευής κλάσης 28nm, οπότε η Baikal πιθανότατα χρησιμοποιεί ένα κινεζικό χυτήριο για να κατασκευάσει τους επεξεργαστές της. Από το 2021, η εταιρεία πειραματίζεται με την τοπική συσκευασία των τσιπ στην GS Group στο Καλίνινγκραντ. Αλλά η μετάβαση στην τοπική συσκευασία δεν ήταν ομαλή. Η διαδικασία είναι περίπλοκη και δαπανηρή, οδηγώντας σε υψηλό ποσοστό ελλαττωματικών μονάδων. Σύμφωνα με γνώστες του κλάδου, περισσότερες από τις μισές παρτίδες τσιπ καταλήγουν να είναι ελαττωματικές λόγω προβλημάτων με τη βαθμονόμηση του εξοπλισμού και την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Αποδεικνύεται ότι η GS Group δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Baikal, η οποία έχει πλέον απευθυνθεί στις Milandr και Mikron για να βοηθήσει με τη συσκευασία των τσιπ. Προφανώς, αυτό δεν έχει βοηθήσει ιδιαίτερα.

     

    "Η Ρωσία μπορεί να συσκευάσει έναν μικρό αριθμό επεξεργαστών, αλλά όταν πρόκειται για μια σειρά, εμφανίζονται πολλά ελαττώματα", εξήγησε μία από τις πηγές της εφημερίδας. "Οι κατασκευαστές δεν μπορούν να διατηρήσουν ένα σταθερά υψηλό επίπεδο σε όλα τα προϊόντα".

     

    Το υψηλό ποσοστό των ελλαττωματικών μονάδων δεν είναι βέβαια μοναδικό για τους ρωσικούς οίκους συσκευασίας. Οι εταιρείες της Ταϊβάν παράγουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες και έχουν καθιερωμένες διαδικασίες διαλογής, και αυτό μετριάζει σε μεγάλο βαθμό τις επιπτώσεις των ελλαττωματικών μονάδων, τόσο όσον αφορά το πυρίτιο όσο και τη συσκευασία. Θεωρητικά, εστιάζοντας στην ενίσχυση των διαδικασιών διαλογής και του ποιοτικού ελέγχου, οι ρωσικές εταιρείες θα μπορέσουν να μειώσουν σταδιακά το ποσοστό ελλαττωματικών μονάδων και να προχωρήσουν προς την αυτοδυναμία στην παραγωγή τσιπ, ένα κρίσιμο βήμα για τη ρωσική βιομηχανία μικροηλεκτρονικής.

     

    Βασικά, ωστόσο, οι Ρώσοι κατασκευαστές δεν μπορούν να παράγουν τσιπ σε προηγμένους κόμβους. Οι βελτιωμένες ικανότητες συσκευασίας δεν θα λύσουν το βασικό πρόβλημα της τοπικής βιομηχανίας μικροηλεκτρονικής: την έλλειψη εξελιγμένου υλικού που κατασκευάζεται εγχωρίως.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Baikal Electronics
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.