Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα "σκοτεινά" σχέδια της HP για την εξαναγκαστική εκτύπωση μέσω συνδρομής

      Η HP δεν αρκείται στο να χαλάει τους εκτυπωτές που χρησιμοποιούν μελάνια τρίτων, τώρα θέλει να τους μαντρώσει κανονικά

    Σε μια ακόμη κίνηση για να αποσπάσει περισσότερα χρήματα από τους πελάτες της, η HP φέρεται να σχεδιάζει να καταστήσει την εκτύπωση συνδρομητική υπηρεσία. Αυτό συμβαίνει λίγες μόλις ημέρες αφότου η εταιρεία χτυπήθηκε με μήνυση για τις αθέμιτες πρακτικές της που αποκλείουν τα δοχεία μελάνης τρίτων κατασκευαστών.

     

    Ο διευθύνων σύμβουλος της HP, Enrique Lores, έχει δηλώσει ανοιχτά ότι στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει τον αριθμό των "μη κερδοφόρων πελατών" κλειδώνοντάς τους σε συνδρομητικά προγράμματα. Αυτό σημαίνει ότι αντί να αγοράζουν εκτυπωτές και δοχεία μελάνης άμεσα, οι καταναλωτές θα πρέπει να εγγράφονται σε μηνιαία ή ετήσια προγράμματα που θα τους παρέχουν σταθερή προμήθεια μελάνης.

     

    Η οικονομική διευθύντρια της HP, Marie Myers, αναγνώρισε επίσης τα πιθανά οικονομικά οφέλη αυτής της κίνησης, υποστηρίζοντας ότι τα συνδρομητικά προγράμματα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν 20% αύξηση στα κέρδη ανά πελάτη. Αυτό μεταφράζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετα έσοδα για την HP.

     

    Για να λειτουργήσει αυτό το σχέδιο, η HP θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι εκτυπωτές της είναι ασύμβατοι με κασέτες τρίτων κατασκευαστών. Σε αυτό το σημείο μπαίνει στο παιχνίδι η αμφιλεγόμενη λειτουργία Dynamic Security της HP. Αυτή η λειτουργία, η οποία έχει ήδη εφαρμοστεί σε ορισμένους εκτυπωτές HP, απενεργοποιεί τον εκτυπωτή εάν εντοπίσει ένα δοχείο μελάνης που δεν είναι της HP.

     

    Η μήνυση κατά της HP για το Dynamic Security υποστηρίζει ότι το χαρακτηριστικό αυτό παραβιάζει τους νόμους περί προστασίας των καταναλωτών. Ωστόσο, η HP έχει δηλώσει ότι είναι πρόθυμη να αναβαθμίσει τους υπάρχοντες εκτυπωτές για να εφαρμόσει το Dynamic Security στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν αγοράσετε σήμερα έναν εκτυπωτή HP που δεν διαθέτει Dynamic Security, ενδέχεται να μην παραμείνει έτσι για πολύ καιρό.

     

    Το σχέδιο της HP να καταστήσει την εκτύπωση συνδρομητική υπηρεσία δεν είναι τίποτα λιγότερο από αντι-καταναλωτικό. Πρόκειται για μια απροκάλυπτη προσπάθεια να εξαγοράσει τους πελάτες και να τους δεσμεύσει σε ακριβές συμβάσεις. Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν αυτό το σχέδιο και να αποφεύγουν την αγορά εκτυπωτών HP, αν θέλουν να έχουν την ελευθερία να χρησιμοποιούν τα δοχεία μελάνης που επιθυμούν.


    Πηγή
    Φωτογραφία: HP
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.