Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα benchmark του M2 Ultra αποκαλύπτουν εντυπωσιακές επιδόσεις

      Το M2 Ultra είναι πλέον το ταχύτερο chip που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple.

    Τα πρώτα αποτελέσματα benchmark για το νέο chip M2 Ultra της Apple εμφανίστηκαν στο Geekbench 6, δίνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στις βελτιώσεις της απόδοσης της CPU. Το high-end chip είναι διαθέσιμο στα νέα μοντέλα Mac Studio και Mac Pro που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα. Προς το παρόν υπάρχει κάποια απόκλιση στα αποτελέσματα, αλλά το Mac Studio με το chip M2 Ultra φαίνεται να έχει βαθμολογίες single-core και multi-core έως και περίπου 2.800 και 21.700, αντίστοιχα. Όπως αναμενόταν, αυτές οι βαθμολογίες επιβεβαιώνουν ότι το τσιπ M2 Ultra προσφέρει έως και 20% ταχύτερη απόδοση CPU σε σύγκριση με το τσιπ M1 Ultra, όπως διαφήμισε η Apple. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το M2 Ultra είναι πλέον το ταχύτερο chip που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple.

     

    Geekbench-M2-Ultra.webp

     

    Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι βαθμολογίες αποκαλύπτουν ότι το νέο Mac Pro θα πρέπει να έχει περίπου διπλάσιες ταχύτερες συνολικές επιδόσεις CPU από το ταχύτερο Mac Pro με βάση την Intel με επεξεργαστή Xeon W 28 πυρήνων. Αυτό το επίτευγμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, δεδομένου ότι το νέο Mac Pro ξεκινάει από τα 6.999 δολάρια, ενώ το μοντέλο με 28 πυρήνες που βασίζεται στην Intel ξεκινάει από τα 12.999 δολάρια, δηλαδή σχεδόν σε διπλάσια τιμή. Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας WWDC, η Apple δήλωσε ότι ο νέος Mac Pro είναι έως και 3× ταχύτερος από το μοντέλο που βασίζεται στην Intel, αλλά αυτό ισχύει μόνο για επιλεγμένες "πραγματικές επαγγελματικές ροές εργασίας, όπως η μετακωδικοποίηση βίντεο και η προσομοίωση 3D".
    Ο κύριος λόγος για να εξετάσετε το Mac Pro έναντι του Mac Studio είναι οι έξι διαθέσιμες υποδοχές επέκτασης PCIe του επιτραπέζιου πύργου. Διαφορετικά, οι πελάτες θα πρέπει να εξετάσουν το Mac Studio, καθώς μπορεί να διαμορφωθεί με το M2 Ultra για 3.000 δολάρια λιγότερα από το Mac Pro. 

     

    Τα νέα Mac Studio και Mac Pro είναι διαθέσιμα για παραγγελία από τώρα και θα αρχίσουν να φτάνουν στους πελάτες και να κυκλοφορούν στα καταστήματα την Τρίτη 13 Ιουνίου.


    Πηγή
    Φωτογραφία: macrumors.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.