Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Snapdragon X Elite: Τολμηρές δηλώσεις επιδόσεων της Qualcomm έναντι της Apple και της Intel

      Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι τα νέα της τσιπ είναι 21% ταχύτερα από τα M3 της Apple

    Το τσιπ Snapdragon X Elite PC που παρουσίασε πρόσφατα η Qualcomm προβάλλει φιλόδοξες αξιώσεις επιδόσεων έναντι των τσιπ της σειράς M3 της Apple και των επερχόμενων επεξεργαστών Meteor Lake 14ης γενιάς της Intel. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η νέα της CPU, με την ονομασία Qualcomm Oyron, ξεπερνά τον κορυφαίο ανταγωνιστή συμβατό με ARM όσον αφορά την απόδοση της CPU σε ένα νήμα και είναι 21% ταχύτερη από την M3 στην απόδοση πολλαπλών πυρήνων.


    Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι σημαντικοί καθώς η Qualcomm επιδιώκει να καθιερωθεί ως βιώσιμος ανταγωνιστής στην αγορά των PC, στην οποία σήμερα κυριαρχούν η Intel και η Apple. Ο Snapdragon X Elite αναμένεται να τροφοδοτήσει φορητούς υπολογιστές από διάφορους κατασκευαστές, όπως οι Acer, Asus, Dell, HP, Honor, Lenovo, Microsoft Surface, Samsung και Mi, ξεκινώντας από τα μέσα του 2024.


    Ο ανώτερος διευθυντής δημοσίων σχέσεων της Qualcomm, Sascha Segan, αναγνωρίζει ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορές στις εμπειρίες λογισμικού μεταξύ των υπολογιστών με Snapdragon και εκείνων που τρέχουν macOS ή Windows, αλλά τονίζει ότι το υλικό παραμένει ένα σταθερό μέτρο. Υποστηρίζει ότι ο Snapdragon X Elite είναι "καλό υλικό" και παροτρύνει τους καταναλωτές να αναβάλουν την αγορά φορητών υπολογιστών μέχρι την κυκλοφορία των συσκευών με Snapdragon στα μέσα του 2024 για να βιώσουν την απόδοσή του από πρώτο χέρι.

     

    Ο θόρυβος που περιβάλλει το Snapdragon X Elite είναι αισθητός και η επερχόμενη κυκλοφορία του θα αποτελέσει ένα κρίσιμο σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση των δυνατοτήτων του έναντι των καθιερωμένων αντιπάλων του. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν οι τολμηροί ισχυρισμοί της Qualcomm μεταφράζονται σε κέρδη επιδόσεων στον πραγματικό κόσμο και αν ο Snapdragon X Elite θα καθιερωθεί ως υπολογίσιμη δύναμη στην αγορά των υπολογιστών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Fionna Agomuoh / DigitalTrends
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.