Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η διανομή Linux Fedora σχεδιάζει να εγκαταλείψει την υποστήριξη για συστήματα Legacy BIOS

    Η ομάδα ανάπτυξης του Fedora 37 εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει την υποστήριξη σε συστήματα BIOS που δεν είναι UEFI, σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο Linuxiac.
    Το Unified Extensible Firmware Interface, ή UEFI, είναι μια σύγχρονη μέθοδος χειρισμού της διαδικασίας εκκίνησης του υπολογιστή. Το UEFI είναι παρόμοιο με το Legacy. Ωστόσο, τα δεδομένα εκκίνησης αποθηκεύονται σε ένα αρχείο .efi αντί στο hardware. Στην περίπτωση του Fedora, ενώ η αλλαγή μπορεί να διαρκέσει κάποιο χρόνο, οι νέες εγκαταστάσεις Fedora x86_64 δεν θα λειτουργούν πλέον σε πλατφόρμες εκτός UEFI. Στις αρχιτεκτονικές x86_64, το Fedora 37 θα σημάνει την εγκατάσταση του BIOS παλαιού τύπου ως καταργημένη υπέρ του UEFI.

    Τα συστήματα που ήδη χρησιμοποιούν το Legacy BIOS θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται, νέες εγκαταστάσεις σε υπολογιστές με BIOS παλαιού τύπου σε αυτές τις αρχιτεκτονικές, θα είναι αδύνατες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.