Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD βελτιώνει τους οδηγούς της σε συστήματα Linux

    Ενώ η AMD παρείχε υποστήριξη προγραμμάτων οδήγησης ανοιχτού κώδικα για την κυκλοφορία της σειράς Radeon RX 7900, οι επιδόσεις μπορεί να μην είναι οι επιθυμητές αν στο σύστημα που υπάρχει η κάρτα γραφικών εκτελείται ένας ξεπερασμένος πυρήνας ή δεν υπάρχει η απαραίτητη υποστήριξη firmware. Με μια νέα σειρά ενημερωμένων εκδόσεων που δημοσιεύτηκε, η AMD προσπαθεί να βελτιώσει τις επιδόσεις, έχοντας τη δυνατότητα να επιστρέφει πιο εύκολα στο frame-buffer του firmware όταν το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών του πυρήνα AMDGPU αποτυγχάνει να φορτώσει σωστά.

    Με τη νέα προσέγγιση του τρόπου με τον οποίο το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών AMD Radeon Linux ανοιχτού κώδικα διαχειρίζεται την προετοιμασία υλικού με το RDNA3, το πρόγραμμα οδήγησης AMDGPU θα προσπαθήσει να εντοπίσει όλες τις Radeon GPU ακόμα και αν δεν υποστηρίζονται πλήρως. Αλλά αυτή τη στιγμή, στην περίπτωση εκκίνησης μιας GPU RDNA3 με ελαφρώς ξεπερασμένο πυρήνα (πριν από την έκδοση 6.0) ή χωρίς το απαραίτητο firmware RDNA3 για την προετοιμασία υλικού, μπορεί να σημαίνει ότι η οθόνη παγώνει ή το σύστημα δεν ανταποκρίνεται.

    Η σειρά ενημερωμένων εκδόσεων που εστάλη από τον Mairo Limonciello της AMD αφορά τη δυνατότητα ανάκτησης του firmware σε περίπτωση που αποτύχει η προετοιμασία του προγράμματος οδήγησης AMDGPU. Προς το παρόν, οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν να χρησιμοποιούν την επιλογή πυρήνα "nomodeset" για εκκίνηση χωρίς ενεργό DRM/KMS, εάν αντιμετωπίζεται πρόβλημα προετοιμασίας υλικού προγράμματος οδήγησης DRM, ενώ η σειρά ενημερώσεων κώδικα σε μια μελλοντική έκδοση του πυρήνα θα επέτρεπε την επανεκτέλεση της διαδικασίας προετοιμασίας για το frame-buffer firmware.

    Αυτή η σειρά ενημερώσεων κώδικα θέτει τα θεμέλια για αυτήν την υποστήριξη με το πρόγραμμα οδήγησης πυρήνα AMDGPU. Άλλα προγράμματα οδήγησης DRM Linux μπορούν επίσης να επιλέξουν να κάνουν χρήση αυτής της λειτουργίας σε περίπτωση αποτυχίας ανίχνευσης/αρχικοποίησης υλικού.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.