Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Red Hat διακόπτει την υποστήριξη για το LibreOffice

      Μια όχι και τόσο βολική εξέλιξη για τους χρήστες του Libre Office σε Fedora Linux

    Ο Matthias Clasen της Red Hat ανακοίνωσε ότι το LibreOffice θα αφαιρεθεί από μια μελλοντική έκδοση του Red Hat Enterprise Linux, ενώ το μέλλον του στο Fedora είναι αβέβαιο. Πιο συγκεκριμένα, έγραψε στον δικτυακό τόπο lwn.net, για την πρόσφατη "ορφανοποίηση" των RPMs του LibreOffice (Red Hat Package Manager) και την αλλαγή της έμφασης της ομάδας Red Hat Display Systems. Για χρόνια, η ομάδα υποστήριζε το LibreOffice για το Red Hat Enterprise Linux (RHEL) διατηρώντας τα πακέτα LibreOffice του Fedora. Παρ' όλα αυτά, τώρα αλλάζουν τις προτεραιότητες τους για το RHEL for Workstations, εστιάζοντας σε τομείς όπως το Wayland, η υποστήριξη HDR και οι εργασίες με ευαισθησία στα χρώματα, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για τους χρήστες Workstation.

     

    Ως αποτέλεσμα αυτής της τροποποίησης, το LibreOffice δεν θα περιλαμβάνεται πλέον στις μελλοντικές εκδόσεις του RHEL. Η απόφαση αυτή επηρεάζει τη συντήρηση του LibreOffice σε μελλοντικές εκδόσεις του Fedora. Ωστόσο, θα συνεχίσουν να παρέχονται διορθώσεις ασφαλείας (CVEs) για το LibreOffice στις τρέχουσες υποστηριζόμενες εκδόσεις του RHEL (RHEL 7, 8 και 9) μέχρι το τέλος της διάρκειας ζωής αυτών των εκδόσεων. Επιπλέον, οι μηχανικοί που εργάζονται στο LibreOffice στο RHEL θα συνεισφέρουν διορθώσεις προς τα πάνω για να βελτιώσουν τη λειτουργικότητά του ως Flatpak, καθώς αναμένουν ότι η πλειοψηφία των χρηστών θα καταναλώνει τελικά το LibreOffice σε αυτή τη μορφή.

     

    Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι αν και κάθε μέλος της κοινότητας είναι ευπρόσδεκτο να αναλάβει τη συντήρηση των RPM του LibreOffice στο Fedora και του Fedora LibreOffice Flatpak, η εργασία αυτή περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό πακέτων, εξαρτήσεων και σημαντική προσπάθεια συντήρησης εκ μέρους αυτού που θα την αναλάβει.
     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.