Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέα τεχνολογία της Samsung υπόσχεται τάχιστη φόρτιση και μεγάλη αυτονομία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

    Ένα από τα κύρια προβλήματα στα σημερινά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι ο χρόνος που χρειάζεται κανείς να περιμένει μέχρι να φορτιστεί η μπαταρία του αυτοκινήτου. Η Samsung φαίνεται να έχει την λύση με τις νέες της μπαταρίες οι οποίες προσφέρουν αυτονομία εκατοντάδων χιλιομέτρων με μόλις 20 λεπτά φόρτιση.

     

    Η θυγατρική της Samsung, η Samsung SDI, μπορεί να μην έχει και την καλύτερη φήμη αυτή την περίοδο, εξαιτίας της ιστορίας με το Note 7, αλλά αυτό που υπόσχεται στον τομέα των μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σίγουρα ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι η βελτιωμένη πυκνότητα στην "επόμενης γενιάς" μπαταρία της, προσφέρει αυτονομία έως και 373 μιλίων σε ένα όχημα. Ακόμα καλύτερα, σε μόλις 20 λεπτά επιτυγχάνεται 80% φόρτιση της μπαταρίας, προσφέροντας αυτονομία 310 μιλίων στο όχημα.

     

    Για σύγκριση, Ένα Tesla model 3 προσφέρει αυτονομία 215 μιλίων σε μία φόρτιση η οποία διαρκεί σχεδόν μία ώρα. Αν η φόρτιση γίνει σε έναν σταθμό Supercharger, με 30 λεπτά φόρτισης το όχημα θα μπορεί να διανύσει μία απόσταση 170 μιλίων πριν χρειαστεί να φορτιστεί ξανά η μπαταρία του.

     

    Η Samsung SDI επιδείκνυε την νέα της μπαταρία στο  North American International Auto Show του Ντιτρόιτ, καθώς και το νέο της "integrated battery module", το οποίο είναι ελαφρύτερο, ασφαλέστερο και με λιγότερα εξαρτήματα, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη χωρητικότητα.

     

    Η Samsung σκοπεύει να παράγει μαζικά τις νέες της μπαταρίες το 2021, όταν και αναμένεται ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους, να είναι σημαντικά μεγαλύτερος.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.