Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Νέο android malware συνεχίζει να σας κατασκοπεύει ακόμα και με κλειστό κινητό

    Σύμφωνα με μια αναφορά της εταιρείας AVG αυτό το malware εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα και διαδόθηκε μέσω των κινέζικων App Stores. Υπολογίζεται ότι έχει μολύνει περίπου 10.000 συσκευές.

     

    Σύμφωνα με την αναφορά αυτή μπορούν να προσβληθούν συσκευές με λειτουργικό android παλαιότερο από το Lollipop και ενεργοποιείται μόλις ο χρήστης πατήσει το κουμπί για να σβήσει το κινητό του. Τότε εμφανίζεται το αυθεντικό animation της απενεργοποίησης και η οθόνη μαυρίζει. Το λογισμικό αυτό τότε μπορεί να εκτελέσει διάφορες λειτουργίες από το να πάρει τηλέφωνο μέχρι και να βγάλει φωτογραφίες.

     

    Όσον αφορά τον τρόπο διάδοσης μεταξύ των συσκευών, η αναφορά λέει ότι χρειάζεται δικαιώματα root για να μεταδοθεί αλλά και για να λειτουργήσει. Έτσι όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με το να αλλάξουν το software του κινητού τους είναι ασφαλείς. Σε αντίθετη περίπτωση όμως, η AVG αναφέρει ότι το antvirus που έχει αναπτύξει η εταιρεία μπορεί να το εντοπίσει. Επίσης προτείνει στους χρήστες να βγάζουν τη μπαταρία για να είναι σίγουροι ότι το τηλέφωνο έχει απενεργοποιηθεί.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.