Jump to content


  • yanni
    yanni

    Σημαντικές επενδύσεις από την Samsung με στόχο την αύξηση της παραγωγής οθονών OLED

    Μπορεί η Samsung να μην τα πηγαίνει και τόσο καλά στην κατηγορία των μεγάλων οθονών OLED, για χρήση σε τηλεοράσεις και οθόνες υπολογιστών, προωθώντας αντίθετα τις QLED, αλλά κατέχει το 95% της αγοράς οθονών OLED μικρών διαστάσεων, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στα smartphones. Δεν είναι λοιπόν παράλογο το ότι επενδύει 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια, μόνο για το 2017, με στόχο την αύξηση της παραγωγής.

     

    Η επένδυση σχετίζεται με τα μελλοντικά iPhones, μιας και η Apple έχει παραγγείλει 70 εκατομμύρια οθόνες OLED από την Samsung, σύμφωνα με τελευταίες φήμες, για το φετινό iPhone 8. Στο παρελθόν παρόμοιες φήμες θέλανε τις δύο εταιρίες, Samsung και Apple, να έχουν υπογράψει τουλάχιστον δύο συμβόλαια για συνολικά 160 εκατομμύρια OLED panels.

     

    Γενικότερα όμως η Samsung φαίνεται να κινείται προς την πλήρη υιοθέτηση της τεχνολογίας OLED, για τις οθόνες που χρησιμοποιούνται σε smartphones και την παύση παραγωγής οθονών LCD. Ήδη το 70% των smartphones που πουλάει η ίδια χρησιμοποιούν OLED panels.

     

    Επιπλέον η εταιρία σκοπεύει να διπλασιάσει την παραγωγή των panels τύπου A3 flexible OLED μέσω εγκατάστασης νέου εξοπλισμού στα εργοστάσιά της. Αυτή την στιγμή η Samsung είναι σε θέση να παράγει 9 εκατομμύρια flexible OLEDs κάθε μήνα για χρήση σε συσκευές όπως το Galaxy S7 Edge.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.