Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H AMD προσπερνάει τα 20 nm και περνάει κατευθείαν στα 14 nm με τη νέα σειρά καρτών "Arctic Islands"

    Το αν η εταιρία θα παραμείνει με το εργοστάσιο παραγωγής TSMC, το οποίο τελευταία δυσκολεύεται να παραδώσει κάρτες γραφικών με την διαδικασία παραγωγής στα 20 nm στους κατασκευαστές, ή θα προτιμήσει να δώσει τη παραγωγή σε κάποιο άλλο εργοστάσιο, θα πρέπει να περιμένουμε για να το εξακριβώσουμε.

     

    Η Intel και η Samsung διαθέτουν τα μοναδικά εργοστάσια με γραμμή παραγωγής στα 14 nm που είναι παράλληλα και ικανά να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση. Η Intel κατασκευάζει εκεί τους επεξεργαστές Core "Broadwell" ενώ η Samsung κατασκευάζει τους Exynos 7 (refresh) SoCs. Επίσης η Intel σε συνεργασία με την Micron Technology, δημιούργησαν την εταιρία IMFlash η οποία κατασκευάζει NAND flash chips στα 14 nm.

     

    Η σειρά GPU "Arctic Islands", η οποία πήρε το όνομά της από τα νησιά του Αρκτικού Κύκλου, προϊδεάζει για το χαμηλό TDP των chips, θα ξεκινήσει με την ναυαρχίδα της, την "Greenland" μία μεγάλη κάρτα η οποία θα διαθέτει τον ισχυρότερο επεξεργαστή και μνήμη HBM2, η οποία θα προσφέρει 57 τοις εκατό παραπάνω εύρος μνήμης χρησιμοποιώντας μόλις το 48 τοις εκατό από την κατανάλωση των GDDR5. Η κορεάτικη εταιρία SK Hynix έχει ήδη έτοιμα τα σχέδια για τα HBM2 chips.

     

    HBM


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.