Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H AMD τερματίζει την παραγωγή Radeon VII

    H AMD, σύμφωνα με αναφορές, τερμάτισε την παραγωγή της ναυαρχίδας της στις κάρτες γραφικών, Raden VII. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Cowcotland, αποφασίστηκε ότι δεν έχει πλέον νόημα η παραγωγή και πώληση των Radeon VII σε τιμές παρόμοιες με αυτές των Nvidia RTX 2080, ειδικά όταν οι πρόσφατες RX5700 XT έχουν επιδόσεις αντίστοιχες των Radeon VII (κατά 5-12% μικρότερες) αλλά στη μισή τιμή. Η AMD προφανώς αναμένει ότι οι custom υλοποιήσεις των 5700XT θα κλείσουν τη διαφορά ακόμα περισσότερο.

     

    Σε αντίθεση με τις RX5700 XT η Radeon VII βασίζεται σε ένα σύνθετο MCM (multi-chip module) στα 7nm και διαθέτει 4x32 Gbit HBM2 stacks. Επίσης είναι πιο απαιτητική σε VRMs, ενώ η αρχιτεκτονική της "Vega" δεν φτάνει την αποδοτικότητα της αρχιτεκτονικής "Navi" (performance/watt). Η AMD πιθανόν να επιχειρήσει να ανταγωνιστεί στο απόλυτο high-end για τις κάρτες γραφικών με κάποια νέα απόπειρα, βασισμένη στην Navi.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.