Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Google επεκτείνει την υποστήριξη του Chrome στα Windows XP μέχρι το τέλος του 2015.

    Αυτό δεν είχε και πολύ μεγάλη επιτυχία αφού υπάρχουν περισσότεροι χρήστες των Windows XP από αυτούς που έχουν αλλάξει σε Windows 8 και 8.1. Οι χρήστες των WinXP παραμένουν όμως σε κίνδυνο από κενά ασφαλείας αφού το σύστημα αυτό δεν υποστηρίζεται ούτε ανανεώνεται πια από τη Microsoft. Όμως η Google ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την υποστήριξή της για τον δημοφιλή της browser, τον Chrome, μέχρι το τέλος του 2015.

     

    Η Google είχε παλαιότερα δεσμευτεί, ότι θα υποστηρίξει τον Chrome στα Windows XP μέχρι τον Απρίλιο του 2015, δίνοντας στους χρήστες του Chrome έναν ολόκληρο χρόνο για να αλλάξουν λειτουργικό σύστημα. Αλλά η εταιρία ανακοίνωσε ότι "θα συνεχίσει να παρέχει τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας στον Chrome μέχρι το τέλος του 2015".

     

    Σε μία ανάρτησή του, ο Mark Larson, Director of Engineering for Chrome, προειδοποίησε ότι "σε επίπεδο λειτουργικών συστημάτων, ένας υπολογιστής που τρέχει Windows XP είναι πολύ πιο πιθανόν να μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό και ιούς, κάνοντας ακόμα δυσκολότερο στον Chrome να παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον περιήγησης στο διαδίκτυο".

     

    Αλλά πρόσθεσε ότι η Google θέλει οι χρήστες των XP "να έχουν έναν browser που να είναι ενημερωμένος και όσο γίνεται ασφαλής ακόμα και σε ένα μη υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα". Παρά αυτήν την επέκταση της υποστήριξης, η Google προτρέπει όλους τους χρήστες "να αναβαθμίσουν σε ένα υποστηριζόμενο ασφαλές λειτουργικό σύστημα, χωρίς καθυστέρηση".


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.