Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Google επιβεβαιώνει ότι η θύρα USB Type-C έρχεται και στα κινητά στο άμεσο μέλλον

    Δύο από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στο χώρο αυτόν αποκάλυψαν τις ναυαρχίδες τους στα notebooks πρόσφατα. Η Apple με το 12" MacBook και η Google με το δεύτερης γενιάς Chromebook Pixel, δεν παρέλειψαν να εξυμνήσουν τα οφέλη και την ανωτερότητα αυτής της νέας θύρας.

     

    Η αλήθεια είναι ότι ενώ η θύρα USB Type-C είναι μία νέα σχετικά εξέλιξη, βασίζεται πάνω στα πρότυπα του USB 3.1, το οποίο τελειοποιήθηκε δύο χρόνια πριν. Ακόμα δεν έχει την ευρεία αποδοχή από την αγορά αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα και χωρίς να είναι αποκλειστικά το αποτέλεσμα της κυκλοφορίας αυτών των δύο notebooks.

     

    USB Type C

     

    IMG 0713

     

    Σε ένα προωθητικό video σχετικά με το USB Type-C, το οποίο "συνέπεσε" χρονικά με την κυκλοφορία του Pixel, ο Adam Rodriguez, Google Product Manager, αποκάλυψε ότι η εταιρία ετοιμάζει να ενσωματώσει αυτή τη νέα θύρα σε περισσότερες Chrome OS συσκευές και ειδικότερα στα νέα της smartphones.

     

    "Εμείς στη Google είμαστε αφοσιωμένοι στη νέα αυτή θύρα. Να περιμένετε να τη δείτε σε πολλά Chromebooks και Android κινητά στο κοντινό μέλλον". Δεδομένου τις τεράστιες πωλήσεις παγκοσμίως σε συσκευές Android, αφού δεκάδες εκατομμύρια πωλούνται καθημερινά, η νέα θύρα USB Type-C θα μπορούσε να υιοθετηθεί ευρέως πάρα πολύ γρήγορα.

     

    Και γιατί είναι καλό αυτό; Ένα προφανές πλεονέκτημα είναι ότι το USB Type-C βύσμα είναι αναστρέψιμο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να στριφογυρνάμε το βύσμα 2 και 3 φορές μέχρι να το βάλουμε σωστά. Επιπλέον το USB 3.1 στάνταρ υποστηρίζει το 'SuperSpeed+', που σημαίνει μεταφορά δεδομένων με ταχύτητες μέχρι και 10 Gbps, διπλάσια ταχύτητα από το USB 3.0, προσφέροντας νέες δυνατότητες και λειτουργίες στις κινητές συσκευές μας.

     

    screen shot 2014 11 27 At 9.52.41 Am story

     

    Παρόλο που πολλοί νομίζουν ότι το νέο Macbook της Apple ήταν η πρώτη συσκευή που ενσωμάτωσε τέτοια θύρα στην πραγματικότητα ήταν το Nokia N1 Android tablet, που κυκλοφόρησε στο τέλος τους περασμένου χρόνου. Παράλληλα η Microsoft επιβεβαίωσε ότι τα Windows 10 με την κυκλοφορία τους θα έχουν υποστήριξη στο USB Type-C.

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.