Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Google ξεκινάει τη λειτουργία της εφαρμογής βιντεοκλήσεων Duo

    Η Google είχε ανακοινώσει την εφαρμογή Duo στο συνέδριο I/O τον Μάιο και σήμερα ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη λειτουργίας του Duo για Android και iOS.

     

    Η εφαρμογή Duo επιτρέπει την βιντεοκλήση μεταξύ των χρηστών της εφαρμογής καλώντας τους μέσω του τηλεφωνικού τους αριθμού. Προς το παρόν έχει μόνο τις βασικές λειτουργίες και το μόνο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι το Knock Knock, το οποίο δείχνει ένα μικρό ζωντανό video του καλούντα, επιτρέποντας έτσι στον χρήστη να αποφασίσει αν θα απαντήσει στην κλήση ή όχι.

     

    duo-side-by-side.jpg

     

    Σύμφωνα με τη Google το Duo αναπτύχθηκε με στόχο την ταχύτητα και την απλότητα και η εφαρμογή ρυθμίζει την ανάλυση του video σύμφωνα με την ταχύτητα σύνδεσης αλλά και φροντίζει η βιντεοκλήση να είναι πλήρως κρυπτογραφημένη. Η Google είναι γεγονός ότι άργησε να ρίξει στην αγορά μία τέτοια εφαρμογή, Υπάρχουν ήδη αρκετές εφαρμογές όπως το Skype της Microsoft και το Messenger του Facebook, που έχουν ακριβώς την ίδια λειτουργία άλλα και επιπλέον χαρακτηριστικά όπως την ομαδική κλήση.

     

    Επιπλέον το Duo δεν συνεργάζεται με άλλες εφαρμογές της εταιρίας όπως το Hangouts. Αυτό σημαίνει ότι για να έχει την αποδοχή του κόσμου πρέπει οι υπηρεσίες που παρέχει να είναι άψογες. Γιαυτό η Google είχε επισημάνει τον Μάιο ότι συνεργάστηκε με την ομάδα του WebRTC για την ανάπτυξη ενός νέου πρωτοκόλλου επικοινωνίας για γρήγορες και ασφαλείς βιντεοκλήσεις

     

    Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτό είναι αρκετό, ώστε να γίνει δημοφιλής η εφαρμογή αυτή σε αναπτυσσόμενες χώρες όπου το bandwidth έχει μεγάλο κόστος αλλά και σε αγορές όπου οι εφαρμογές για βιντεοκλήσεις ήδη υπάρχουν εδώ και χρόνια. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σταδιακά σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως μέσω του Google Play και του App Store.

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.