Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Microsoft προσθέτει QR codes στις μπλε οθόνες στα Windows 10

    Είναι πολύ ενοχλητικό όταν το PC κρασάρει αλλά είναι ακόμα πιο ενοχλητικό όταν δεν έχετε καμία ιδέα για το λόγο που συμβαίνει αυτό.

     

    Ακόμα και οι νέες μπλε οθόνες λάθους που εμφανίζουν τα Windows 10, με τη λυπημένη φατσούλα δεν είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρες για τους απλούς χρήστες οι οποίοι συναντάνε μηνύματα λάθους όπως  "BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO" ή "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR". Οι χρήστες χωρίς εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις προσπαθούσαν μέχρι τώρα να κάνουν αναζήτηση στο Google με αυτούς τους όρους, λαμβάνοντας αποτελέσματα τα οποία τις περισσότερες φορές δεν βοηθάνε και πολύ.

     

     


    Φαίνεται ότι η Microsoft το έλαβε επιτέλους υπόψη και αποφάσισε να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν την αιτία των προβλημάτων του συστήματός τους. Έτσι όπως φαίνεται και στην εικόνα  από το microsoftinsider.es, και στην εικόνα που δημοσίευσε ένας χρήστης στο Reddit. η εταιρία έχει προσθέσει ένα QR code το οποίο μπορείτε να σκανάρετε με το κινητό σας και θα σας ανακατευθύνει σε αυτή τη σελίδα στην οποία μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τον κωδικό λάθους που σας εμφανίζει η μπλε οθόνη.

     

    GYWDvBR-696x392.jpg

     

    Το υπόλοιπο κείμενο περιλαμβάνει ένα σύνδεσμο για την ιστοσελίδα http://windows.com/stopcode

    και φυσικά τον κωδικό λάθους που πρέπει να αναφέρετε στο τμήμα υποστήριξης της, όπως για παράδειγμα  το "BAD_POOL_HEADER".

     

    Το πιο πιθανό είναι τελικά η Microsoft, όταν εξελίξει αυτόν το πειραματικό προς το παρόν τρόπο υποστήριξης και βοήθειας, να ανακατευθύνει τους χρήστες κατευθείαν στη σελίδα που αντιστοιχεί ο συγκεκριμένος κωδικός λάθους που εμφανίζεται στην μπλε οθόνη. Έτσι ο χρήστης θα μπορεί ο ίδιος να διαγνώσει και να επιδιορθώσει το πρόβλημα που κρύβεται πίσω από τα δυσνόητα μηνύματα λάθους που εμφανίζουν τα Windows στις γνωστές Blue Screen of Death.

     

    Πηγή : neowin


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.