Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Microsoft Edge 126 θα σταματήσει την υποστήριξη για επεξεργαστές χωρίς σύνολο εντολών SSE3

      Αυτή η ενημέρωση του προγράμματος περιήγησης, σηματοδοτεί τη μετατόπιση προς τη σύγχρονη συμβατότητα υλικού

    Η Microsoft ανακοίνωσε μια επικείμενη ενημέρωση του προγράμματος περιήγησης Edge, η οποία προορίζεται για την έκδοση 126, η οποία θα εισάγει αλλαγές συμβατότητας που επηρεάζουν ένα συγκεκριμένο υποσύνολο χρηστών. Σε μια πρόσφατη ενημέρωση της επίσημης τεκμηρίωσης του Edge στον ιστότοπο Microsoft Learn, ανακοινώθηκε ότι από την έκδοση 126 και μετά, ο Microsoft Edge θα απαιτεί επεξεργαστή με σύνολο εντολών SSE3 ή νεότερο. Κατά συνέπεια, οι υπολογιστές που είναι εξοπλισμένοι με επεξεργαστές με έλλειψη υποστήριξης SSE3 θα βρεθούν εκτός συμβατότητας με το πρόγραμμα περιήγησης.

     

    Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει μια παρόμοια αφήγηση που παρατηρήθηκε με την εισαγωγή των εντολών POPCNT στα Windows 11 24H2, όπου το παλαιότερο υλικό αντιμετώπισε την απαξίωση λόγω των επικαιροποιημένων απαιτήσεων συστήματος. Ειδικότερα, η υποστήριξη SSE3 στο Microsoft Edge θα επηρεάσει κυρίως τους χρήστες με παλαιωμένο υλικό, καθώς η Intel εισήγαγε για πρώτη φορά το SSE3 το 2004, με επακόλουθη υιοθέτηση από την AMD. Οι πρώιμοι επεξεργαστές της Intel, όπως αυτοί με πυρήνες Prescott (Pentium 4, Pentium D, Celeron D) και οι αντίστοιχοι της AMD, όπως οι Opteron, Sempron και Athlon 64, οι οποίοι βασίζονται στην αρχιτεκτονική K8, εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

     

    Η ενημέρωση του Microsoft Edge 126 αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Stable Channel κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 13 Ιουνίου 2024. Επί του παρόντος, ο Microsoft Edge καθορίζει ορισμένες απαιτήσεις λογισμικού σε διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 και 11, macOS Catalina 10.15 και νεότερη έκδοση, iOS/iPadOS 14 και νεότερη έκδοση, Android 4.4 KitKat και νεότερη έκδοση, Linux, και κυρίως, αποκλεισμός της υποστήριξης για Chromebooks. Αυτή η ενημέρωση τεκμηρίωσης ακολουθεί την τελευταία ανακοίνωση που έγινε τον Ιανουάριο του 2023, όπου η Microsoft ανακοίνωσε την παύση της υποστήριξης του Edge για ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις των Windows.
     

    Αυτές οι προσαρμογές που σχετίζονται με τον επεξεργαστή στα προϊόντα της Microsoft, όπως η απαίτηση για ARM v8.1 και νεότερα στα Windows 11, σηματοδοτούν μια ευρύτερη τάση ευθυγράμμισης των δυνατοτήτων του λογισμικού με τα σύγχρονα πρότυπα υλικού. Επιπλέον, κυκλοφορούν φήμες σχετικά με πιθανές αλλαγές στην υποστήριξη των Windows 10 από την AMD στους επερχόμενους επεξεργαστές Ryzen, υποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη εξέλιξη στα πρότυπα συμβατότητας του τεχνολογικού τοπίου.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.