Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel ανακοινώνει Megafab 88 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ευρώπη

    Η Intel αποκάλυψε την Τρίτη τα σχέδιά της για ένα δεύτερο νέο "Megafab" (μέγα εργοστάσιο), έναν χώρο παραγωγής τσιπ στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, που είναι το επίκεντρο αναμενόμενων επενδύσεων 88 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η επέκταση της χωρητικότητας έρχεται πέρα από άλλες τεράστιες δεσμεύσεις δαπανών στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου ενός προγραμματισμένου Megafab στο Οχάιο, με σκοπό να επαναφέρει την Intel στο προσκήνιο της κατασκευής chip. 
    «Ο κόσμος έχει μια ακόρεστη ζήτηση για ημιαγωγούς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger, σε ένα βίντεο που ανακοινώνει τις επενδύσεις. Σήμερα, το 80% της κατασκευής τσιπ πραγματοποιείται στην Ασία, αλλά οι δαπάνες της εταιρείας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη θα σημαίνουν μια «πιο ισορροπημένη και ανθεκτική» αλυσίδα εφοδιασμού που δεν εξαρτάται τόσο από την Ασία.

    Η Intel θα ξεκινήσει με νέες εγκαταστάσεις κατασκευής τσιπ, που ονομάζονται fabs, στην τοποθεσία στο Μαγδεβούργο που κοστίζουν περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια, με την κατασκευή να ξεκινά το 2023 και η παραγωγή να ξεκινά το 2027. Αυτό θα επιτρέψει στην Intel να δημιουργήσει τα δικά της τσιπ με τεχνολογία αιχμής, τόσο για την ίδια την Intel όσο και μέσω μιας σημαντικής επέκτασης της επιχείρησής της που ονομάζεται Intel Foundry Services, να δημιουργήσει τσιπ και για άλλους πελάτες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.