Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Nvidia καταγράφει αύξηση εσόδων κατά 265% χάρη στην άνθηση των επιχειρήσεων ΤΝ

      Η Nvidia ήταν ο κύριος αποδέκτης της εμμονής της τεχνολογικής βιομηχανίας με τα μεγάλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης

    Η Nvidia ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για τα κέρδη του τέταρτου οικονομικού τριμήνου της, ανακοινώνοντας ισχυρά στοιχεία τόσο για τα κέρδη ανά μετοχή όσο και για τα έσοδα. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο περίπου 10% σε διευρυμένη διαπραγμάτευση μετά την ανακοίνωση. Οι επιδόσεις της Nvidia στο τρίμηνο που έληξε τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών ήταν οι ακόλουθες:

    • Κέρδη ανά μετοχή: έναντι 4,64 δολάρια που αναμενόταν.
    • Έσοδα: 22,10 δισ. δολάρια έναντι 20,62 δισ. δολαρίων που αναμένονταν

     

    Επιπλέον, η Nvidia παρείχε αισιόδοξες προοπτικές για το τρέχον τρίμηνο, αναμένοντας πωλήσεις ύψους 24,0 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 5,00 δολάρια ανά μετοχή σε πωλήσεις ύψους 22,17 δισ. δολαρίων.

     

    Οι αξιοσημείωτες οικονομικές επιδόσεις της Nvidia οφείλονται στην αυξανόμενη εστίαση σε μεγάλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο της τεχνολογίας, αξιοποιώντας τους επεξεργαστές γραφικών υψηλών επιδόσεων της εταιρείας για διακομιστές. Ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang αντιμετώπισε τις ανησυχίες σχετικά με τη διατήρηση αυτού του επιπέδου ανάπτυξης, τονίζοντας τις ευνοϊκές συνθήκες για τη συνέχιση της επέκτασης το 2025 και μετά. Τόνισε τη συνεχιζόμενη ζήτηση για τις GPU της Nvidia λόγω της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης και της ευρύτερης στροφής της βιομηχανίας προς τους επιταχυντές, μακριά από τους κεντρικούς επεξεργαστές.

     

    Βασικά οικονομικά στοιχεία:

    • Καθαρά κέρδη: 12,29 δισ. δολάρια ή 4,93 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένα κατά 769% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος
    • Συνολικά έσοδα: Αύξηση κατά 265% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, χάρη στις ισχυρές πωλήσεις των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, ιδίως των τσιπ "Hopper" στον τομέα Data Center
    • Έσοδα Data Center: Αύξηση 409% σε 18,40 δισ. δολάρια, με πάνω από το ήμισυ των πωλήσεων να πηγαίνουν σε μεγάλους παρόχους cloud

     

    Η Nvidia αναγνώρισε προκλήσεις στον τομέα των κέντρων δεδομένων λόγω των πρόσφατων περιορισμών των ΗΠΑ στην εξαγωγή προηγμένων προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα. Παρά τις βελτιώσεις στην προμήθεια των AI GPUs, η εταιρεία αναμένει συνεχείς περιορισμούς στην προμήθεια, ειδικά για το τσιπ επόμενης γενιάς, το B100, που αναμένεται να παραδοθεί αργότερα φέτος.

     

    Ενώ ο τομέας παιχνιδιών της Nvidia σημείωσε αύξηση 56% σε ετήσια βάση στα 2,87 δισ. δολάρια, οι μικρότερες επιχειρήσεις της εταιρείας παρουσίασαν ποικίλη ανάπτυξη. Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκε κατά 4% στα 281 εκατ. δολάρια, ο τομέας OEM και άλλες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των τσιπ κρυπτογράφησης, αυξήθηκε κατά 7% στα 90 εκατ. δολάρια και ο τομέας του υλικού γραφικών για επαγγελματικές εφαρμογές αυξήθηκε κατά 105% στα 463 εκατ. δολάρια.

     

    Η Nvidia παραμένει αισιόδοξη για τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξής της, λόγω της συνεχιζόμενης ζήτησης για τις GPU της σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και του εξελισσόμενου τοπίου των τεχνολογιών των κέντρων δεδομένων.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.