Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η TSMC θα προσλάβει 6.000 μηχανικούς το 2023 στην Ταϊβάν

    Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών στον κόσμο, θα προσλάβει πάνω από 6.000 νέους υπαλλήλους το 2023, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της το Σάββατο. Η κίνηση των προσλήψεων έρχεται παρά την παγκόσμια ύφεση στη βιομηχανία των επεξεργαστών. Σύμφωνα με την TSMC, η εταιρεία θα αναζητήσει νέους μηχανικούς με πτυχία associates, bachelor, masters ή διδακτορικά στην ηλεκτρολογία ή σε τομείς που σχετίζονται με το λογισμικό, σε πόλεις σε όλη την Ταϊβάν. Ο μέσος συνολικός μισθός ενός νέου μηχανικού με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών είναι 2 εκατομμύρια T$ (61.616,13 €), πρόσθεσε η εταιρεία.

    Η μείωση της ζήτησης για ηλεκτρονικά είδη και τα υψηλά επίπεδα αποθεμάτων μετά από έλλειψη ορισμένων τσιπ οδήγησαν σε ύφεση τη βιομηχανία ημιαγωγών. Από τα τέλη του 2022, αρκετές εταιρείες τσιπ σε όλο τον κόσμο έχουν περιορίσει τις επενδύσεις.

    Η Intel ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα μειώσει τις πληρωμές προς το προσωπικό και τα στελέχη μεσαίας κλίμακας από 5% έως 25%.

    Η κυριαρχία της TSMC στην κατασκευή μερικών από τα πιο προηγμένα τσιπ για πελάτες υψηλού επιπέδου, όπως η Apple, την έχει θωρακίσει από την ύφεση. Η εταιρεία μείωσε ελαφρώς τις ετήσιες κεφαλαιουχικές δαπάνες της για το 2023 και προβλέπει πτώση των εσόδων της το πρώτο τρίμηνο, αλλά δήλωσε ότι αναμένει ότι η ζήτηση θα ανακάμψει από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.


    Πηγή
    Φωτογραφία: ANN WANG | REUTERS
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.