Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Σύγκριση των επιδόσεων των δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα για το τελευταίο τρίμηνο του 2023

      Η εικόνα της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του 2023

    Η Cosmote αναδείχθηκε και πάλι αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής στο τοπίο των ελληνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της Opensignal. Η έκθεση, η οποία αξιολογεί τις επιδόσεις των παρόχων κινητής τηλεφωνίας σε μια σειρά από μετρήσεις, διαπίστωσε ότι η Cosmote παρείχε σταθερά τις ταχύτερες ταχύτητες, την ευρύτερη κάλυψη και την πιο συνεπή εμπειρία.

     

    Όσον αφορά την ταχύτητα λήψης, οι χρήστες της Cosmote απολάμβαναν μέσες ταχύτητες 49,7Mbps στα συνολικά δίκτυα και εντυπωσιακά 161,6Mbps στο 5G. Αυτό έφερε την Cosmote σημαντικά μπροστά από τους ανταγωνιστές της, με τη Vodafone να υπολείπεται κατά σχεδόν 10Mbps και τη Nova κατά πάνω από 110Mbps στο 5G.

     

    Η κυριαρχία της Cosmote επεκτάθηκε και στην κάλυψη, με τον φορέα εκμετάλλευσης να λαμβάνει τις υψηλότερες βαθμολογίες τόσο για τη συνολική όσο και για την εμπειρία κάλυψης 5G. Η βαθμολογία 5G Coverage Experience της Cosmote ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με διπλάσια κάλυψη από τη Vodafone, τον πλησιέστερο ανταγωνιστή.

     

    Η Cosmote απέδειξε επίσης την ικανότητά της να παρέχει μια σταθερά αξιόπιστη εμπειρία, με βαθμολογία 78,2% για το βραβείο Συνεχής Ποιότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες της Cosmote είχαν περισσότερες πιθανότητες να συναντήσουν ταχύτητες και επιδόσεις που πληρούν τα ελάχιστα όρια για απαιτητικές εφαρμογές, όπως βιντεοκλήσεις και μεταφορτώσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

     

    Mobile Network Experience Report _ January 2024 _ © Opensignal Limited.png

     

    Στον τομέα των παιχνιδιών, η Nova αναδείχθηκε πρωτοπόρος, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση για την εμπειρία παιχνιδιών 5G. Η Cosmote μοιράστηκε την πρωτιά για τη συνολική εμπειρία παιχνιδιών, με τους δύο παρόχους να παρέχουν εμπειρία παιχνιδιών υψηλής ποιότητας.

     

    Η Cosmote διατήρησε το στέμμα της στην κατηγορία της συνολικής εμπειρίας βίντεο κατά παραγγελία, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ικανότητά της να παρέχει μια ομαλή και ευχάριστη εμπειρία ροής. Δεν υπήρξε στατιστική διαφορά στην εμπειρία βίντεο 5G μεταξύ των τριών μεγάλων παρόχων.

     

    Η κυριαρχία της Cosmote στη Διαθεσιμότητα 5G ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, με τον φορέα εκμετάλλευσης να επιτυγχάνει βαθμολογία 17,7%. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες 5G της Cosmote ήταν συνδεδεμένοι σε ενεργό σήμα 5G για σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό του χρόνου από τους χρήστες των άλλων δύο δικτύων.

     

    Συνολικά, η έκθεση διαμορφώνει μια σαφή εικόνα της θέσης της Cosmote ως κορυφαίου φορέα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Η σταθερή απόδοση του φορέα σε μια σειρά από μετρήσεις, από την ταχύτητα και την κάλυψη έως τη συνέπεια και τα παιχνίδια, τον καθιστά σαφή επιλογή για τους Έλληνες καταναλωτές που αναζητούν μια αξιόπιστη και υψηλής ποιότητας εμπειρία δικτύου κινητής τηλεφωνίας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.