Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα υποστηρίξει την κίνηση της Ε.Ε. για κοινό καλώδιο φόρτισης

    Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «προς το παρόν δεν εξετάζει» να ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ύπαρξη ενός κοινού καλωδίου φόρτισης. Η ΕΕ έχει προσωρινά συμφωνήσει ότι όλες οι νέες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές πρέπει, έως το φθινόπωρο του 2024, να χρησιμοποιούν φορτιστή USB Type-C, μια κίνηση που λέει ότι θα ωφελήσει τους καταναλωτές. Οι επικριτές αυτής της συμφωνίας λένε ότι θα καταπνίξει την καινοτομία.

    Σύμφωνα με τις τρέχουσες ρυθμίσεις μετά το Brexit, ο κανονισμός θα ισχύει για τη Βόρεια Ιρλανδία, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική έκθεση του Δεκεμβρίου 2021, «οι νέες απαιτήσεις ενδέχεται να ισχύουν και για συσκευές που πωλούνται στη Βόρεια Ιρλανδία σύμφωνα με τους όρους του πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας στη συμφωνία Brexit, προκαλώντας ενδεχομένως αποκλίσεις των προτύπων προϊόντων με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο». Η συνθήκη λειτουργεί διατηρώντας τη Βόρεια Ιρλανδία εντός της ενιαίας αγοράς αγαθών της ΕΕ, ενώ το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται εκτός αυτής. Η διαμάχη μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο μεταρρύθμισης του πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας παραμένει άλυτη. Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι «δεν εξετάζουμε αυτήν τη στιγμή την επανάληψη αυτής της απαίτησης».

    Η Apple είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής που χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη θύρα φόρτισης που είναι αποκλειστική για ορισμένα από τα προϊόντα της - η σειρά iPhone της χρησιμοποιεί μια υποδοχή Lightning κατασκευασμένη από την Apple.

    Ο νέος κανόνας θα καλύπτει μια σειρά «μικρών και μεσαίων φορητών ηλεκτρονικών ειδών», σύμφωνα με την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων:

    • κινητά τηλέφωνα
    • Tablets
    • ακουστικά
    • κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός
    • φορητά ηχεία

    Οποιοδήποτε από αυτά φορτίζεται με ενσύρματο καλώδιο θα πρέπει να έχει θύρα USB Type-C, ανεξάρτητα από το ποιος κατασκευάζει τις συσκευές. Οι φορητοί υπολογιστές θα πρέπει επίσης να συμμορφωθούν με την απόφαση, αλλά οι κατασκευαστές θα έχουν στη διάθεσή τους 40 μήνες για να κάνουν αλλαγές, προτού τεθεί το μέτρο σε ισχύ.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.