Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Market Cap της AMD ξεπέρασε την Intel για πρώτη φορά στην ιστορία

    Η AMD είναι πλέον η μεγαλύτερη εταιρεία από την Intel στην κεφαλαιοποίηση αγοράς. Μπορεί να είναι κοντά, αλλά η AMD ξεπέρασε την Intel για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας με τζίρο ~197,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο κλείσιμο της αγοράς στις 15 Φεβρουαρίου σε σύγκριση με τα 197,24 δισεκατομμύρια δολάρια της Intel. Η ξαφνική άνοδος της κεφαλαιοποίησης της AMD έρχεται μετά την εξαγορά της Xilinx ύψους 49 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη μεγαλύτερη εξαγορά ημιαγωγών στην ιστορία.

    Η εξαγορά της Xilinx από την AMD προκάλεσε τη μετατροπή 248,38 εκατομμυρίων μετοχών της Xilinx σε 428 εκατομμύρια νέες μετοχές της AMD (μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη). Προστέθηκε στις υπάρχουσες 1,2 δισεκατομμύρια μετοχές της AMD, που ανεβάζει το συνολικό μερίδιο της εταιρείας στα 1,628 εκατομμύρια, δίνοντας στην AMD κεφαλαιοποίηση 197,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεπερνά την Intel κατά μόλις 51 εκατομμύρια δολάρια. 

    Αυτό σηματοδοτεί μια έντονη ανατροπή για μια εταιρεία που βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μόλις πριν από έξι χρόνια, όταν αποκάλυψε για πρώτη φορά την επαναστατική μικροαρχιτεκτονική της CPU Zen. Έξι χρόνια αργότερα, η AMD κατέχει τώρα ένα υψηλό μερίδιο στην αγορά CPU, δίνοντάς της τη δυνατότητα να συνάψει την μεγαλύτερη συμφωνία ημιαγωγών στην ιστορία.

    Η Intel σίγουρα δεν είναι ικανοποιημένη που βλέπει το μερίδιο αγοράς της να μειώνεται και δείχνει να επιστρέφει στην αγορά λιανικής. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger, έχει επίσης στοιχηματίσει το μέλλον της εταιρείας σε ένα νέο όραμα που περιλαμβάνει την παραγωγή τσιπ για άλλες εταιρείες μέσω της στρατηγικής του IDM 2.0 και έχει αυξήσει τις δαπάνες της εταιρείας για R&D. Θα μάθουμε περισσότερα για αυτές τις προσπάθειες σε λίγες μέρες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επενδυτών της Intel στις 17 Φεβρουαρίου.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.