Jump to content

Jargon

Premium Members
  • Posts

    450
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Jargon

  1. Jargon

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Καλά θα της είχα τραβήξει Shunt mod, waterblock και θα τις είχα πιει το αίμα, χαχαχα.....από την άλλη ξέρει ότι μπορεί να πάει παραπάνω οπότε το αποφασίσει. Τώρα είναι και καλοκαίρι, ζέστη....
  2. Jargon

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Σίγουρα παίρνει γιατί η 1080Ti μου βγάζει 10546 στο ίδιο benchmark overclocked.
  3. Jargon

    Προσφορές παιχνιδιών PC

    Το έβαλα στο wishlist και μετά στο library αλλά δεν το κάνω download ακόμα γιατί δεν νομίζω να το παίξω...αλλά ας υπάρχει μαζί με άλλα 100! LOL!
  4. Jargon

    Τι παίζετε αυτόν τον καιρό;

    Τέρμα το Witcher 1 το οποίο τελικά μου άρεσε πολύ αλλά μου φάνηκε εύκολο στις μάχες ακόμα και στο Hard. Έκανα και grinding όμως και ΟΛΑ τα quests οπότε έφτασα level 49 στο τέλος και με Full Igni + potions τους τσάκιζε όλους μαζικά o Geralt.. Μεγάλο παιχνίδι πάντως. Τώρα ξεκίνησα το Witcher 2 στο Dark difficulty (αυτό μου πρότεινε από το tutorial) και είμαι στο Chapter 1. Θα πάω για "Caster Build"....
  5. Jargon

    Τι παίζετε αυτόν τον καιρό;

    Το PREY είναι στη λίστα μου ακριβώς επειδή είναι διαφορετικό. Τελείωσα πρόσφατα το Doom 2016 οπότε θα ήθελα κάτι άλλο σε FPS..αφού τελειώσω το Witcher 1 γιατί είναι μεγάλο και είμαι ακόμα στη μέση του Chapter 2.
  6. Jargon

    Τι παίζετε αυτόν τον καιρό;

    Φοβερή ατμόσφαιρα και γραφικά εκεί που δεν το περιμένεις... Στο μεταξύ, με το Witcher έμπλεξα, έλεγα να μην παίξω τα 1-2 και να πάω στο 3, μετά πήγα στο 2 και τελικά παίζω το 1 που το ξεκίνησα και κόλλησα....lol!
  7. Jargon

    Τι παίζετε αυτόν τον καιρό;

    The Vanishing of Ethan Carter The Witcher 2 και μετά το 3 αλλά έχω δρόμο!
  8. Jargon

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Why not! Πλάκα έχουν τα reviews και τα κοιτάω κι εγώ που και που για να ξέρω τι να προτείνω σε φίλους...Με τρώει βέβαια ο κώλος μου για καμιά GPU 2080Ti αλλά ακόμα αντέχω...με τα παλιά παιχνίδια που έχω backlog. Για το καλοκαίρι με όλα αυτά που έχω να πληρώσω (σχολεία, καλοκαιρινά μαθήματα παιδιών, διακοπές, εφορίες, διάφορα για το γραφείο) δεν με βλέπω ν'αγοράζω τίποτα για το δικό μου PC. Άντε να πάρω κανένα ψυγείο κι ένα τροφοδοτικό για το άλλο που φτιάχνω το gaming και βλέπουμε από Σεπτέμβριο. Από την άλλη αν φτάσω στο Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και δεν έχω πάρει άλλη GPU μετά νομίζω ότι θα περιμένω τις επόμενες για τα καλά... Συνέχισε εσύ να βάζεις...
  9. Jargon

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Μέχρι να κάνει release το full product line-up η nVidia θα έχουν περάσει 1-2 χρόνια και θα είναι ώρα για τις επόμενες...έτσι για να κρατά τον Deadlazarus σε δουλειά!
  10. Jargon

    Cd-key stores, παιχνίδια άξια προσοχής

    Χαχα....ευτυχώς που έχουν εμάς και τα πιάσαν τα λεφτά τους...ειδικά εγώ το πιο ακριβό παιχνίδι που έχω πάρει είναι το AC Origins Gold λίγο κάτω από 20 Ευρώ...τα υπόλοιπα όλα bargain bin αλλά είχα και 10 χρόνια σχεδόν απουσίας..
  11. Jargon

    Cd-key stores, παιχνίδια άξια προσοχής

    Θέλω τα: Shadow of the Tomb Raider (αλλά να τελειώσω το Rise πρώτα) Prey (να τελειώσω το Doom πρώτα που είμαι στη μέση) Και Far Cry 4 αλλά μπορεί να πάω και στο 5. Αυτό το έχει παίξει κανείς? https://www.cdkeys.com/xbox-live/games/gears-of-war-4-xbox-one-digital-code Ξεφτίλα τιμή έχει..
  12. Jargon

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Νόμιζα ότι έχει 2 slot covers κάτω από την κάρτα αλλά αφού είσαι σε ITX αναγκαστικά θα πρέπει να γίνουν και μερικοί συμβιβασμοί σε σχέση με ένα μεγάλο tower. Αν δεν σ'ενδιαφέρει να την κάνεις overclock to the max τότε την αφήνεις ως έχει και απολαμβάνεις..
  13. Jargon

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Αν βάλεις την Χ42 κάτω και μπορεί να φεύγει ο αέρας από πίσω (βγάλε τελείως τα PCI Slot covers) μπορεί να είναι και καλή η διαφορά. Αν ανεβαίνει πάνω λίγα πράγματα. Από εκεί και πέρα πας σε customιες για να κατευθύνεις τον αέρα εκεί που θες δημιουργώντας «κανάλια»… Custom loop και συχνές αλλαγές δεν είναι ότι καλύτερο. Πρόσφατα πήγα και σε hard tubes και μόνο που σκέφτομαι την αναβάθμιση στο μέλλον, φρικάρω από τώρα. Δεν αλλάζω όμως συχνά οπότε δεν με νοιάζει.
  14. Jargon

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Με custom loop οι θερμοκρασίες είναι θεαματικά πιο κάτω. Η δικιά μου 1080Ti μένει καρφωμένη στα 2085 Core /12100 MEM και μέχρι και σήμερα δεν ξεπερνά τους 35C με 18C ambient και ποτέ τους 40C μέχρι και 26C ambient (καλοκαίρι). Αυτά σε full load ασχέτως του χρόνου που δουλεύει. Βέβαια το ψυγείο μου είναι εξωτερικό (ποτέ ξανά μέσα), πολύ μεγάλο και παίρνει πάντα κρυο αέρα γιατί είναι στον πιο ψυχρό τοίχο του δωματίου. Και σε loops όμως με 2-3 μεγάλα radiators που έχουν στηθεί σωστά πάλι πολύ χαμηλές είναι. Το σημαντικότερο είναι η επαφάνεια και η θερμοκρασία φρέσκου αέρα στα ψυγεία και τέλος οι ανεμιστήρες που έχουν να κάνουν και με το θόρυβο σε σχέση με τις επιδόσεις τους. Μέσα στο κουτί και με ψυγεία 1Χ120 (η και 2Χ) που έχουν αυτές οι all in one λογικό είναι τοι θερμοκρασίες να είναι πολύ υψηλότερες. Στην ουσία δεν αλλάζουν πολλά από ένα πολύ efficient air cooler όπως της Asus Strix RTX208Ti σε σχέση με το οποίο ακόμα και η flagship (my ass) Matrix RTX2080Ti φαίνεται ανεπαρκής στις θερμοκρασίες (λίγο χειρότερη στο max). Ο μόνος τρόπος να δεις βελτίωση είναι να παίρνει το ψυγείο της αέρα απ'έξω από το κουτί αλλά μετά όλη η θερμότητα θα πέφτει πάλι μέσα στο κουτί με ότι αυτό συνεπάγεται...(π.χ. ο onboard ανεμιστήρας θα παίρνει πιο ζεστό αέρα). Εκτός κι αν βρεις τρόπο το ψυγείο της κάρτας να παίρνει αέρα απ' έξω και να να τον βγάζει πάλι έξω..εκεί θα δεις βελτίωση. Όπως το βλέπω αυτή τη στιγμή το ψυγείο της κάρτας "ρουφάει" όλη τη ζέστη από το NZXT..
  15. Jargon

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Το είχε κάνει και με την 1080Ti η Asus και η πλάκα είναι ότι μετά επέστρεψε στο αρχικό PCB...Ευτυχώς δεν είχα θέμα με τη δική μου. Από την άλλη η κόλλα που έβαλε στην 2080Ti θα μπορούσε να αφαιρεθεί τμήμα της στη γωνία αλλά φυσικά δεν σκέφτηκαν τα standoffs του EK....
  16. Jargon

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Έλα μην παραπονιέσαι πάρε την Asus Matrix 2080Ti με 1568 Ευρώ (ή 1800-2000 που την έχουν οι περισσότεροι)...άσε που θα πηγαίνει και 50-70Mhz πιο γρήγορα από τις άλλες.... https://geizhals.eu/asus-rog-matrix-geforce-rtx-2080-ti-platinum-90yv0cc4-m0na00-a1960934.html
  17. Jargon

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Πανωλεθρία RT σε Pascal!!!!!!!!!! http://www.pcgameshardware.de/Nvidia-Geforce-Grafikkarte-255598/Specials/Pascal-Raytracing-Benchmarks-1278592/ Αλλά και οι μεγάλες RTX ρε παιδί μου.....φοβερό performance.. Προσωπικά το RT σε αυτή τη γενιά καρτών το βλέπω ως μια ωραία εισαγωγή για να "βρέξουν τα πόδια τους" οι developers και να πάρουν μια γεύση οι gamers. Τίποτα περισσοτερο, τίποτα λιγότερο..Σε 3-4 χρόνια θα δούμε πολύ ωραία πράγματα αλλά όχι με αυτό το hardware. Αν αγόραζα κάρτα 2080Ti θα ήταν καθαρά για τις αυξημένες επιδόσεις που προσφέρει σε σχέση με την 1080Ti σε 4Κ χωρίς RT......
  18. Jargon

    Βοήθεια για o/c σε 7920x?

    Δυστυχώς είναι διαφορετικές οι ρυθμίσεις της Gigabyte σε σχέση με την Asus και δεν τις ξέρω καθόλου. Ψάξε στο BIOS για ρυθμίσεις σχετικές με "power limits" ή κάτι ανάλογο σε CPU / VRMs...μπορείς να τις κρατάει στοκ και να θέλουν ανέβασμα..Αυτό που αναφέρεις ως CPU VCORE CURRENT PROTECTION μπορεί να είναι αυτό που λέω... Για το mech ratio μάλλον εννοείς "mesh ratio" και έχει να κάνει με την ταχύτητα της CACHE του επεξεργαστή. Εγώ το έχω στο 30 αλλά και αυτό θα το ανεβάσεις αργότερα. Γενικά πάνω από 32Χ στους Skylake-X δεν έχει και πολύ νόημα αλλά από 24-30 έχει. Εκεί τα ρεύματα ρυθμίζονται από αλλού αλλά το αφήνεις για μετά που θα έχεις σταθεροποιήσει τα ρολόγια. Επίσης κοίταξε τα thermal protections ή ανάλογες ρυθμίσεις μήπως σβήνουν αυτά το PC... Μπορείς να δεις θερμοκρασίες VRM στο HWINFO64? Αν υπάρχει αισθητήρας στο motherboard βέβαια. Π.χ. εγώ το βλέπω έτσι (δες screenshot)
  19. Jargon

    INTEL 9th GENERATION CPUs & Motherboards

    Αν κρίνω και από τα Motherboards που θα κυκλοφορήσουν την έχουν πάρει εξίσου σοβαρά με την Intel οπότε μάλλον κάτι δυνατό έχει στα χέρια της...για να δούμε τι έχει ετοιμάσει η ανιψιά του πέτσινου....
  20. Jargon

    INTEL 9th GENERATION CPUs & Motherboards

    Α ρε Intel ούτε ο γύφτος που γυρνάει το σώβρακο από την άλλη αντί να βάλει καθαρό με τα 14nm+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!
  21. Jargon

    INTEL 9th GENERATION CPUs & Motherboards

    Όταν διαβάζω reviewers που λένε καλά λόγια για το Software της Asus μου έρχεται να ξηλώσω το motherboard μου και να τους το στείλω με σφεντόνα στο κεφάλι.... Για τον τραγέλαφο Aura Sync - κουβέντα Για την παπαριά AI Suite & Fan Expert που ούτε profiles θυμάται και σε κάθε Windows 10 Update παθαίνει κρίση - κουβέντα Για τον κακό χαμό από χρήστες με προβλήματα όπου υπάρχει forum και discussion στο Internet και τις απαντήσεις "κονσερβα" της Asus - κουβέντα Για τα σκουπίδια services που εγκαθιστά στο σύστημα σου - κουβέντα Για το προβληματικό unistall process - κουβέντα Ποια Software Features και πράσινα άλογα που ούτε το ρημάδι το Aura δεν δουλεύει σωστά και το πουλάνε λες και κάνει παππάδες....από features μετριότατο και τα Addressable LEDs μόνο στο όνομα γιατί για να φτιάξεις εφέ ούτε για πλάκα. Προφιλς δεν έχει, τα settings τα χάνει, και κάθε 2-3 restarts θα λείπει καμια μνήμη από το Sync (Trident Z RGB - AURA!). Πουλάνε και το Asus Terminal 100 Ευρώ για extra addressable headers και ούτε αυτό δουλεύει σωστά... Για το 1gbit μόνο ethernet σε αυτά τα χρήματα ευτυχώς έκανε νύξη. Ναι έχουν το καλύτερο BIOS και κατά τη γνώμη μου το καλύτερο design αλλά η στάση της Asus όσον αφορά το customer service, τα προβλήματα στο Software και φυσικά στις εγγυήσεις σε σχέση με άλλους, είναι απογοητευτική. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι και οι άλλοι στο Software δεν είναι πολύ σοβαροί..
  22. Jargon

    Βοήθεια για o/c σε 7920x?

    Ωραία, είναι μια καλή αρχή αλλά το Prime δεν θα έπρεπε να σου σβήνει το PC...άλλο να ανεβάσει τρελά τη θερμοκρασία, άλλο να κρασάρει μετά από κάποια ώρα λόγω θερμοκρασίας κι άλλο να σβήνει το PC. Κι εμένα πάντως μέχρι να βρω τις ρυθμίσεις μου έκαναν κάποια tests reset...Π.χ. το AIDA64 αν δεν ήταν τα ρεύματα σωστά στα Cores μου έκανε reset. Μόλις τα βρήκα βράχος. Έτσί όπως τα βλέπω νομίζω ότι έχεις πετύχει πολύ καλό τσιπάκι αλλά πρέπει να το σταθεροποιήσεις 100% ακόμα και στο Prime όπου πρέπει να βρεις τι φταίει...Το σβήσιμο του PC βέβαια μπορεί να είναι και από άλλο παράγοντα. Να δούμε μερικά πράγματα αν θες και όσο μπορώ να βοηθήσω αλλά από Gigabyte δεν έχω ιδέα. Θέλω να πιστεύω ότι έχεις όρεξη και υπομονή γιατί δυστυχώς τρώνε πολύ χρόνο οι δοκιμές. 1) Τι τροφοδοτικό έχεις? 2) Το Asus Real Bench 2.5.6 (παλαιότερες εκδόσεις δεν χρησιμοποιούν AVX) σου βγάζει 1 ώρα stress test? 3) Αν μπορείς κατέβασε το HWINFO64, ρύθμισε το να φαίνεται σε 2 columns (με τα βελάκια), και βάλε κάποιο screenshot που να δείχνει και τα clocks και τα VIDs και τις θερμοκρασίες την ώρα που τρέχεις τα παρακάτω. Asus Real Bench 2.5.6 (stress test, βάλε μια ώρα και πάρε screenshot HWINFO64 στα 20-30 λεπτά) Cinebech R20 (ρύθμισε το να τρέχει 7 λεπτά και βάλε screenshot προς το τέλος) Prime 95 Small FFTs (όταν το σταθεροποιήσεις) 4) Μπες στο BIOS και βρες την ανάλογη ρύθμιση για CPU Input Voltage και δες πόσο είναι...το 1.95V είναι μια καλή τιμή (εγώ το έχω 1.96). Αν κατάλαβα σωστά έχεις βάλει manually to Vcore στα 1.23V? Το screenshot που έβαλες δείχνει 1.25V. Στο Load Line Calibration (LLC) τι έχεις βάλει? 4) Το Memory Bandwidth στο AIDA64 είναι πολύ χαμηλό αλλά άσε τη μνήμη για την ώρα. Την έχεις βάλει σε XMP ή stock? Εμένα μου βγάζει 96,000 στη μνήμη και ενώ είναι 3600Mhz (η δική σου 3200) τα timings σου είναι χαμηλότερα οπότε θα έπρεπε να είναι ίδια σχεδόν ή πολύ πιο κοντά...το 45,000 είναι τιμή πλατφόρμας Dual Channel...Τα DIMMS στο motherboard έχουν μπει σωστά για Quad Channel?
  23. Jargon

    Βοήθεια για o/c σε 7920x?

    Δοκίμασε τα εξής: AIDA64 - CPU Cache & Ram Benchmark.....κρασάρει εύκολα και είναι γρήγορο τεστ.... Μετά για θερμοκρασίες Prime95 - Small FFTs....και να παρακολουθείς με το HWINFO64. Δεν χρειάζεται πολύ ώρα για να χτυπήσεις max...5-10 λεπτά θα σου δείξουν, μπορεί και αμέσως. Cinebench R20 έχει ρύθμιση για συνεχόμενα runs - βάλε 10-15 λεπτά... Και φυσικά Asus Real Bench.....μπορεί να κρασάρεις στη 1 ώρα ή και πιο μετά...ξεκίνα με τα 30 λεπτά, παρακολούθησε θερμοκρασίες και σιγά σιγά ανέβαζε μέχρι 2 ώρες.. Blender Benchmark - free και ζορίζει πολύ Επίσης Battlefield 5 - παίξε όσο μπορείς.....κι αυτό κάνει crash με unstable overclock. Και το Assassins Creed Origins χρησιμοποιεί και AVX. Το 1.23V είναι χαμηλό για 4.7 All cores γενικά αλλά ποτέ δεν ξέρεις..... Έχεις κάνει delid? Γιατί επίσης είναι εξαιρετικά δύσκολο να μαζέψεις τις θερμοκρασίες στο CPU σου χωρίς delid...βασικά από τα μεγάλα forums δεν ξέρω κανέναν αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει με το δικό σου. Δοκιμές λοιπόν.
  24. Jargon

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Ε ναι το bling κοστίζει....είναι και το RGB (τραγέλαφος AURA) που το πας αυτό......δυστυχώς έτσι είναι αλλά νομίζω ότι πιο πολύ μου αρέσει να την κοιτάω με το waterblock μέσα στο κουτί παρά τα υπόλοιπα....γι'αυτό δεν πρέπει να την πάρω και να παώ σε 3080Ti όταν βγει....γιατί αλλιώς πετάω τα λεφτά μου και πάντα υπάρχουν αγορές να κάνεις με αυτά. Ας πούμε τα Χριστούγεννα πήρα μόνιτορ 4Κ (Benq SW320) + Xrite i1Display Pro + Epson A3 L1800 και τα έχω ευχαριστηθεί και τα χρησιμοποιώ πολύ...από παιχνίδια ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ-ΜΑΡΤΙΟ έχω παίξει 14 ώρες.... Μου φαίνεται γι'αυτό μπαίνω στα forums και το συζητάω - ψυχολογική υποστήριξη κατά του εθισμού με το hardware...είναι...
  25. Jargon

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Πλάκα πλάκα χωρίς ΦΠΑ βγαίνει 880 Ευρώ....not bad!
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.