Jump to content

Ταμτάκος

Premium Members
  • Posts

    1.661
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Ταμτάκος

  1. Ταμτάκος

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Λίγο απ' όλα, να φύγει η κρεατίλα...
  2. Ταμτάκος

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Εργένικη ζωή...
  3. Ταμτάκος

    Τα ζώα στη ζωή μας (PetLab)

    Εδώ στο νησί έχω αποκτήσει μια καλή παρέα στο απογευματινό μου καφεδάκι
  4. Στο σπίτι έχω παλιό πίνακα με ασφάλειες τήξης και διάβασα πως μπορεί να υπάρχει πρόβλημα αν βάλω διπολικό αυτόματο (κάτι με το ουδέτερο που δεν πολυκατάλαβα). Η διάταξη του πίνακα είναι κάπως έτσι Στο 24άρι κλιματιστικό γράφει στην ετικέτα: Max input Current 14.6A, οπότε αν το κατάλαβα καλά είναι αρκετός ένας αυτόματος των 16Α. Μέχρι τώρα το είχα στην ίδια πρίζα με το πλυντήριο πιάτων (20Α). Μπορώ να βάλω αυτόματο με καμπύλη τύπου D ή Κ, ή είναι αρκετή η τύπου C που ανέφερε παραπάνω και ο @GriGaS?
  5. Στο σπίτι έχω ένα κλιματιστικό 24.000 BTU (on-off) στο σαλόνι και 2 μικρότερα των 9.000 BTU (inverter) στις κρεβατοκάμαρες. Θέλω να τα συνδέσω στον πίνακα σε ξεχωριστούς μικροαυτόματους τραβώντας καλώδιο μέσα από αυτοκόλλητα κανάλια τοίχου. Στο σπίτι το ρεύμα είναι τριφασικό. Ο ηλεκτρολόγος μου επιμένει να χρησιμοποιήσω τα εξής: 2,5mm καλώδιο και 20Α ασφάλεια για το κλιματιστικό των 24.000BTU και 1,5mm καλώδιο με 16Α ασφάλειες για αυτά των 9.000BTU Επίσης, σκέφτομαι να βάλω και πολύμπριζο ασφαλείας σε κάθε γραμμή, κάτι σαν αυτό Πριν προμηθευτώ τα υλικά θα ήθελα την γνώμη ατόμων με περισσότερες γνώσεις επί του θέματος από εμένα αφού με μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα μου φαίνεται πως οι ασφάλειες ίσως θα πρέπει να είναι μικρότερες αλλά και με διαφορετικές καμπύλες για την εκκίνηση. Ευχαριστώ.
  6. Ταμτάκος

    Τα ζώα στη ζωή μας (PetLab)

    Επειδή ο μικρός Μίκι δεν αντέχει και πολύ χωρίς προσοχή...
  7. Ταμτάκος

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Έτοιμο και πρέπει να κρυώσει...θέλει 30 λεπτά τουλάχιστον για να σταθεροποιηθεί η μπεσαμέλ Αλλά μετά από 15 δεν άντεξα
  8. Ταμτάκος

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Πάει, πάει...
  9. Ταμτάκος

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Πρώτη φορά... Πίνει το ζουμάκι του και αναμένω να δω αν θα τρώγεται
  10. Ταμτάκος

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Φαγητό στον Λεμονόκηπο. Εξαιρετικά γλυκά στον Τίλλα.
  11. Ταμτάκος

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Καλό μήνα σε όλους. Είχα καιρό να επισκεφτώ την Νέα Φιλαδέλφεια και δοθείσας μιας ευκαιρίας για βραδινή έξοδο φαγητού και γλυκού, δεν την άφησα να πάει χαμένη. Θα πω πως απογοητεύτηκα από την ποιότητα του φαγητού στο συγκεκριμένο μαγαζί που πήγα, μια αίσθηση όμως που έχει γίνει γνώριμη πια. Δυστυχώς έχουν δημιουργηθεί αρκετά μέρη-στέκια με μαγαζιά για όλα τα γούστα για έξοδο φαγητού-ποτού-μπαρ σε διάφορες συνοικίες των Αθηνών αλλά έχει πέσει κατακόρυφα η ποιότητα αυτών που σερβίρουν. Επειδή σε τέτοιες περιοχές μαζεύεται πολύς κόσμος, υπάρχει μια σιγουριά πως αργά ή γρήγορα το μαγαζί θα γεμίσει. Σίγουρα οι καταστηματάρχες έχουν να αντιμετωπίσουν μια συνεχιζόμενα δύσκολη περίοδο αλλά θα έπρεπε να σέβονται περισσότερο τους καταναλωτές, αν θέλουν να αποκτήσουν επαναλαμβανόμενη πελατεία. Ενδεικτικά θα αναφέρω πως οι τηγανητές πατάτες ήταν ωμές, τα μπριζολάκια κοτόπουλου τίγκα στα καρικεύματα (αλλά και με πολλά κόκκαλα για να ανέβει ο λόγος κόκκαλου/κρέατος), το κοντοσούβλι ωμό. Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω το όνομα του μαγαζιού που πήγα, εκτός και αν αυτό επιτρέπεται. Τιμή 20/ευρώ άτομο. Τουλάχιστον καταλήξαμε αργότερα σε γνωστό ζαχαροπλαστείο και έπνιξα τον καημό μου με εκμέκ και παγωτό.
  12. Ταμτάκος

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Ελέφαντες (40-45 φασόλια/100g) Γίγαντες (45-55 φασόλια/100g)
  13. Ταμτάκος

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Φέτα ωμή (λάδι+πιπέρι) και ρέγκα ή λακέρδα είναι περισσότερο του γούστου μου. Εκτός από τα προαναφερθέντα, συνοδεύτηκαν επίσης με ελιές και κρεμμύδι στουμπωτό.
  14. Ταμτάκος

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Ίσα-ίσα που πρόλαβα να βγάλω 2 φωτό αφού όλοι πεινάγαμε πολύ. Ελέφαντες πρεσπών στον φούρνο Και για αυτούς που δεν ξέρουν να τρώνε, μια ισπανική τορτίγια ή τουλάχιστον το 1/4 αυτής...
  15. Ταμτάκος

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Μοιάζει πολύ με την παραπάνω αλλά προσωπικά έκανα τα εξής: 1. Βράσιμο για 10-15 λεπτά τις πατάτες μέσα σε γάλα για να μαλακώσουν λίγο. 2. Βουτύρωμα πυρέξ και μετά 3 στρώσεις από πατάτα-κομματάκια βούτυρο-οποιοδήποτε μαλακό τυρί-ζαμπόν-μπέικον-αλατοπίπερο. Λίγο αλάτι επειδή έχει πολλά τυριά. 4. Επάνω μία κρέμα γάλακτος και λίγο (150-200 ml) από το γάλα που έβρασαν οι πατάτες. Προσοχή, όχι με την πέτσα 5. Μετά από 40 λεπτά ψησίματος στον αέρα βάζεις μια στρώση μοτσαρέλα από πάνω για να ροδοκοκκινίσει και να γίνει μαστιχωτή. Το κάθε κομμάτι πρέπει να έχει 1000 θερμίδες. Το ωραίο είναι πως εγώ έφαγα λαχανόρυζο και αυτό το έφαγαν οι υπόλοιποι.
  16. Ταμτάκος

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Πατάτες γρατέν
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.