Jump to content

PONDINOS

Members
  • Posts

    14
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by PONDINOS

  1. Ακριβώς. Σκωπτικό ήταν το σχόλιό μου. Αυτό δεν είναι μηχανουργείο, αλλά χειρουργείο. Σίγουρα υπάρχει πίσω από τις κάμερες μια ομάδα, παρότι είναι σίγουρα μηχανικός η κινεζούλα. Έχουμε και εμείς μηχανικούς και μάλιστα από τους κορυφαίους στον κόσμο. Είχα γνωρίσει έναν συνταξιούχο πλέον μηχανικό της volkswagen που είχε εντοπίσει ένα πρόβλημα που αδυνατούσαν να εντοπίσουν στο εργοστάσιο της εταιρείας και μάλιστα στο αυτοκίνητο ενός από τους μεγαλύτερους μετόχους της volkswagen, όταν βρισκόταν για διακοπές στην Ελλάδα. Φεύγοντας τον πήρε μαζί του στην Γερμανία.
  2. Χρυσοχέρα η κινεζούλα, φτιάχνει κοσμήματα. Δεν έχω γνωρίσει τέτοιο μηχανικό μέχρι τώρα στην πατρίδα μας.
  3. Τους έχω δοκιμάσει. Τίποτα το εξαιρετικό και θα έλεγα ότι φθείρονται γρήγορα σε σχέση με άλλους. Δεν θα τους πρότεινα. Η χρυσή τομή απόδοσης και τιμής θα έλεγα πως είναι τα δισκάκια της smirdex, που είναι και ελληνικά.
  4. Και εγώ από το eshop το είχα πάρει, όμως πριν από τρία χρόνια αν θυμάμαι καλά. Για την πόρτα αν έχει λαδομπογιά που έχει δημιουργήσει κρούστα, θα δοκίμαζα είτε κάποιο remover είτε θερμοπίστολο για να φύγει η μπογιά και μετά το τριβείο. Παρότι δεν έχω κάνει κάτι αντίστοιχο, ξέρω ότι η μπογιά είναι αρκετά δύσκολο να απομακρυνθεί γιατί θα σου στομώνει τους δίσκους.
  5. Και εγώ ενθουσιώδης ερασιτέχνης είμαι, που προτιμώ ότι είναι δυνατόν να το κάνω μόνος μου, από μεράκι και μόνο. Τα έκκεντρα κάνουν ταυτόχρονα δύο κινήσεις ταλάντωση και περιστροφή ώστε να επιτυγχάνουν ταυτόχρονα μεγάλη αφαίρεση υλικού αλλά και φινίρισμα. Το ένα έχει μεγάλη εκκεντρότητα και λιγότερους παλμούς και το άλλο αντίστροφα. Το αποτέλεσμα όμως είναι πρακτικά το ίδιο. Τουλάχιστον εγώ έχοντας δουλέψει και τα δύο δεν είδα κάποια ουσιώδη διαφορά στο αποτέλεσμα.Και στο λέω εγώ που έχω μια αδυναμία στα bosch. Κατά την γνώμη μου μην σε απασχολούν τόσο αυτές οι τεχνικές λεπτομέριες. Και τα δύο είναι εξαιρετικά εργαλεία και θα τα χαρείς. Όταν εγώ πήρα το dewalt ήταν απλώς θέμα ότι το βρήκα στα 65e, και σε διαβεβαιώ ότι δεν το έχω μετανοιώσει ούτε στο ελάχιστο. Τώρα που οι τιμές τους είναι σχεδόν ίδιες είναι καθαρά θέμα προτίμησης μάρκας. Διαφορά στην εργασία σου δεν θα δείς. Όσο αφορά την σκάλα που θέλεις να τρίψεις μελοντικά, εξαρτάται από το πόσο κοντά είναι τα κάγκελα μεταξύ τους και αν θα μπορείς να τα δουλέψεις με αυτά τα έκκεντρα. Πολύ πιθανόν για εκεί να χρειαστείς τριβείο τύπου δέλτα.
  6. Είτε πας στο dewalt Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR είτε πας στο bosch Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR θα κάνεις την δουλειά σου άνετα. Έχω το dewalt και μπορώ να σου πω πως είναι πολύ άνετο στο χέρι και με πολύ καλή απόσβεση κραδασμών. Έχω δουλέψει όμως και το bosch ενός φίλου και το βρήκα εξίσου καλό, με πολύ καλύτερη όμως αναρρόφηση σκόνης και ένα κλικ καλύτερη απόσβεση κραδασμών. Ότι κι αν διαλέξεις θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος. Ο μόνος περιορισμός που έχουν είναι αν θα χωράνε εκεί που θέλεις λόγω του σχετικού όγκου τους. Αναλώσιμα υπάρχουν άφθονα. Εγώ δουλεύω με τα smirdex, που είναι σχετικά φθηνά και καλής ποιότητας. Αν οι επιφάνειες έχουν μόνο βερνίκι μπορείς να ξεκινήσεις με Κ150 ή και με Κ200 με προσοχή και με ταχύτητα περίπου στο μέσο και όχι στο φουλ. Αν δεν προσέξεις και επιμείνεις σε ένα σημείο μπορείς να αφαιρέσεις πολύ υλικό. Αν δεν έχεις δουλέψει ξανά με έκκεντρο καλό είναι να κάνεις πρώτα λίγες δοκιμές σε άλλα ξύλα, για να πάρεις μια ιδέα για την δύναμή τους και την ταχύτητά τους.
  7. Χωρίς αμφιβολία ο άνθρωπος είναι καλλιτέχνης. Έχει αστείρευτη φαντασία, πρωτότυπο και πολύ όμορφο. Ότι φτιάχνει είναι το ένα πιο ωραίο από το άλλο. Βλέποντας τα έργα του είναι ξεκάθαρη η εξέλιξή του.
  8. Αυτή την περίοδο παρακολουθώ αυτούς https://www.youtube.com/@sullivan_yt. Συμμετέχουν και οι ίδιοι στις εργασίες, αλλά όχι εκεί που πρέπει να γίνει η δουλειά από επαγγελματίες, που η παρουσία τους είναι διακριτική. Είναι από τους λίγους που δεν ακολουθούν την μόδα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να καλύπτουμε εκπληκτικά κτίρια με γυψοσανίδες, όπως κάνουν αυτοί https://www.youtube.com/@AuPetitChateau1780 , ο οποίοι ξεκινούν με πολύ καλή δουλειά και κατόπιν αρχίζουν να καλύπτουν όλο το εσωτερικό, οπότε και σταμάτησα να τους παρακολουθώ συστηματικά. Μου αρέσουν οι αναπαλαιώσεις που ακολουθούν το στυλ του κτιρίου. Είμαι της άποψης ότι αν θέλεις ένα μοντέρνο σπίτι, αγόρασε ή φτιάξε ένα μοντέρνο σπίτι και μην καταστρέφεις κάτι που έχει μια ιστορική αξία μόνο και μόνο για να λες ότι κατοικείς σε ένα σατό του 1700.
  9. Η ανακατασκευή- αναπαλαίωση παλιών σπιτιών είναι οικονομικά ασύμφορη. Μόνο όταν υπάρχει το χρήμα και για τυχόν συναισθηματικούς λόγους. Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί την αναπαλαίωση του πατρικού μου σπιτιού. Πετρόκτιστο με τοίχους 80 εκ. σε άριστη κατάσταση πάνω από εκατό ετών. Μία που το ρώτησα, μία που το ξέχασα. Έχτιζα σχεδόν δύο σπίτια με το ποσό που ζητούσαν όλοι οι εργολάβοι που ρώτησα. Του άλλαξα μόνο την στέγη. Παρακολουθώ και εγώ πολλές αναπαλαιώσεις και πραγματικά η μεταμόρφωση είναι εντυπωσιακή, αλλά ομολογώ πως στα περισσότερα από αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να κατοικούσα εγώ κάτω από αυτά. Κόβουν δοκάρια, γκρεμίζουν τοίχους, ανοίγουν παράθυρα όπου τους γουστάρει και η στατικότητα του κτιρίου πάει περίπατο. Πιστεύω είναι κατασκεύες για όλους αυτούς τους νεόκοπους youtubers που την έχουν δει κατασκευαστές και ξέρουν ( ) τα πάντα,από ηλεκτρολογικά, από υδραυλικά, από οικοδομικά, από στέγες, από αποχετεύσεις,μόνο και μόνο για να ανεβάζουν ένα βίντεο την εβδομάδα και να λένε ότι κάτι κάνουν. Με λίγα λόγια είναι βιντεάκια για να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας χαζεύοντας. Αυτοί που κάνουν φοβερή δουλειά και δεν χορταίνω να τους παρακολουθώ είναι αυτοί που αναπαλαιώνουν παλιά κτίρια τριών και τεσσάρων αιώνων στη Γαλλία. Αλλά αυτοί είναι επαγγελματίες και δουλεύουν με σεβασμό στο κτίριο και την ιστορία του. Για να μην ξεκινήσουμε την κουβέντα για αναπακαιώσεις ιστορικών κτιρίων στην πατρίδα μας που δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις με την δουλειά τους.
  10. Τον παρακολουθώ από τότε που ξεκίνησε και πραγματικά θαυμάζω την υπομονή του και την επιμονή του ακόμα και στις λεπτομέρειες. Αυτή η κατασκευή του είναι πραγματικό στολίδι για κάθε εργαστήριο ξύλου.
  11. Ο απίθανος παππούς, για ακόμα μια φορά μας δείχνει τι μπορείς να φτιάξεις αν κόβει λίγο το μυαλό σου και έχεις μεράκι. Να τα βλέπουμε όλοι εμείς με τα εργαστήρια και τα εργαλέια των εκατοντάδων και χιλιάδων ευρώ.
  12. Απολαυστικός και αναλυτικός για ακόμη μια φορά συνονόματε. Το πιό σημαντικό όταν καταπιανόμαστε με κάτι, είναι να το κάνουμε με μεράκι και αγάπη. Σε όλα σου τα έργα, χρόνια τώρα, το παρατηρώ και είναι εμφανές στα αποτελέσματα. Συνέχισε έτσι και είμαι σίγουρος πως έχεις πολλά ακόμη να πετύχεις.
  13. Οι δίσκοι που φέρνει το lidl ναι μεν θα κάνουν την δουλειά τους, αλλά μην περιμένεις τέλειες κοπές. Για αρχή, για να μάθεις το μηχάνημα καλοί είναι. Για πολύ καλές κοπές χρειάζεται δίσκος με πολλά δόντια, τουλάχιστον 40. Καλοί δίσκοι που εγώ χρησιμοποιώ στο δικό μου dewalt dw745 και τους έχω ευχαριστηθεί, είναι οι δίσκοι της freud. Θα τους βρεις σε αρκετά καταστήματα και σε τιμές περίπου στα σαράντα ευρώ. Εξίσου καλοί και της bosch και με σχετικά καλές τιμές. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε δίσκους ανάλογα και με τα ξύλα που θέλεις να κόβεις. Διαλέγεις και παίρνεις τον κατάλληλο. Υπάρχουν και δίσκοι κατάλληλοι για πολλά υλικά, αλλά εγώ δεν έμεινα ικανοποιημένος από αυτούς. Ελπίζω να σε βοήθησα. Με ότι σου απάντησε η Αγάπη συμφωνώ απόλυτα. Αν πρόκειται να πάρεις ένα από τα δυο να πάρεις το παγκοπρίονο.
  14. Καλημέρα φίλε μου. Αν και πολλά χρόνια μέλος δεν συμμετέχω ενεργά ποστάροντας στο φόρουμ. Παρόλα αυτά παρακολουθώ με ενδιαφέρον, ιδιαίτερα αυτή την γωνιά που αφορά τα εργαλεία, καθότι και εγώ ασχολούμαι με διάφορες κατασκευές, αφού ''πιάνουν'' τα χέρια μου. Με αφορμή την ερώτησή σου και βλέποντας πως δεν υπάρχει άλλη απάντηση: Στην Ελλάδα το παραπάνω προστατευτικό το βρίσκεις ως ουρά καλωδίου. Έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές της bosch. Ένα ενδεικτικό λινκ 1600703023 BOSCH ΟΥΡΑ ΚΑΛΩΔΙΟΥ - Ανταλλακτικά εργαλείων - Αξεσουάρ - Toolservice.gr TOOLSERVICE.GR Ηλεκτρικά εργαλεία, εργαλεία χειρός & εργαλεία μπαταρίας. Authorised dealer Makita, DeWalt, Stanley. Αγ. Νέστορος 30, Θεσσαλονίκη
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.