Jump to content



  • [Case Review]Corsair Carbide Series SPEC-DELTA RGB Gaming Case


    Πρόλογος

     

    Τι και αν πλησιάζουν Χριστούγεννα τι και αν ο καιρός θέλει κουβερτούλα και ζεστά ροφήματα, η Corsair μας έχει κατακλύσει από προϊόντα και εμείς ως reviewers, καλούμαστε να τα παρουσιάζουμε σε εσάς.

     

    Αυτή τη φορά θα δούμε από κοντά ένα οικονομικό κουτί υπολογιστών, που διαθέτει όμως καλά χαρακτηριστικά για να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του το νέο σας σύστημα. Και φυσικά δεν θα μπορούσε -παρότι οικονομικό προϊόν όπως αναφέραμε ήδη- να μην έχει και κάτι σε RGB φωτισμό. Τι σόι Χριστούγεννα θα κάναμε εξάλλου!!!

     

    Ο λόγος για το Corsair Carbide Spec-Delta RGB το οποίο είναι ένα ATX κουτί, με tempered glass στο αριστερό του πλαϊνό και έρχεται με τέσσερις ανεμιστήρες, τρεις εκ των οποίων διαθέτουν RGB φωτισμό. 

     

    large.corsair-spec-delta-rgb-gaming-case-review.jpg

     

     

    Χαρακτηριστικά

     

    Τα χαρακτηριστικά του κουτιού μπορούμε να τα δούμε παρακάτω.

     

    large.49339192_corsairspecdeltargbgamingcaseatxspecifications.PNG

     

    Το προϊόν είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή 66.42€. Να αναφέρουμε ότι στην τιμή, συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ, όχι όμως και τα έξοδα αποστολής. Η δε εγγύηση είναι διετής, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα κουτιά της κατασκευάστριας.

     

     

     

     

    Συσκευασία και Περιεχόμενα

     

    Ένα ακόμα περιστατικό άγριας κακοποίησης έφτασε στα χέρια μου και αν κάποιος με ρωτούσε, αν το κουτί είναι ακέραιο στο εσωτερικό, πριν ανοίξω τη συσκευασία, η απάντησή μου θα ήταν οριζόντια και κάθετη. Όχι!

    Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε ένα χτύπημα που προσωπικά δεν μου άφηνε πολλές ελπίδες και ετοίμαζα ήδη στο μυαλό μου το email αντικατάστασης προς την Corsair. 

    Κατά τα άλλα που λέτε, η συσκευασία είναι απλή, με όλες τις βασικές πληροφορίες για το προϊόν να αναγράφονται επάνω της. Στην τέταρτη μάλιστα φωτογραφία υπάρχει ένα αυτοκόλλητο πάνω και δεξιά που μας ενημερώνει ότι στην κατοχή μας έχουμε την έκδοση RGB. 

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image141.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image142.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image144.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image145.jpg

     

    Μετά φόβου, ανοίχτηκε η συσκευασία και ευτυχώς το χτύπημα το απορρόφησε το ένα από τα δύο χοντρά κομμάτια από φελιζόλ. 

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image146.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image147.jpg

     

    Εντός βρήκαμε και τα παρελκόμενα μέσα σε ένα χαρτονένιο κουτί και φυσικά το manual που συνοδεύει το Corsair Carbide Spec-Delta RGB

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image188.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image187.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image186.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image185.jpg

     

     

    Εξωτερικό Μέρος

     

    E και αφού δεν έπαθε τίποτα, ας το δούμε από κοντά ξεκινώντας όπως κάνουμε πάντα από το εξωτερικό του μέρος. Με τις πρώτες γρήγορες και διερευνητικές ματιές, το μάτι μας τραβάει αμέσως η πρόσοψη του κουτιού, με το πολυεπίπεδο σχήμα της. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα tempered glass από το αριστερό πλαϊνό.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image148.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image149.jpg

     

    Αλλά ας το δούμε τμηματικά και αναλυτικά. Η πρόσοψη είναι κατασκευασμένη από ημιδιάφανο, γυαλιστερό πλαστικό. Τόσο γυαλιστερό που στις αντανακλάσεις, συναγωνίζεται μία πρόσοψη από tempered glass.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image150.jpg

     

    H πρόσοψη όπως θα δούμε λίγο παρακάτω, κρύβει στο  εσωτερικό της τρεις ανεμιστήρες που αναλαμβάνουν την εισαγωγή αέρα μέσα στο κουτί. Οι ανεμιστήρες με την σειρά τους θα αναπνεύσουν από δύο τμήματα της πρόσοψης, ένα στο πάνω και ένα στο κάτω μέρος, που είναι κατασκευασμένα από διάτρητη λαμαρίνα.

     

    Πριν προχωρήσουμε όμως παρακάτω θέλω να δώσετε προσοχή στις δύο φωτογραφίες που ακολουθούν. Στο επάνω μέρος του κουτιού (πρώτη φωτογραφία) το άνοιγμα είναι τόσο μικρό που σχεδόν είναι ανύπαρκτο. Στο κάτω μέρος (δεύτερη φωτογραφία), το άνοιγμα είναι αρκετά μεγάλο, όχι όμως τόσο, όσο να φανεί εντελώς όλη η επιφάνεια του τέρμα κάτω ανεμιστήρα. Περιμένω λοιπόν βάση εμπειρίας, καλές σχετικά θερμοκρασίες στο κάτω διάζωμα, όπου συνήθως έχουμε δίσκους και κάρτα γραφικών και ανεβασμένες στο "ρετιρέ" όπου υπάρχουν οι μνήμες και ο επεξεργαστής. 

     

    Αν έχω δίκιο ή όχι θα το δούμε αργότερα στις μετρήσεις θερμοκρασιών.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image151.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image152.jpg

     

    Το πλαστικό κάλυμμα είναι κουμπωτό και όταν πλέον το αφαιρέσουμε, καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό φίλτρο για την συγκράτηση της σκόνης, στην  πρόσοψη του Spec-Delta RGB.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image173.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image174.jpg

     

    Εσωτερικά όπως ήδη αναφέραμε η πρόσοψη είναι εξοπλισμένη με τρεις ανεμιστήρες 120mm, με κωδικό μοντέλου A1225M12S.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image175.jpg

     

    Το αριστερό πλαϊνό είναι εξοπλισμένο με ένα tempered glass. Σε αντίθεση με τα δύο Corsair cases που είδαμε πρόσφατα, αυτό το tempered glass, δεν είναι διάφανο, αλλά αρκετά φιμέ. Οι διαφορές όμως σταματούν εδώ, καθώς αξιοποιεί και αυτό την πολύ καλή μέθοδο στήριξης του πλαινού μέσω χειρόβιδων που φέρουν περιμετρικά αντιολισθητικό κανελάζ, που είδαμε σε εκείνα.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image153.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image154.jpg

     

    Όπισθεν ολοταχώς και ξεκινώντας την περιγραφή μας από πάνω και προς τα κάτω, βλέπουμε τη θέση για το I/O shield της μητρικής, στα δεξιά της μία θέση για 120mm ανεμιστήρα που έρχεται προεγκατεστημένος και το κουτί μας δίνει τη δυνατότητα αυτός να εγκατασταθεί σε διαφορετικά ύψη μέσω των μακρόστενων οπών. Λίγο πιο κάτω, εντοπίζουμε τα επτά διάτρητα PCI brackets, την θέση για ένα ATX τροφοδοτικό η οποία μπορεί να το φιλοξενήσει, είτε με τον ανεμιστήρα προς τα πάνω, είτε με τον ανεμιστήρα προς τα κάτω και το φίλτρο του τροφοδοτικού με τον έξυπνο και κλασικό πλέον, μηχανισμό κουμπώματος.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image155.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image156.jpg

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image158.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image157.jpg

     

    Ολοκληρώνουμε την πλήρη περιστροφή του κουτιού και συναντάμε το δεξιό πλαϊνό, για το οποίο δεν έχουμε και πολλά να αναφέρουμε πέρα από τις χειρόβιδες (που το συγκρατούν στη θέση του) οι οποίες μένουν πάνω σε αυτό ακόμα και αν ξεβιδωθούν πλήρως, πράγμα πολύ καλό, για ακατάστατους ή ξεχασιάρηδες χρήστες.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image159.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image177.jpg

     

    Καιρός να φέρουμε τα πάνω κάτω για χάρη της φωτογράφισης και να δούμε αρχικά το κάτω μέρος του κουτιού, που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, προϊδεάζοντας μας για το τι θα βρούμε στο εσωτερικό, ειδικά στο σημείο που είναι το cage δίσκων. Με την πρώτη ματιά βλέπουμε το αφαιρούμενο, πλενόμενο, συρταρωτό φίλτρο στη θέση του τροφοδοτικού.   Η αφαίρεση και η επανατοποθέτηση του φίλτρου είναι μια εύκολη υπόθεση και δεν μας προβλημάτισε κατά την διάρκεια της παρουσίασης. Στα δεξιά όμως της πρώτης φωτογραφίας είναι στραμμένο όλο μας το ενδιαφέρον, καθώς εκεί υπάρχουν τέσσερις βίδες που μας προϊδεάζουν για ένα αφαιρούμενο cage δίσκων.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image164.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image165.jpg

     

    Όπως ακριβώς και στο Corsair 220T ετσι και εδώ συναντάμε το ίδιο σύστημα μετατόπισης του cage δίσκων. Το πορτοκαλί τετράγωνο είναι η εργοστασιακή θέση του cage δίσκων. To πράσινο είναι η πρώτη μετατοπισμένη θέση κατά ένα εκατοστό και το γαλάζιο τετράγωνο, δείχνει την πιο απομακρυσμένη θέση σε σχέση με το τροφοδοτικό.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image189.jpg

     

    Για να ανηφορίσουμε λίγο να δούμε την οροφή και τι αυτή μας προσφέρει. Αρχικά στην πρώτη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε το front panel, που είναι το ίδιο ακριβώς με το 220T iCUE. Ξεκινώντας την περιγραφή από αριστερά και προς τα δεξιά- αποτελείται από το power button με το power LED να είναι ενσωματωμένο σε αυτό, δύο θύρες USB3.0, ένα mini jack για μικρόφωνο και ακουστικά και το κουμπί reset. Εδώ να πω ότι θα περίμενα να δω και μία θύρα type C.

    Στην δεύτερη φωτογραφία βλέπουμε ένα αφαιρούμενο μαγνητικό φίλτρο  Δεν είναι από τα πιο "σφικτά" φίλτρα που έχουμε δει, αλλά όπως έχω αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν, για φίλτρο οροφής όπου κατά κανόνα είναι θέση εξαγωγής αέρα, είναι ότι πρέπει και σίγουρα θα το εκτιμήσουν οι ιδιοκτήτες του κουτιού, που έχουν κατοικίδια σπίτι τους.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image160.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image161.jpg

     

    Κάτω από το φίλτρο βλέπουμε τον σχεδιασμό της οροφής. Διάτρητη σχεδόν στο 90% της σε honeycomb style και εννέα στο σύνολο μακρόστενες οπές για να φιλοξενήσει είτε 2x120mm, είτε 2x140mm ανεμιστήρες, με την δυνατότητα μετατόπισης της συστοιχίας δεξιά ή αριστερά. Οι κοινές θέσεις στήριξης τόσο των 120mm, όσο και των 140mm ανεμιστήρων,  όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία που ακολουθεί, είναι μετατοπισμένες κατά το δυνατόν πλησιέστερα προς το tempered glass πλαϊνό, ώστε να απομακρύνουν από την μητρική τους ανεμιστήρες και κατ' επέκταση, από  κάποιο ψυγείο που επιθυμεί να εγκαταστήσει ο χρήστης. Αν αρκεί αυτή η μετατόπιση, θα το δούμε στο κομμάτι της εγκατάστασης υδρόψυξης.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image162.jpg

     

     

    Εσωτερικό Μέρος

     

    Και έφτασε η ώρα να δούμε το εσωτερικό από κοντά και να αφαιρέσουμε το tempered glass. Όπως ήδη είδαμε  το γυαλί είναι αρκετά σκούρο, ενώ περιμετρικά είναι εντελώς μαύρο. Και σε αυτό το προϊόν όπως και στο 220T iCUE και Spec-06 που είδαμε πρόσφατα, το γυαλί έχει κατυεργαστεί  περιμετρικά για να μην κόβει και επίσης η εταιρία έχει διατηρήσει τις ίδιες ελαστικές πατούρες για την απόσβεση των κραδασμών.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image166.jpg

     

    Και επιτέλους η πρώτη ματιά στο εσωτερικό χωρίς να φαίνομαι είτε εγώ, είτε το καταπληκτικό κατά τα άλλα τρίποδό μου :p 

    Σίγουρα προκαλεί εντύπωση η μεγάλη πλεξούδα με τα καλώδια, αλλά αυτά και άλλα πολλά ας τα δούμε αναλυτικά στη συνέχεια.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image167.jpg

     

    Η περιήγηση στο εσωτερικό του κουτιού ξεκινάει από τα δεξιά, όπου αντικρίζουμε την συστοιχία από τους τρεις ανεμιστήρες 120mm που έρχονται προεγκατεστημένοι. Ο κωδικός μοντέλου όπως ήδη έχουμε πει είναι A1225M12S και ο φωτισμός που θα μας προσφέρουν είναι RGB.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image168.jpg

     

    H οροφή μπορεί να φιλοξενήσει είτε 2x120mm, είτε 2x140mm ανεμιστήρες, και οι δυο συνδυασμοί είναι μετατοπισμένοι μακριά από την μητρική, με σκοπό να επιτρέψουν την εγκατάσταση ψυγείου. Αυτό βέβαια με απόσταση μόλις 3cm της οροφής από τον πρώτο αποστάτη, μένει να το δούμε κατά την εγκατάσταση υδρόψυξης. 

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image169.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image170.jpg

     

    Στο πίσω μέρος βλέπουμε έναν ακόμα ανεμιστήρα 120mm που συνοδεύει το κουτί, με δυνατότητα μετατόπισης προς τα πάνω ή προς τα κάτω και επτά PCI slots, όπου δεν μου άρεσε το γεγονός ότι δεν είδα χειρόβιδες.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image171.jpg

     

    Στο κάτω μέρος του εσωτερικού αντικρίζουμε την καλύπτρα του τροφοδοτικού η οποία δεν είναι αφαιρούμενη. Προς την μεριά της μητρικής υπάρχουν τρεις ορθογώνιες οπές για να περαστούν καλώδια front panel, sata κλπ και στο κέντρο σχεδόν ένα μαύρο grommet, για να περάσετε από εκεί τα καλώδια της κάρτας γραφικών εφόσον το επιθυμείτε και στα αριστερά βλέπουμε ένα διάτρητο τμήμα της καλύπτρας σε honeycomb στυλ. 

     

    Αυτό δεν έχει γίνει τόσο για να μπορεί να εγκατασταθεί το τροφοδοτικό με τον ανεμιστήρα προς τα πάνω, αλλά για να μπορεί ο χρήστης -εφόσον το θελήσει- να εγκαταστήσει κάποιο fanless τροφοδοτικό και επίσης λειτουργεί ως έξοδος θερμού αέρα από το cage δίσκων, που και αυτό βρίσκεται κάτω από την καλύπτρα (αχνοφαίνεται στα δεξιά).

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image172.jpg

     

    Τελευταία στάση πριν αφαιρέσουμε το δεξιό πλαϊνό για να δούμε και το πίσω μέρος του κουτιού, είναι ένα κοντινό στο motherboard tray. Με μία πρώτη ματιά όλα φαίνονται να κυλούν σε γνωστά μονοπάτια. Μεγάλο CPU cut out, οπές στο επάνω μέρος για τη διέλευση των καλωδίων και grommets στα δεξιά. Από τα διάφορα κοψίματα και τσακίσματα της λαμαρίνας το κουτί φαίνεται να έχει αρκετές δέστρες για τα καλώδια στο πίσω μέρος και στα δεξιά, βλέπουμε το Motherboard tray να κάνει ένα εξόγκωμα προς τη μεριά του φακού. Αυτό γίνεται για να κερδίσει η κατασκευάστρια μερικά παραπάνω χιλιοστά χώρου στο πίσω μέρος, όπου θα λάβει χώρα η διαδικασία του cable management.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image190.jpg

     

    Ξεβιδώνοντας δύο χειρόβιδες, αφαιρέσαμε το δεξιό πλαϊνό και έχουμε μπροστά μας για πρώτη φορά την πιο αθέατη μεριά ενός κουτιού. Ή όπως συνηθίζω να λέω, την πλευρά της ακαταστασίας. 

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image178.jpg

     

    Ξεκινώντας από τα χαμηλά έχουμε στα αριστερά το αφαιρούμενο cage δίσκων που μπορεί να φιλοξενήσει δύο δίσκους. Στα δεξιά έχουμε την θέση για το τροφοδοτικό...

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image179.jpg

     

    ... Η οποία είναι εξοπλισμένη με λαστιχένια τακουνάκια, για την απορρόφηση των κραδασμών. Να σημειώσω όμως ότι είναι τα ίδια ακριβώς τακουνάκια και ο ίδιος τρόπος εγκατάστασής, που είχαμε δει και στο 220T iCUE, αλλά και στο Spec-06, όπου και στα δύο κουτιά, είχαμε παρατηρήσει ότι βγαίνουν σχετικά εύκολα από τη θέση τους.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image180.jpg

     

    Το cage δίσκων είναι αφαιρούμενο όπως μας είχε προϊδεάσει αυτή η φωτογραφία κατά την πλοήγησή μας στο εξωτερικό μέρος του κουτιού. Σαν σχεδίαση το cage δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Υπάρχουν οι κλασικές οβάλ οπές για να περάσει ο αέρας και να ψύξει τους δίσκους και οι κλασικές γλώσσες στα πλαστικά συρτάρια που κουμπώνουν στις τετράγωνες οπές του Cage. 

     

    Τα δύο συρταράκια δίσκων 3,5" έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης και δύο δίσκων 2,5" στο κέντρο τους. Η εγκατάσταση για τους 3.5" είναι tool free, ενώ για τους 2.5" γίνεται με τη χρήση βιδών. Μείον, το γεγονός ότι οι πίροι για την tool free εγκατάσταση των δίσκων 3.5" δεν φέρουν ελαστικές ροδέλες για να απορροφήσουν τυχόν κραδασμούς. Όμως θυμηθείτε ότι στα παρελκόμενα υπήρχαν οκτώ ελαστικές ροδέλες. Αυτές λοιπόν είναι για την εγκατάσταση των δίσκων. Για ποιο λόγο επέλεξε η εταιρία να τις δώσει ξεχωριστά και όχι αμέσως εγκατεστημένες πάνω στα συρτάρια, είναι άγνωστο. 

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image181.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image182.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image183.jpg

     

    Λίγο πιο πάνω το μόνο που έμεινε να δούμε από το πίσω μέρος του motherboard tray είναι η μία θέση για δίσκο 2.5". Στα δεξιά της υπάρχει μία ακόμα ορφανή όμως, όπου η κατασκευάστρια επέλεξε να μην την εξοπλίσει με κάποιο Bracket. Ο λόγος είναι άγνωστος αλλά μπορεί να φανεί και βολικό αυτό που έγινε. Και τι εννοώ με αυτό;

     

    Το κουτί στο πίσω μέρος έχει μικρή επιφάνεια για την τακτοποίηση των καλωδίων. Οπότε, αν κάποιος δυσκολευτεί, ίσως είναι καλή ιδέα να μετατοπίσει το bracket στη δεξιά θέση, για να εκμεταλλευτεί τον χώρο που θα αφήσει για το μάζεμα των καλωδίων. Εξάλλου, εκεί στα αριστερά, θα υπάρχει η συμφόρηση, μιας και από εκεί θα περάσουν 24pin, 6pin και 8pin VGA καλώδια. Φυσικά, αν ο χρήστης δεν έχει σκοπό να εγκαταστήσει κάποιον δίσκο, μπορεί απλά να το αφαιρέσει εντελώς το bracket από το κουτί.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image184.jpg

     

    Κλείνοντας ας δούμε πως αφαιρείται το front panel του κουτιού στην περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή. Δύο βίδες κρύβονται πίσω από το πλαστικό κάλυμμα της πρόσοψης στο επάνω μέρος και δύο, μία στα αριστερά και μία στα δεξιά του κουτιού. Μόλις ξεβιδωθούν, το front panel μπορεί να αφαιρεθεί από το κουτί.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image176.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image191.jpg

     

    Οι κολλήσεις είναι πολύ καλές και η απλότητα της κατασκευής δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αστοχίας, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς. 

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image192.jpg

     

    Το front panel διαθέτει AUDIO cable, power LED, power switch και reset switch. Από την άλλη, οι τρεις ανεμιστήρες της πρόσοψης -όπως ήδη έχουμε αναφέρει είναι RGB- και τα καλώδια τους είναι προσυνδεδεμένα μεταξύ τους για να κουμπώσουν πάνω στην μητρική, εφόσον αυτή υποστηρίζει λειτουργία RGB.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image194.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_image193.jpg

     

     

    Εγκατάσταση Συστήματος

     

    Μετά από αρκετά χρόνια αποχαιρετίσαμε εσπευσμένα το παλαιό σύστημα δοκιμής και αναβαθμίσαμε το hardware. Σίγουρα θα επιθυμούσα προσωπικά η αλλαγή αυτή να γίνει με πιο ομαλό τρόπο, ώστε να μπορέσω να σας κρατήσω μετρήσεις από περισσότερα κουτιά, κατά την μετάβαση από την "παλιά" στην "νέα εποχή", αλλά δυστυχώς δεν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο.

    Το νέο σύστημα δοκιμών αναφέρεται παρακάτω.

     

    large.system-specifications.jpg

     

    Η εγκατάσταση του συστήματος δεν έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις και ουσιαστικά τα σημεία που δυσκολευτήκαμε κάπως, τα είχαμε ήδη εντοπίσει κατά την πλοήγησή μας στον εσωτερικό κόσμο του κουτιού.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_watercooling_radiator_image195.jpg

     

    Το cable management στο πίσω μέρος του Motherboard tray δεν είναι από τα δυνατά χαρτιά του κουτιού και χρειάστηκε να μετακινήσουμε το 2.5" bracket για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα καλώδια.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_watercooling_radiator_image196.jpg

     

    Το Cage δίσκων δεν χρειάστηκε με το σύστημα δοκιμών  κ να μετατοπιστεί προς την μεριά της πρόσοψης, αφαιρέθηκε όμως για να εισάγουμε το τροφοδοτικό. Από την άλλη το CPU cut out λειτούργησε υποδειγματικά, η ψύκτρα και η κάρτα γραφικών χώρεσαν με άνεση και οι οπές για το πέρασμα των καλωδίων βρισκόταν στα σημεία που έπρεπε.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_watercooling_radiator_image197.jpg

     

     

    Τι χωράει στο εσωτερικό

     

    Μίας και έχουμε μπει σε μία νέα εποχή για τα τις παρουσιάσεις και θέλουμε να τις κάνουμε όσο γίνεται πιο σύντομες, αλλά χωρίς να χαθεί η ουσία, παρακάτω σε μορφή πίνακα οι μετρήσεις που πήραμε στα διάφορα σημεία του κουτιού.

     

    large.corsair-carbide-spec-delta-rgb-cpu-cooler-height-vga-length-psu-length.png

     

    Μέτρηση θερμοκρασιών, Θορύβου και Στατικής Πίεσης

     

    Αρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του hardware που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό του Corsair Carbide SPEC-DELTA RGB.

     

    Εδώ να σημειώσουμε τα εξής:

    • Το στρεσάρισμα του επεξεργαστή έγινε με το System Stability Test του Aida64 Engineer. Οι επιλογές είναι: Stress CPU, Stress FPU, Stress Cache, Stress System Memory, Stress Local Disks και Stress GPU(s). Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε θερμά την Aida64 για την παραχώρηση του προγράμματος για τις δοκιμές μας.
    • To στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών έγινε με το Superposition με Preset 1080p Extreme.
    • Ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών βρίσκονταν σε stock συχνότητες με εξαίρεση τις δοκιμές σε υπερχρονισμένη κατάσταση.
    • H ελάχιστη θερμοκρασία idle ανά εξάρτημα λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.
    • Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των τεστ ήταν στους 24°C

     

    Τα αποτελέσματα στις θερμοκρασίες δεν ξάφνιασαν και ήταν αναμενόμενα. Όπως ήδη αναφέραμε κατά την ξενάγησή μας στο εξωτερικό μέρος του κουτιού, στο σημείο της πρόσοψης υπάρχει μία αδυναμία του Corsair Spec-Delta RGB. Ενώ έχει εξοπλιστεί με τρεις ανεμιστήρες στην πρόσοψη, αυτοί δεν βρίσκουν την απαραίτητη επιφάνεια για να εισάγουν αέρα στο εσωτερικό του κουτιού. Ο κάτω ανεμιστήρας, λόγω της σχεδίασης της πρόσοψης, "αναπνέει" καλύτερα από τους δύο πιο πάνω, με αποτέλεσμα, το κουτί να έχει καλά αποτελέσματα σε εξαρτήματα που βρίσκονται στο κάτω μέρος του κουτιού, όπως τον δίσκο M.2 Nvme και τον HDD, αλλά πιο πάνω εκεί που υπάρχουν οι μνήμες, φαίνεται η έλλειψη ροής.

     

    Εργοστασιακή Συχνότητα

     

    large.01cpu_corsair_spec_delta_rgba_temperature_chart.png large.02pcore_corsair_spec_delta_rgba_temperature_chart.pnglarge.03m2_corsair_spec_delta_rgba_temperature_chart.png large.04hdd_corsair_spec_delta_rgba_temperature_chart.pnglarge.05vga_corsair_spec_delta_rgba_temperature_chart.png large.06ram_corsair_spec_delta_rgba_temperature_chart.png

     

     

    Υπερχρονισμος

     

     

    large.01cpu_corsair_spec_delta_rgba_temperature_chart_oc.png large.02pcore_corsair_spec_delta_rgba_temperature_chart_oc.pnglarge.03m2_corsair_spec_delta_rgba_temperature_chart_oc.png large.04hdd_corsair_spec_delta_rgba_temperature_chart_oc.pnglarge.05vga_corsair_spec_delta_rgba_temperature_chart_oc.png large.06ram_corsair_spec_delta_rgba_temperature_chart_oc.png

     

     

    Μέτρηση Θορύβου

     

    Τελευταίο εμπόδιο για το κουτί είναι οι μετρήσεις θορύβου. Το db meter μας, στάθηκε απέναντι από το κουτί πάνω σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από αυτό. Οι μετρήσεις έγιναν ξημερώματα με κλειστές πόρτες και παράθυρα, για να περιοριστούν όσο ήταν δυνατόν οι επιδράσεις από το περιβάλλον. Από τα έως τώρα reviews και τις μετρήσεις μας με το παραπάνω db meter, έχει γίνει κατανοητό ότι, οτιδήποτε πάνω από τα 40db, αρχίζει να γίνεται αισθητό. Και οτιδήποτε που περνάει τα 42-43db, ενοχλητικό.

     

    large.noise-chart-corsair-spec-delta-rgb.png

     

    Στατική Πίεση

     

    Κλείνοντας και αυτό το κομμάτι από το σημερινό μας review, κάναμε έναν έλεγχο της "στατικής" πίεσης του κουτιού. Αυτό το βήμα έγινε πριν εγκαταστήσουμε hardware στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας ευλαβικά το άρθρο Simple, PC-case Static Pressure Indicator (Home made) το αποτέλεσμα έδειξε θετική πίεση. 

     

     

    Εγκατάσταση Υδρόψυξης

     

    Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν σε κουτιά που βρίσκονται σε αυτό το εύρος τιμής και έχουν αυτές τις διαστάσεις, δεν θέλω να πιέζω καταστάσεις, ούτε να παίρνω πολύ σοβαρά υπόψιν μου στην βαθμολογία την εγκατάσταση της υδρόψυξης.

    Μας αρκεί να μπορεί να πάρει ένα ψυγείο σε κάθε θέση που αναφέρει το κουτί και όχι πολλά ταυτόχρονα, ούτε να βρεθεί ντε και καλά θέση για κάποιο reservoir.

     

    Το Corsair Carbide Spec Delta RGB έχει τρεις θέσεις στις οποίες μπορεί να υποδεχτεί ψυγείο.

     

    1) Στο πίσω μέρος υπάρχει μία θέση για μονό ψυγείο 120mm. Εδώ θέλει προσοχή στην επιλογή ψυγείου. Αν το ψυγείο σας έχει πλάτος μεγαλύτερο των 120mm, τότε ο ανεμιστήρας θα πρέπει αναγκαστικά να εγκατασταθεί ανάμεσα σε κουτί και ψυγείο. Αν όμως το ψυγείο σας είναι σε πλάτος 120mm, όπως άλλωστε όλες οι AIO, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα, είτε όπως την πρώτη περίπτωση που σας περιγράψαμε, είτε το ψυγείο να εγκατασταθεί ανάμεσα σε κουτί και ανεμιστήρα.

     

    2) Επόμενη θέση και η πιο διαδεδομένη από όλες σε ένα κουτί είναι αυτή της οροφής όπου μπορεί να χωρέσει ένα διπλό ψυγείο με μία σειρά ανεμιστήρων. Για τις ανάγκες των δοκιμών και για να αποκλείσουμε οποιαδήποτε ασυμβατότητα μιας και τα ψυγεία που διαθέτουμε για custom υδρόψυξη είναι πάχους 30mm, προμηθευτήκαμε μία ΑΙΟ 240mm και συγκεκριμένα την Antec Kuhler K240. 

     

    H υδρόψυξη χωράει στην οροφή παρόλο που πρέπει να τραβήξετε τα καλώδια του front panel αλλά θέλει προσοχή στην επιλογή μητρικής. Η μητρική της παρουσίασης λόγω του καλύμματος που φέρει, έβρισκε με τον ανεμιστήρα της υδρόψυξης (δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί) με αποτέλεσμα δύο από τις συνολικά οκτώ οπές του ψυγείου να μην ευθυγραμμίζονται απόλυτα. 

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_watercooling_radiator_image198.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_watercooling_radiator_image199.jpg

     

    Αν παρατηρήσετε καλά την οροφή το νεύρο που υπάρχει στο πάνω μέρος του κουτιού σε σχέση με την νοητή ευθεία του ψυγείου φαίνεται ξεκάθαρα ότι το ψυγείο δεν είναι απολύτως παράλληλο προς το νεύρο. Συνεπώς προσοχή στην επιλογή μητρικής εάν θέλετε να εγκαταστήσετε μία AIO στην οροφή του κουτιού.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_watercooling_radiator_image200.jpg

     

    3) Βέβαια το κουτί δίνει και άλλη μία δυνατότητα. Στην πρόσοψη υπάρχει μία θέση για 3x120 ψυγείο που στην περίπτωση που θα το επιλέξετε τα ρακόρ πρέπει να εγκατασταθούν προς την οροφή του κουτιού. Από την άλλη μπορείτε αντί για τριπλό ψυγείο να βάλετε την διπλή AIO στην πρόσοψη για να μην έχετε και κανέναν περιορισμό στην επιλογή μητρικής.

    Η απόσταση της πρόσοψης από το cage είναι σχεδόν 4cm, οπότε με μία τυπική AIO δεν χρειάζεται να καταργήσετε το Cage δίσκων. Ενώ αν επιλέξετε να το καταργήσετε για χάρη ενός πιο χοντρού ψυγείου, τότε ο διαθέσιμος χώρος είναι σχεδόν 8cm, όπως φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί.

     

    large.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_watercooling_radiator_image201.jpglarge.corsair_carbide_spec_delta_rgb_gaming_case_review_packaging_exterior_interior_design_watercooling_radiator_image202.jpg

     

     

     

    Απολογισμός

     

    Δεν ξέρω για εσάς αλλά πάντα με ιντρίγγαραν τα οικονομικά κουτιά και αυτό γιατί συνήθως προσφέρουν αρκετά γι αυτό που κοστίζουν και χάνουν στα σημεία από άλλα πιο ακριβά.

     

     

    Το σημερινό κουτί είναι μία τέτοια περίπτωση. Μπορεί να είναι οικονομικό,  αλλά στο εσωτερικό του προσφέρει ανέσεις που έχουμε δει και σε πιο ακριβά του αδέρφια. Μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση σχεδόν οποιαδήποτε κάρτα γραφικών, ψύκτρες επεξεργαστή έως 160mm σε ύψος και αν το επιθυμεί ο κάτοχος, γιατί όχι και κάποια AIO. Μέσα σε όλα αυτά, να λάβουμε υπόψιν μας το γεγονός ότι έρχεται εξοπλισμένο με τέσσερις συνολικά ανεμιστήρες, με τρεις εξ αυτών να είναι RGB. Τους ανεμιστήρες αυτούς τους συνδέετε απευθείας στην RGB 12V υποδοχή της μητρικής σας και let the party begin!

     

    Και επειδή RGB ανεμιστήρες χωρίς να φαίνονται δεν έχει νόημα, κάνανε το πλαστικό της πρόσοψης ημιδιαπερατό για να μπορέσει το φως των ανεμιστήρων να δραπετεύσει και ταυτόχρονα εξόπλισαν και το αριστερό πλαϊνό με tempered glass. Συμφωνούμε λοιπόν ότι όλα αυτά στα 65 περίπου ευρώ που κοστίζει το προϊόν στην Ελληνική αγορά αυτή τη στιγμή, είναι κάποιοι από τους λόγους που το καθιστούν σοβαρό υποψήφιο, για ένα budget σύστημα, όπου δεν μπορούν να δαπανηθούν πολλά στο κουτί.

     

    Φυσικά δεν είναι όλα ρόδινα σε μία ιστορία, πόσο μάλλον στην ιστορία της παρουσίασης ενός κουτιού που περνά από τον πάγκο δοκιμών μας. Το μεγάλο ελάττωμα του κουτιού είναι ίσως και το πιο μαρκετινίστικο σχεδιαστικά κομμάτι του. Η πολυεπιπέδη πρόσοψη με το ημιδιαπερατό πλαστικό. Ο λόγος που είναι ελάττωμα, είναι ότι δεν έχουν αφήσει κατά το σχεδιασμό της μεγάλη επιφάνεια για να εισάγει το κουτί αέρα και να ταΐσει τους τρεις ανεμιστήρες που κρύβονται πίσω από αυτήν. Μία ακόμα παράλειψη, είναι η έλλειψη φίλτρου στην πρόσοψη και επίσης -αν και περισσότερο είναι θέμα αισθητικής- θεωρώ μείον το πολύ γυαλιστερό πλαστικό που έχει επιλεγεί στην πρόσοψη και σημαδεύεται πολύ εύκολα από δαχτυλιές.

     

    Κλείνοντας την σημερινή παρουσίαση, θα βαρεθώ να το λέω ότι πλέον μετά από τόσα χρόνια εξέλιξης, θέλω να βλέπω χώρο στο πίσω μέρος του motherboard tray για την διευθέτηση των καλωδίων και αντικραδασμικά παντού και πάντα και ειδικά στις θέσεις δίσκων.

     

    Λίγο πολύ ο επίλογος φρόντισα να είναι μία σύντομη περίληψη της παρουσίασης του προϊόντος και για περισσότερη ανάλυση θα πρέπει να ξεκινήσετε από τέρμα πάνω την ανάγνωση :)

     

    Παρακάτω σε μορφή λίστας μπορείτε να δείτε τα βασικότερα πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα του σημερινού κουτιού. Την στιγμή που γράφεται η παρουσίαση, το κουτί  είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά στην τιμή των 66.42€ συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Το προϊόν φυσικά συνοδεύεται από διετή εγγύηση καλής λειτουργίας.

     

     

    thumps-up.png?m=1423577950

     

     

    • Καλή ποιότητα βαφής και κατασκευής.
    • Τέσσερις προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες με τρεις εξ αυτών να είναι RGB.
    • Tempered Glass.
    • Χαμηλά επίπεδα θορύβου.
    • Δυνατότητα εγκατάστασης οποιασδήποτε κάρτας γραφικών αλλά και ψύκτρας επεξεργαστή.
    • Καλύπτρα στη θέση του τροφοδοτικού.
    • Αρκετές θέσεις ανεμιστήρων.
    • Δυνατότητα εγκατάστασης AIO.
    • Αφαιρούμενο cage δίσκων.
    • Μεγάλο CPU cut out.
    • Τιμή.

     

     

     

    thumps-down.png?m=1423577948

     

    • Το κουτί έχει ανάγκη για υψηλότερο Airflow.
    • Απουσία φίλτρου στην πρόσοψη.
    • Δεν υπάρχουν grommets στις πάνω οπές για το πέρασμα των καλωδίων.
    • Τα λαστιχένια "τακουνάκια" στη θέση του τροφοδοτικού βγαίνουν σχετικά εύκολα από τη θέση τους.
    • Απουσία HDD activity LED και USB type C.
    • Θα θέλαμε περισσότερο χώρο στο πίσω μέρος του Motherboard tray για την διευθέτηση των καλωδίων.
    • Θα θέλαμε λίγο καλύτερη μελέτη στο cage δίσκων όσoν αφορά τις αντικραδασμικές ροδέλες.

     

     

    Με βάση όλα τα παραπάνω η γενική βαθμολογία που αποσπά το Corsair Carbide Spec-Delta RGB , δε μπορεί να είναι μικρότερη από:

     

     

     
     
     

     

     

     

    Ευχαριστούμε θερμά την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

    large.gallery_33144_803_13738.jpg.331324

    Για το TheLab.gr karmen1983 09/12/2019

    Συντελεστές Review
    Reviewers: karmen1983
    Photographers: karmen1983
    Editing: TheLab.gr team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:8
    Χρηστικότητα:8
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:7
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:9
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo

    • Like 19
    • Wow 1

    User Feedback

    Recommended Comments

    Well done Sir. Διάβασα πρόλογο κι επίλογο, όταν άρχισα να κάνω scroll κοιτώντας τις φωτογραφίες αμέσως μου δημιουργήθηκε η απορία, «δεν θα εμφανιστούν τα αφεντικά της reviewer;». Ε, οκ κάπου στη μέση λύθηκε η απορία. Καλή τιμή το κουτί, btw.

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    1 hour ago, salde said:

    «δεν θα εμφανιστούν τα αφεντικά της reviewer;»

    Αν σας αρέσουν να μην κάνω διαλογή τις φωτογραφίες :p 

    Παίζει να μην λείπανε από καμία πόζα του κουτιού :hehe: 

    • Like 1
    • Haha 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Εξαιρετικό (όπως πάντα) video.

    Σχεδιαστικά δεν μου άρεσε καθόλου (ναυτία μ' έπιασε).

    Το έχω ξαναγράψει, αλλά αυτή η τρέλα με τα rgb και τα μπροστινά πάνελ που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή.

    Airflow/minimal εμφάνιση/ευκολία στην εγκατάσταση και το cable management. Αυτά προσέχω πια στα κουτιά.

     

    • Like 2
    Link to comment
    Share on other sites

    25 minutes ago, DEADLAZARUS said:

    Εξαιρετικό (όπως πάντα) video.

    Συμφωνώ μαζί σου εξάλλου προβάλλει όλο το RGB Μεγαλείο της πρόσοψης :hehe: 

     

    25 minutes ago, DEADLAZARUS said:

    Airflow/minimal εμφάνιση/ευκολία στην εγκατάσταση και το cable management. Αυτά προσέχω πια στα κουτιά.

    Γεράσαμε ρε Γιώργο :p 

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    πριν 2 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε:

    Συμφωνώ μαζί σου εξάλλου προβάλλει όλο το RGB Μεγαλείο της πρόσοψης :hehe: 

     

    Γεράσαμε ρε Γιώργο :p 

    Πω, πω. Γέρασα. Η παρουσίαση ήθελα να γράψω:tomato:. Συγγνώμη.

     

    • Haha 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Συγχαρητηρια για το τελειο review σου.

    Για το κουτι,σε αυτα τα χρηματα δεν περιμενα να εχει grommets,ποσο μαλλον τοσους ανεμιστηρες.Βεβαια ειναι λιγο ασχημο μπροστα,αλλα νταξ.

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Αγορα τηλεορασης 600ευρω

    Καλησπερα θελω να παρω μια τηλεοραση μαξ 600 ευρω 55'' τουλαχιστον.Για ταινιες θα ειναι η χρηση της κυριως, θα συνδεεται με τον υπολογιστη και αντε και κανα ps4. Εχω καταληξει αναμεσα σε Samsung και Tcl . Εχει κανεις να μου προτινει κατι? 

    NiRou
    NiRou
    Οθόνες & Projectors 7

    Intel N-7260 χαμηλή επίδοση με wifi

    Hola all..... Έχω ένα λαπτοπακι της ASUS, N551JM το οποιο φοράει καρτουλα δικτύου του θέματος... Και θέτω το εξής ερώτημα: ειναι λογικό στα speed tests να πηγαίνει έως 60-80 mbps, ενώ στο σπίτι έχω 200αρα? Δοκίμασα και με καλώδιο udp και χτυπάει μέχρι και 180 mpbs. Τι συμβαίνει δεν καταλαβαίνω. Έχω ελέγξει για κανάλια για τυχόν παρεμβολές και η μπάντα που εκπέμπει είναι 5 GHZ σε απόσταση 4ρων μέτρων χωρίς εμπόδια.

    skepasti21
    skepasti21
    Intel Platform 1

    πιστωτικές κάρτες ερωτήσεις

    Καλησπέρα σε όλους.   Επειδή δεν ξέρω από πιστωτικές, να ρωτήσω 1-2 πράγματα.   Η παλιά πιστωτική POST CREDIT, μας στείλανε την νέα τής τράπεζας. Την χρησιμοποίησε την νέα, λοιπόν, η μητέρα μου για μια αγορά €150,00, χωρίς να βάλει δόσεις. Στη συγκεκριμένη τράπεζα, δεν έχουμε λογαριασμό. Μόνο την πιστωτική.   Λόγω έχει καθυστερήσει να έρθει το έντυπο ενημερωτικό (statement εάν το λέω καλά) για να κάνουμε και την πληρωμή, μπορώ να πάω σε ένα ATM, να κάνω πληρωμή; Και

    serpico75
    serpico75
    Off topic 7

    κλωνοποίηση δίσκου

    χαιρετώ όλους,   πρόκειται να κάνω κλωνοποίηση ενός δίσκου μου των 250 gb   ο δίσκος έχει ελευθερα τα 144 gb   το θέμα είναι ότι ο άλλος δίσκος είναι των 160 gb και δεν ξέρω εάν η κλωνοποίηση μπορεί να γίνει  χωρίς προβλήματα  

    nikonick
    nikonick
    Γενικά για Η/Υ 2

    Περίεργο πρόβλημα με εξωτερικούς δίσκους SSD

    Καλησπέρα παιδιά, έχω φτιάξει ένα νέο σύστημα με AMD επεξεργαστή αυτή τη φορά είναι το σύστημα στην υπογραφή, το πρόβλημα τώρα που υπάρχει είναι ότι χάνει τον εξωτερικό τον δίσκο ssd αυτό το κάνει και με τους 3 δίσκους που έχω έναν silicon power 250gb και οι άλλοι 2 είναι samsung qvo από 1tb ο καθένας, ξαφνικά εκεί που έγραφε στον έναν Samsung έβγαλε ένα σφάλμα το αρχείο δεν μπορεί να γραφτεί λέω θα χάλασε η θήκη η εξωτερική, πήγα προληπτικά και πήρα άλλες θήκες της Logilink οι άλλοι 2 δίσκοι λε

    panos 12
    panos 12
    Συσκευές Αποθήκευσης 5
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.