Jump to content

 • Πριν από δύο χρόνια είχε γίνει παρουσίαση του Razer BlackWidow Ultimate GR εδώ, στο TheLab.gr. Κατά την δοκιμή για την παρουσίαση, είχε δοθεί αρκετή προσοχή στην διαφοροποίηση της Razer από την νόρμα της αγοράς να χρησιμοποιεί μηχανικούς διακόπτες της Cherry και είχε κάνει το τολμηρό βήμα να χρησιμοποιήσει δικούς της διακόπτες, χρησιμοποιώντας στην ουσία την εταιρία Kaihua Electronics Co. Ltd σαν φασόν προμηθευτή για την κατασκευή τους. Αυτό βέβαια άλλαξε, μιας και η Razer στη προσπάθειά της να παραδώσει υψηλής ποιότητας και αισθητικής προϊόν, μεταβαίνει σιγά σιγά σε μηχανικούς διακόπτες της εταιρίας Greetech.

  Σε αυτά τα δύο χρόνια περάσαν αρκετά μοντέλα, φάνηκαν αδυναμίες αλλά και δυνατά σημεία και ύστερα από αρκετό καιρό, γίνεται η επιστροφή στο εργαστήριο και η δυνατότητα παρουσίασης ενός αρκετά αξιόλογου μοντέλου της εταιρίας Razer, το BlackWidow Chroma V2.

   

  2741b02dd93f1d0fa46fd6eafaf8f039-razer-b

   

  Χαρακτηριστικά

   

  Τα κύρια χαρακτηριστικά του Razer BlackWidow Chroma V2 μπορείτε να τα δείτε στον πίνακα που ακολουθεί:

  Εγγύηση 
  Δύο έτη
  Βάρος 
  1.50kg
  Μηχανικοί Διακόπτες
  Razer™ Mechanical Switches (50g)
  Οπίσθιος φωτισμός
  RGB LED chroma-colour-circle.png
  Διαστάσεις
  475mm x 171mm x 39mm
  Macro Keys
  Όλα τα πλήκτρα + 5 αποκλειστικά πλήκτα
  Ταχύτητα αναφοράς
  Επιλογέας 8ms, 4ms, 2ms, 1ms και BIOS mode
  Matrix
  10 key roll-over anti-ghosting (10NKRO)
  Μέγεθος πλήκτρολογίου 
  Κανονικό
  Ενσωματωμένη μνήμη
  Ναι
  Πολυμεσικές δυνατότητες
  Audio-out/mic-in jacks
  Στήριγμα καρπού
  Μαγνητικά αποσπώμενο πλήρους μεγέθους με τελείωμα υφής δέρματος.
  Razer Synapse
  Ενεργοποιημένο
  Cable Type
  Πλεκτής ίνας
  WIN Lock
  Ναι
  Διάταξη πληκτρολογίου
  QWERTY

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Η τιμή του Razer BlackWidow Chroma V2 στην Ελλάδα, τη στιγμή συγγραφής της παρουσίασης, ανέρχεται στα 169,89 €, ενώ 

  στις αγορές των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκινάει από το ποσό των 183,52 €

   

  Η πρώτη επαφή

   

  Η Razer, ήταν για άλλη μια φορά πιστή στο καθήκον της στο να προσφέρει πολυτελείς συσκευασίες με καλούδια για τους φίλους της. Η συσκευασία αποτελείται από μια πολύ καλή κατασκευή, η οποία προστατεύει το πληκτρολόγιο από τους συνήθεις εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν κάποια εμφανή φθορά πάνω σε αυτό.

   

  large.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image003.jpglarge.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image002.jpglarge.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image004.jpglarge.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image005.jpg

   

  Εκτός από την καλή κατασκευή που αναφέρθηκε πιο πάνω, βλέπουμε ότι η Razer δίνει σημασία και στην χρηστικότητα της συσκευασίας, μετατρέποντας την σε ένα ισχυρό εργαλείο Marketing. Στην εξωτερική συσκευασία όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες παραπάνω υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής της αφής ενός πλήκτρου, έτσι ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να δοκιμάσει πριν αγοράσει την αίσθηση των πλήκτρων της Razer. Η ανατροπή έρχεται όταν ανοιχθεί το κουτί, όπου όπως φαίνεται και παρακάτω το δοκιμαστικό πλήκτρο μπορεί κάλλιστα να γίνει και μπρελόκ! Μπράβο στη Razer για την πρωτοποριακή της σκέψη.

   

  large.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image007.jpglarge.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image006.jpg

   

  Τα μπράβο όμως δε σταματούν εδώ.  Στην διαδρομή στον κόσμο των μηχανικών πληκτρολογίων ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε στη διάθεσή μας ένας πραγματικός "τεμπέλης". Η Razer εδώ κατάφερε και πήγε το επίπεδο φινιρίσματος προϊόντος ένα βήμα παραπάνω, προσφέροντας στον καταναλωτή την δυνατότητα να ξεκουράζει τους καρπούς του πάνω στο στήριγμα αυτό από το απλά να ακουμπάει. Με μια επαναστατική μαγνητική συνδεσμολογία του στηρίγματος καρπού με το κυρίως σώμα του πληκτρολογίου η εταιρία κατάφερε με ένα σμπάρο να χτυπήσει δύο τρυγόνια. Κατάφερε να κάνει πανεύκολη την σύνδεση και αποσύνδεση του στηρίγματος καρπού από το πληκτρολόγιο ενώ παράλληλα διατηρεί σταθερή σύνδεση με αυτό χωρίς να αποσπάται κάθε λίγο και λιγάκι. Τεράστιο επίτευγμα της Razer εδώ και πραγματικά ελπίζουμε και οι υπόλοιποι κατασκευαστές να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

   

  large.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image021.jpglarge.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image020.jpglarge.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image019.jpglarge.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image001.jpg

   

  Πλήκτρα Razer

   

  Στο Razer Blackwidow Chroma V2 όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, χρησιμοποιούνται πλήκτρα τα οποία έχουν σχεδιαστεί από την Razer και έχουν υλοποιηθεί από την Greetech. Τα πλήκτρα αυτά, σύμφωνα πάντα με την Razer, έχουν διάρκεια ζωής 80 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις, 30 εκατομμύρια περισσότερα από όσα δίνει η Cherry Corp και 20 εκατομμύρια περισσότερες από τους προκατόχους της Razer, τους Kalih switches.

   

  large.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image017.jpglarge.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image016.jpg

   

   

  Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται τα χαρακτηριστικά των τριών τύπων μηχανικών διακοπτών που προσφέρει η Razer και είναι διαθέσιμα για το Razer BlackWidow Chroma V2.

   

    Razer™ Πράσινοι Razer™ Πορτοκαλί Razer™ Κίτρινοι
  Τύπος Με έντονη ανάδραση και ήχο Με έντονη ανάδραση και αθόρυβοι Χωρίς έντονη ανάδραση και αθόρυβο
  Δύναμη Ανάδρασης 50 G 45 G 45 G
  Διανυόμενη απόσταση 4.0 mm 4.0 mm 3.5 mm
  Σημείο ενεργοποίησης 1.9 mm 1.9 mm 1.2 mm
  Ενεργοποίηση vs Επαναφορά 0.4 mm 0.05 mm 0.0 mm

   

  cbb97f6f2571f2a6603a18a620361a2f-blackwi

   

  Περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με τους διακόπτες της Razer, μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.razerzone.com/razer-mechanical-switches

   

  Συνδεσιμότητα

   

  Το Razer BlackWidow Chroma V2 διαθέτει ένα καλώδιο με πλεκτή ίνα το οποίο δεν είναι τόσο δύσκαμπτο έτσι ώστε να το κάνει δύσχρηστο, ενώ μέσα από αυτό περνάνε τρία καλώδια τα οποία δίνουν και αντίστοιχες δυνατότητες στο εν λόγω πληκτρολόγιο. Έτσι, εκτός από το καλώδιο που μεταφέρει τις εντολές ενεργοποίησης των μηχανικών πλήκτρων στον συνδεδεμένο με αυτόν υπολογιστή, υπάρχουν άλλα δύο καλώδια τα οποία δίνουν "ζωή" σε μια θύρα USB 2.0 που έχει το πληκτρολόγιο και μια θύρα σύνδεσης ακουστικών, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω.

   

  large.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image013.jpglarge.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image009.jpg

  a6ccd8f8b5b30e69fdaba252b7480045-blackwi

   

  Φινίρισμα

   

  Το Razer BlackWidow Chroma V2 είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν το οποίο φαίνεται ότι δε βγήκε βιαστικά απλά για να βγει. Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και το "ανεβάζουν" στα μάτια του υποψήφιου αγοραστή. Από τις στρογγυλεμένες άκρες του, την ύπαρξη θυρών usb και ήχου, μέχρι τον "τεμπέλη" από τεχνόδερμα ο οποίος παραμένει αλέκιαστος ύστερα από δύο μήνες βαριάς και καθημερινής χρήσης και τη βάση των μηχανικών πλήκτρων η οποία είναι λευκή για να διαχέει καλύτερα το παραγόμενο φως από τα RGB LED που βρίσκονται στους μηχανικούς διακόπτες, βλέπουμε μια εμμονή στη λεπτομέρεια η οποία τελικά επιβραβεύεται συνολικά στο τελικό προϊόν.

   

  large.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image008.jpglarge.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image012.jpglarge.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image011.jpglarge.razer_blackwidow_chroma_v2_mechanical_keyboard_green_switch_gaming_greek_image010.jpg

   

  Λογισμικό Synapse 2.0

   

  Η Razer στον τομέα του λογισμικού υποστήριξης, έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και πιστεύουμε ότι το λογισμικό Synapse 2.0 δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρίες/κατασκευάστριες μηχανικών πληκτρολογίων και όχι μόνο. Πέρα από τα συνήθη χαρακτηριστικά τα οποία περιμένει ο καθένας να βρει σε κάθε λογισμικό υποστήριξης μηχανικών πληκτρολογίων, υπάρχει και η δυνατότητα αποθήκευσης των προφίλ που δημιουργείτε σε διαδικτυακό χώρο το οποίο σας προσφέρει η Razer με την προϋπόθεση της εγγραφής σας μόνο και τίποτε άλλο. Δηλαδή με λίγα λόγια, έχετε το προσωπικό σας σύννεφο στο οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε τα προφίλ σας και να τα χρησιμοποιήσετε σε άλλα πληκτρολόγια της Razer τα οποία βέβαια είναι συμβατά με το πρόγραμμα Synapse 2.0. Μια λίστα με τις Razer συσκευές που είναι συμβατές με το πρόγραμμα Synapse 2.0, μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.razerzone.com/eu-en/synapse. Αναλυτική παρουσίαση του Synapse 2.0 μπορείτε να δείτε στην παρουσίαση του Razer Black Widow Ultimate 2014 Greek.

   

  Δοκιμές

   

  Ύστερα από αρκετό καιρό συμβίωσης με το Razer BlackWidow Chroma V2, η αίσθηση που έμεινε ήταν πάρα πολύ καλή. Αν εξαιρεθεί ο θόρυβος που παράγουν οι Razer™ Green, που αποτελεί καθαρά προσωπική άποψη, η συμπεριφορά του και οι επιδόσεις του ήταν υποδειγματικές. Η Razer υποστηρίζει, ότι το πληκτρολόγιο είναι 10 KRO (Key Roll-over) το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πατημένα ταυτόχρονα 10 πλήκτρα και να εγγράφονται οι εντολές και από τα 10, πράγμα που δε γίνεται με τα περισσότερα πληκτρολόγια μεμβράνης, μιας και για οικονομία υλικών, οι κατασκευαστές προτιμούν να ομαδοποιούν τις εισόδους δεδομένων από τα πλήκτρα. Στις δοκιμές που κάναμε, επιβεβαιώσαμε την ταυτόχρονη καταγραφή 10 ενεργοποιήσεων πλήκτρων, ενώ η μέγιστη τιμή που πετύχαμε ήταν η ταυτόχρονη ενεργοποίηση 15 πλήκτρων όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω.

   

  large.aqua-test-1.pnglarge.aqua-test-2.png

   

  Στη συνέχεια προβήκαμε σε ελέγχους για να διαπιστώσουμε αν το πληκτρολόγιο πάσχει από ghosting, από την μη εγγραφή κάποιου πατήματος πλήκτρου όταν χρησιμοποιείται συνδυασμός πλήκτρων. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους συνδυασμούς αυτούς. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να πλοηγηθείτε και να ενημερωθείτε εδώ: http://www.microsoft.com/appliedsciences/content/projects/AntiGhostingExplained.aspx

   

  large.imageproxy.png

   

  Συνδυασμοί που προκαλούν ghosting Στον παραπάνω συνδυασμό πλήκτρων, είτε τριών είτε τεσσάρων, το πληκτρολόγιο ανταποκρίθηκε τέλεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθόλου ghosting! Επίσης δοκιμάστηκε και το τέστ με το οποίο κρατώντας πατημένα τα δύο πλήκτρα shift, δοκιμάσαμε να γράψουμε με απόλυτη επιτυχία και μηδενικές απώλειες το κείμενο "THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG". Στα παιχνίδια οι επιδόσεις του πληκτρολογίου ήταν πάρα πολύ καλές, μιας και σε σχέση με το Logitech G910, η αίσθηση των πλήκτρων ήταν ανώτερη και η αντοχή του μπορούμε να πούμε μας ξάφνιασε ευχάριστα, μιας και με την καθημερινή ενασχόληση με το World of Tanks και ύστερα από τις συνεχείς επικλήσεις στα θεία, το πληκτρολόγιο εξακολουθούσε και ήταν σε ένα κομμάτι ύστερα από αρκετές "χειραψίες" που δέχθηκε ιδιαίτερα όταν οι συμπαίκτες στην ομάδα ήταν Πολωνοί.

   

  Καταγραφή.PNGΚαταγραφή.PNG

   

   

  Εν Κατακλείδι

   

  Το Razer BlackWidow Chroma V2 είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν από κάθε οπτική γωνία. Τα πλεονεκτήματά του υπερτερούν τα μειονεκτήματά του, τα οποία είναι άνευ ουσιαστικής σημασίας και αφορούν περισσότερο προσωπικές προτιμήσεις σχετικά με κάποιες πτυχές του πληκτρολογίου, παρά με ουσιαστικά μειονεκτήματα τα οποία θα μείωναν την αξία του πληκτρολογίου. 

   

  Συνοψίζοντας λοιπόν, αναφορικά με το Razer BlackWidow Chroma V2 έχουμε τα εξής:

   

  gallery_33472_825_8446.jpg
  Ο καλός
  - Άψογο εξωτερικό φινίρισμα
  - Καλός φωτισμός RGB

  - Ελληνικοί χαρακτήρες στα keycaps
  - Στήριγμα καρπών από τεχνόδερμα που δε λερώνει
  - Ύπαρξη USB Θύρας και θύρας ήχου

  - Μηχανικοί διακόπτες με διάρκεια ζωής 80 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις

   

  gallery_33472_825_10385.jpg
  Ο Κακός
  - Nothing to see here

   

  gallery_33472_825_6003.jpg
  Ο Αδιάφορος
  - Θα θέλαμε mulitimedia keys

  - Η τιμή του σε απόλυτα νούμερα είναι υψηλή. 

   

  Με βάση λοιπόν όλων των παραπάνω, η βαθμολογία του Razer BlackWidow Chroma V2 είναι:

   

   
   
   

   

  Έγινε επεξεργασία - astrolabos


  Συντελεστές Review
  Reviewers: Αντώνης Καργαδούρης
  Photographers: Karmen1983
  Editing: TheLab Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:9.50
  Χρηστικότητα10
  Ποιότητα10
  Επιδόσεις10
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/Τιμή9.50
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardYes
  Value for MoneyNo  Σχόλια χρηστών

  Recommended Comments

  Παράθεση

  Με βάση λοιπόν όλων των παραπάνω, η βαθμολογία του Corsair K70 RGB Rapidfire είναι:

  ομολογώ ότι σκάλωσα λιγάκι :p

   

  ενδιαφέρουσα πρόταση το πληκτρολόγιο, φαίνεται υπερπλήρες! δεν έχω άποψη για τους διακόπτες βέβαια!

  πολυ ωραίο review! ;) 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Τα κακά της ομοιομορφίας :p

  Ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια. Όντως πρόκειται για ενα πολύ καλό πληκτρολόγιο το οποίο τα αξίζει τα λεφτά του. Ειδικά ο τεμπέλης του είναι ολα τα λεφτά!

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Αψογο και αναλυτικό review Astrolabos :neo:

   

  Προσωπικά όμως δε θα έδινα τόσα χρήματα για Kailh switches οταν με λίγο παραπάνω απο τα μισα χρηματα υπάρχουν αντιπροτάσεις με Cherry Mx 🍒

   

   

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Ωραίος το review Αντουάν!

   

  Μιας και έχω χρόνια 2xRazer blackwidow Ultimate 2014 μόνο καλά λόγια έχω να πω και ας μην πολυσυμπαθώ τα razer γενικά.

  Σκέφτομαι σοβαρά μάλιστα να πάρω το μοντέλο τηε παρουσίασης και να αλλάξω ένα CM trigger Z που έχω με καφέ διακόπτες. Η αίσθηση των πράσινων Kaihl είναι καλύτερη, τουλάχιστον για μένα, από τους καφέ Cherry του CM.

   

  Θα δείξει...

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Μία ώρα πριν, το μέλος SpirosKGR έγραψε:

  Αψογο και αναλυτικό review Astrolabos :neo:

   

  Προσωπικά όμως δε θα έδινα τόσα χρήματα για Kailh switches οταν με λίγο παραπάνω απο τα μισα χρηματα υπάρχουν αντιπροτάσεις με Cherry Mx 🍒

   

   

  Σπύρο, επικοινώνησαν από την Razer και ενημέρωσαν ότι οι διακόπτες δεν είναι πλέον της Kalih αλλά της Greetech, εξ ου και η αυξημένη διάρκεια ζωής των διακοπτών.

  Ένας σύντομος οδηγός για το πως μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει τους διακόπτες Kalih από τους Greetech, βρίσκεται εδώ: https://insider.razerzone.com/index.php?threads/is-there-any-way-to-tell-the-diference-between-blackwidow-chromas.17828/page-3#post-301584

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  πριν 20 ώρες, το μέλος astrolabos έγραψε:

  Σπύρο, επικοινώνησαν από την Razer και ενημέρωσαν ότι οι διακόπτες δεν είναι πλέον της Kalih αλλά της Greetech, εξ ου και η αυξημένη διάρκεια ζωής των διακοπτών.

  Ένας σύντομος οδηγός για το πως μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει τους διακόπτες Kalih από τους Greetech, βρίσκεται εδώ: https://insider.razerzone.com/index.php?threads/is-there-any-way-to-tell-the-diference-between-blackwidow-chromas.17828/page-3#post-301584

  Α , δε το ήξερα καθώς μεχρι κάποια πρόσφατα μοντέλα χρησιμοποιούσαν της Kailh. Από ότι διαβάζω φαίνονται ανώτεροι οι Greetech. Θετική αλλαγή. 

   

  Και πάλι πολύ καλή η παρουσίαση Astro =)

  Είδα ότι το αναφέρεις και στην αρχή. Η αλήθεια είναι οτι ήμουν on the go και διάβαζα εν τάχει το review και δε θα το ειδα. 

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

  Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

  Δημιουργία λογαριασμού

  Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

  Δημιουργία λογαριασμού

  Σύνδεθείτε

  Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

  Είσοδος

×

Important Information

By using this site, you agree to our Όροι Χρήσης.