Jump to content



Περίεργο θέμα (?) με 2 μηχανικούς δίσκους


Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους. Σημερα μου συνεβη δις , ενα περιστατικο που ειχε ξανασυμβει 1 φορα πριν 2 μηνες αλλα δεν εδωσα πολλη σημασια,καθως δε ξαναεμφανιστηκε. Until today...

 

Εχω 3 δισκους στο μηχανημα μου , οπως φαινεται και στην υπογραφη μου (μιλω για το 1ο pc). Ο ενας που ειναι αποθηκη , εχει υποστει partition (εαν βοηθα αυτο, αλλα δε νομιζω καν οτι εχει σημασια). Ο αλλος ειναι καθαρα για gaming σκοπους (ο 500ρης). Τους εχω αρκετα χρονια, αλλα το HDsentinel που ειδα μου δειχνει 100% υγεια και επιδοσεις σε ολους τους δισκους και γενικως ποτέ δεν αντιμετώπισα προβλήματα με κανεναν απο τους 2. 

 

Αυτο που ξαφνικα συμβαινει , ειναι να εξαφανιζονται απο το πουθενα οι δισκοι. Ενω τους εχει αναγνωρισει ,εχω δουλεψει με αυτους κλπ κλπ , ξαφνικα out of the blue, εξαφανιζονται απο τα windows και ειναι σα να μην υπαρχουν. Το προβλημα λυνεται με μια απλη επανεκκινηση στο μεταξυ, ομως αυτο ενω συνεβη μια και μοναδικη φορα πριν απο 2 μηνες, σημερα εγινε δυο φορες. Τη δευτερη μαλιστα ενω βρισκομουν σε game, αυτο απλα παγωσε , και ειδα οτι ειχαν εξαφανιστει οι δισκοι (και οι 2 οι μηχανικοι). Να σημειωσω οτι δε το κανει αμεσως μετα την εκκινηση των windows, αλλα σε τυχαια στιγμη και χωρις απαραιτητα να ειμαι σε game (για να πω πχ οτι μπορει να ειναι θεμα θερμοκρασιας- που δεν ειναι καθως πανω απο 35β δεν εχει παει ποτέ).

 

Εχω κρατησει backup καλου κακου απο τον ενα δισκο (που ειχα και τα σημαντικοτερα αρχεια).  

Τι μπορει να συμβαινει; Περιμενω να δω αν θα το ξανακανει συντομα. 

 

ΥΓ: Σημερα μου αντικατεστησαν ενα πληκτρολογιο που ειχε χαλασει (natec rx22 ) με καινουριο , και το εκανε απο τη στιγμη που το συνδεσα και μετα. Δε πιστευω να εχει καποια σχεση.

Τι πρεπει να κοιταξω; 

Link to comment
Share on other sites

Ο ssd και ο ενας εκ των 2 δισκων , εχουν καινουρια σχετικα καλωδια. Η γενναιοδωρη μητρικουλα μου τα παρειχε και δε τα αφησα να πανε χαμενα! Ο πρασινος , εχει ενα παλαιοτερο (καμμια 4ετια στανταρ), το οποιο βεβαια δε το χρησιμοποιουσα , καθοταν. Το πισι το εχω στημενο κανα 5μηνο τωρα. 

 

Το option στο power plan , εξ'αρχης το ειχα στο "0" (never sleep) , απο παλιοτερα ηταν το 1ο πραγμα που εκανα! 

Μηπως να τσιμπησω κανα καλωδιακι καινουριο για τον πρασινο; Παντως απο τη στιγμη που εγραψα το θεμα και μετα, δεν εχει ξαναγινει αυτο με την "εξαφανιση" . Ποιος ξερει αν θα ξαναγινει και το πότε...

 

Οι δισκοι συμπεριφερονται like new, και ας τους εχω ζορισει αρκετα κατα καιρους! 

Link to comment
Share on other sites

Με φοβήθηκαν γι αυτό συμπεριφέρονται σωστά :p

Αλλαξε καλώδια sata και γιατί όχι και power sata. Δηλαδή πάρε άλλη γραμμή απο το psu Να τροφοδοτήσει και τσέκαρε :)

Link to comment
Share on other sites

Πηγα να παρω 2 καλωδιακια απο ενα μαγαζακι εδω διπλα και θα αλλαξω και τα ρευματακια .

 

Κυριως για να δω αν θα το ξανακανει σημερα ομως, θα το αφησω μερικες ωριτσες! Δε θα κλεισει το pc ουτως ή αλλως. Αν δω "εξαφανιζολ" δισκους, θα προχωρησω αμεσα σε αντικατασταση καλωδιων. 

 

Με παραξενευει κατι παντως. 1,5-2 μηνες το πληκτρολογιο που αναφερω, το ειχα και στεκοταν, μεχρι να το παω για αντικατασταση και βολευτηκα με ενα απλο που το ειχα στο παταρι. Και απο σημερα που το ξαναεβαλα εγινε αυτο με τους δισκους. Με αυτο επανω ειχε ξαναγινει. Μπας και εχει κανα θεμα με αυτο; Να σημειωσω οτι στο προηγουμενο που ειχα ,σταματησαν απο το πουθενα να λειτουργουν καποια πληκτρα , και αποδοθηκε σε βραχυκυκλωμα το προβλημα. Ρε μπας και ; Ολα τα'χουμε δει με αυτα τα pc, να το δουμε και αυτο; :p 

 

Θα δοκιμασω ακομη και να ξαναβαλω το παλιο πληκτρολογιο , αν το ξανακανει και ενω θα εχω αλλαξει καλωδια! Just for the sake of it :p

Link to comment
Share on other sites

Στη ASRock Z97 σου, κάνε και μία αλλαγή τους drivers Intel Rapid Storage. Έχω δει πολλά θέματα με τους συγκεκριμένους, χωρίς να φαίνεται πως φταίνε αυτοί.

Προτεινόμενοι drivers για τη μητρική σου η έκδοση 13.5.2.1000 από Intel.

 

https://downloadcenter.intel.com/download/24501/RAID-Intel-Rapid-Storage-Technology-Driver-for-Intel-NUC

 

Το τρίτο αρχείο κατεβάζεις. Μη δώσεις σημασία που λέει για Intel NUC.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει καποιος λογος να βαλω γενικοτερα το IRST και να μη μεινω με των windows? Το ειχα βαλει στον samsung (στο 2ο pc) και ειδα μια πολυ μικρη μειωση στο χρονο εκκινησης (οχι οτι με ενοιαξε ιδιαιτερα) , χωρις να δω καποιες διαφορες (εαν αυτες φαινονται στα benchmarks δεν ειναι κατι που με ενδιαφερει ). Χρησιμοποιω Windows 7. 

Link to comment
Share on other sites

Εβαλα το IRST τελικα στο pc και στα services βλεπω οτι το εχει να ξεκιναει "delayed start" . Να το κανω automatic χωρις την καθυστερηση ή αυτο ειναι μονο για το εικονιδιο του system tray?  Να σημειωσω οτι δεν ειδα καποιες διαφορες στο 1o pc (με τον intel 520 πανω). 

 

Επισης, δεν εχουν ξαναεξαφανιστει οι δισκοι απο την ημερα που postαρα! 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.