Jump to content



Zeroground Hirate 7.1 Hands on


Recommended Posts

Εισαγωγή

Σήμερα ο γράφων θα πρωτοτυπήσει και θα πάρει την θέση των χρηστών του TheLab.gr, για να παρουσιάσει μία hands-on παρουσίαση που αφορά ένα headset της σειράς Zeroground, από την κινεζική εταιρεία PC-Professional με την ονομασία Hirate και την "υπόσχεση" για 7.1 ήχο. Όπως ανέλυσε διεξοδικά ο Astrolabos στην παρουσίαση των ποντικιών της ιδιας σειράς, τα προϊόντα με την επωνυμία Zeroground ανήκουν στην κινεζική εταιρία PC-Professional και αποτελούν μία budget-friendly πρόταση στα gaming περιφερειακά, έχοντας τεχνικά χαρακτηριστικά και εμφάνιση που αναμένεται να προσελκύσουν τόσο τους gamers όσο και τους νεότερους αγοραστές.

Πριν ξεκινήσουμε την σημερινή mini-παρουσίαση, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κατάστημα Msystems για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

Συσκευασία

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τα Zeroground Hirate έρχονται σε ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό κουτί. Η σκληρή ζελατίνα που βλέπουμε σχεδόν σε όλα τα headsets δίνει και εδώ τη δυνατότητα να έχουμε ιδία άποψη για το εσωτερικό, ενώ μία φιγούρα που θυμίζει transformer δίνει έναν hardcore gaming τόνο. Στην πίσω πλευρά της συσκευασίας, έχουμε μία γραφιστική απόδοση του headset και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Εάν κάνετε zoom στη δεξιά φωτογραφία θα δείτε πως τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπάρχουν και στα Ελληνικά - πράγμα που είναι αρκετά σπάνιο - με τις απαραίτητες παραφωνίες που συμβαίνουν από τους αυτόματους μεταφραστές (ο όρος driver size έχει μεταφραστεί ως μέγεθος προγράμματος οδήγησης). Δεν πτοούμαστε όμως από τέτοια πταισματάκια και προχωράμε στο εσωτερικό της συσκευασίας.



Digital Element Hirate Hands On DSCN4739

Digital Element Hirate Hands On DSCN4740


Περιεχόμενα συσκευασίας

Τα Zeroground Hirate αν και ακολουθούν την κλασσική συνδεσμολογία των 2 jack διαμέτρου 3.5mm έρχονται μαζί με μία κάρτα ήχου USB η οποία αναλαμβάνει τον ρόλο της δημιουργίας των εφέ του 8κάναλου ήχου. Αν και η κάρτα ήχου αναγνωρίστηκε απευθείας από τα Windows, για να εκμεταλλευτούμε τα virtual 7.1 χαρακτηριστικά της, πρέπει να εγκαταστήσουμε το σχετικό software που βρίσκεται στο cd που συνοδεύει τα Hirate. Τα παρελκόμενα των Hirate ολοκληρώνονται με ένα μικρό manual και δύο αυτοκόλλητα με το robot που είδαμε και στην συσκευασία. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως το μικρόφωνο των Hirate είναι αποσπώμενο και συνδέεται με τα ακουστικά μέσω ενός jack των 3.5mm.



Digital Element Hirate Hands On DSCN4786

Digital Element Hirate Hands On DSCN4778


Φωτοπαρουσίαση

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τα Hirate είναι ένα headset που ακολουθεί την gaming αισθητική που πρωτογνωρίσαμε πριν αρκετά χρόνια από τα προϊόντα που είχαν κυκλοφορήσει με την επωνυμία του γνωστού gamer fatal1ty. Έτσι έχει επιλεγεί ένας συνδιασμός μαύρου - κόκκινου, με τα μαλακά μέρη (μαξιλαράκια οδηγών και στέκας) να είναι σε έντονο κόκκινο και όλα τα υπόλοιπα πλαστικά να είναι μαύρα. Από άποψη ποιότητας τα πράγματα είναι τα αναμενόμενα, δηλαδή μέτρια προς καλά. Τα πλαστικά, χωρίς να έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα δεν προκαλούν και κάποια ιδιαίτερη εντύπωση, ενώ τα μαξιλαράκια παρ' ότι εντυπωσιακά, αναμένεται να προκαλούν έντονη εφίδρωση τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και καλή απομόνωση των εξωτερικών θορύβων.



gallery_31050_1013_56529.jpg


Το καλώδιο των Hirate, όπως πιθανώς παρατηρήσατε στις προηγούμενες φωτογραφίες, είναι sleeved με κοκκινόμαυρο χρώμα και διαθέτει ενσωματωμένο χειριστήριο για έλεγχο της έντασης του ήχου και ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του μικροφώνου. Τα jack σύνδεσης ηχείων και μικροφώνου έχουν μία ελαφρώς χρυσή απόχρωση, σε μια προσπάθεια να φανούν ποιοτικά.
 

Digital Element Hirate Hands On DSCN4782

Digital Element Hirate Hands On DSCN4781

Digital Element Hirate Hands On DSCN4783


Κλείνοντας την ενότητα της φωτοπαρουσίασης, ας ρίξουμε μια ματιά και σε ορισμένες λεπτομέρειες. Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε την οπή που βρίσκεται στον αριστερό οδηγό η οποία φιλοξενεί τη θηλυκή υποδοχή των 3.5mm για την σύνδεση του μικροφώνου. Στη συνέχεια βλέπετε από κοντά το μαξιλαράκι των οδηγών και τέλος τον μηχανισμό ρύθμισης του ύψους
 

Digital Element Hirate Hands On DSCN4789

Digital Element Hirate Hands On DSCN4784

Digital Element Hirate Hands On DSCN4790

 

Συνοδευτικό Software

To software που συνοδεύει τα Hirate θυμίζε σε μεγάλο βαθμό εποχές Windows XP. Με λίγο ψάξιμο διαπιστώσαμε ότι η εφαρμογή βασίζεται σε κάποια της C-Media, η οποία έχει προσαρμοστεί στα Hirate. Στην πρώτη καρτέλα μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το Virtual 7.1 και μάλιστα να ρυθμίσουμε τη θέση και απόσταση του κάθε καναλιού, ενώ η δεύτερη είναι αφιερωμένη στην ρύθμιση της έντασης του ήχου. Η τρίτη καρτέλα είναι αφιερωμένη στα διάφορα εφέ (που δεν είναι τίποτα άλλο από διάφορες μορφές echo) και στο equalizer και η τέταρτη μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τα Hirate για karaoke. Τέλος, στην καρτέλα των πληροφοριών, βλέπουμε την έκδοση των οδηγών και το λογότυπο Xear, το οποίο ανήκει στη C-Media η οποία έχει προφανώς κατασκευάσει το chip που βρίσκεται εντός της USB κάρτας ήχου. H διεύθυνση www.hirate.com που βλέπετε στο κάτω μέρος της καρτέλας, έχει προφανώς καταχωρηθεί εκ παραδρομής, μιας και παραπέμπει σε μία άσχετη με τα Hirate γιαπωνέζικη εταιρεία.



Capture1

Capture2


Capture3

Capture4


Capture5


Εντυπώσεις από τη χρήση

Κάπως έτσι φτάνουμε στο ζουμί της σημερινής παρουσίασης. Όπως συνηθίζουμε θα αρχίσουμε με το θέμα της εφαρμογής και άνεσης των Hirate. Mε βάρος 210 γραμμάρια, δεν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ούτε ελαφριά ούτε βαριά. Αυτό όμως που μπορούμε με σιγουριά να πούμε είναι πως είναι αρκετά σφικτά. Αυτό έχει σαν συνέπεια να είναι λίγο ενοχλητικά, αλλά παράλληλα να απομονώνουν πολύ καλά τους εξωτερικούς θορύβους. Πιστεύουμε πως μετά από λίγο καιρό χρήσης, η στέκα θα ανοίξει και θα είναι πιο ξεκούραστα. Κατά τα άλλα κάθονται καλά στο κεφάλι και η ρύθμισή τους είναι ζήτημα λίγων δευτερολέπτων. Το μήκους 2 μέτρων καλώδιο δεν μας προβλημάτισε σε καμία περίπτωση, μιας και η σύνδεση των Hirate με τον υπολογιστή γινόταν πάντα μέσω μίας USB θύρας και το χειριστήριο τους βρίσκεται στην ιδανική απόσταση από το headset.

Ας περάσουμε τώρα και στο θέμα της ποιότητας ήχου. Για τις ανάγκες της σημερινής παρουσίασης το μενού είχε ως συνήθως ταινίες, μουσική και φυσικά gaming. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε πως η επιφυλακτικότητα η οποία χαρακτηρίζει τον γράφοντα όταν ακούει περί Virtual 7.1 από μόνο 2 οδηγούς, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά. Το "Virtual 7.1" ναι μεν προσφέρει το κάτι παραπάνω αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξομειώνει τον πολυκάναλο ήχο, αλλά θυμίζει τα εφέ "τρισδιάστατου" ήχου που όλοι γνωρίζετε. Κατά τα άλλα, η ποιότητα του ήχου αποτέλεσε τη θετική έκπληξη, δεδομένης της προέλευσης αλλά και της τιμής των Hirate. Ο ήχος τους είναι πλούσιος, με αρκετά βαθύ μπάσο και δυνατότητα να ανεβάσει την ένταση σε βαθμό ενοχλητικό για τα αυτιά (και προφανώς επιβλαβή για την υγεία τους).
Επίλογος

Όταν παραλάβαμε τα Hirate, η αλήθεια είναι πως είμασταν πάρα πολύ επιφυλακτικοί. Ένα ζευγάρι ακουστικά από μία Κινεζική εταιρεία δε μας προϊδέαζε ιδιαίτερα θετικά. Τελικά όμως, τα Hirate 7.1 αποδείχτηκαν μία ευχάριστη έκπληξη. Mε τιμή αγοράς που ανέρχεται στα 27.99 € στο κατάστημα Msystems και διετή εγγύηση, αποτελούν μία αξιοπρεπή επιλογή για κάποιον που επιθυμεί δυνατό μπάσο, υψηλή ένταση και εμφάνιση αυτού του είδους. Σίγουρα περιμένουμε από τα επόμενα μοντέλα της σειράς Zeroground να διορθώσουν τα προβληματάκια των παιδικών ασθενειών που συναντάμε σε κάθε εταιρεία και γιατί όχι να τα δούμε να στέκονται με αξιώσεις απέναντι στον ανταγωνισμό.



Ευχαριστούμε θερμά το κατάστημα Msystems για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

 

gallery_33152_990_10642.png

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.