Jump to content
 • Sign in to follow this  

  Corsair Vengeance 2000 Wireless Headset


  Corsair LogoΣτο παρελθόν είχαμε δοκιμάσει τα μέχρι πρότινος κορυφαία gaming ακουστικά της Corsair, Vengeance 1500 και είχαμε μείνει πλήρως ικανοποιημένοι από την απόδοση, την εργονομία αλλά και την ποιότητα τους. Στη σημερινή δοκιμή θα δούμε από κοντά το καινούριο κορυφαίο μέλος το οποίο ονομάζεται Vengeance 2000, χρησιμοποιεί ασύρματη τεχνολογία και υποστηρίζει 7.1 κανάλια ήχου (όπως και τα 1500) μέσω εξομοίωσης φυσικά, μιας και εξοπλίζεται με ακριβώς τα ίδια ηχεία με τα 1500. Από ότι φαίνεται η Corsair θέλει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς και να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά με όποιο μέσο μπορεί. Έτσι δεν έμεινε μόνο στα ενσύρματα ακουστικά που είχε παρουσιάσει τον προηγούμενο χρόνο αλλά αποφάσισε να προχωρήσει και στο λανσάρισμα ενός ασύρματου μοντέλου μιας και αυτό ο τύπος ακουστικών προτιμάται κατά κόρον από τους gamers που θέλουν το πεδίο καθαρό από καλώδια. Κάπως έτσι φτάσαμε στα Vengeance 2000 τα οποία υπόσχονται μεγάλη αυτονομία, κοντά στις 10 ώρες, μεγάλη εμβέλεια η οποία φτάνει μέχρι και τα 12 μέτρα σε καθαρό πεδίο και φυσικά υψηλή ποιότητα ήχου.
   
  IMG_5270_small.jpg
  [BREAK=Χαρακτηριστικά] Τα χαρακτηριστικά των Vengeance 2000 παραθέτονται στων παρακάτω πίνακα.
   
  Corsair Vengeance Wireless 2000 Specifications
  Headphones

  Frequency Response:

  20Hz to 20kHz

  Impedance

  32 Ohms @ 1kHz

  Dynamic Range

  95dB (A-weighted)

  Drivers

  50mm

  Interface

  Wireless (10m - 12m range in clear terain)

  Channels

  7.1 (Simulated)

  USB power consumption

  100mA (USB Adapter), 500mA (while charging)
  Microphone

  Type

  Unidirectional noise-cancelling
  Impedance
  2.2k Ohms

  Frequency Response

  100Hz to 10kHz
  Sensitivity
  *-37dB (+/-3dB)
  Common
  Warranty 2 years
  Price 139.16€ (with 23% VAT)
  Οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξετε ότι τα χαρακτηριστικά των ηχείων των Vengenance 2000 είναι παρόμοια με αυτά των 1500 και πως να μην είναι άλλωστε αφού είναι ίδια. Από ότι φαίνεται η Corsair είναι της άποψης ότι άμα κάτι αποδίδει καλά και λειτουργεί σωστά τότε δεν το αλλάζεις και εδώ που τα λέμε πολύ καλά κάνει. Έτσι η διάμετρος των οδηγών φτάνει τα 50mm κάτι που σημαίνει ότι το μπάσο και σε γενικές γραμμές οι χαμηλές συχνότητες θα αποδίδονται σωστότερα. Βέβαια όλο και κάτι θα χάνετε στις υψηλότερες συχνότητες αλλά κάπου έπρεπε να γίνει ένα συμβιβασμός και η Corsair προτίμησε τη δοκιμασμένη και σίγουρη λύση των μεγάλων οδηγών οι οποίοι επιπλέον προσφέρουν και υψηλότερη ένταση ήχου χωρίς παραμορφώσεις. Όσον αφορά την εμβέλεια των Vengeance 2000 όπως είπαμε και στον πρόλογο αγγίζει τα 12 μέτρα σε περιβάλλον χωρίς εμπόδια, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορείτε να πεταχτείτε μέχρι την κουζίνα και να φτιάξετε καφέ χωρίς να αποχωριστείτε τα ακουστικά (αν βέβαια μένετε σε δυαράκι και όχι σε μεζονέτα).
   
  Όσον αφορά την κατανάλωση είναι μόλις 100mA για τον USB πομποδέκτη και τα ίδια τα ακουστικά χρειάζονται 0.5A για τη φόρτιση τους. Τέλος το μικρόφωνο δείχνει ίδιο με αυτό του μικρότερου μοντέλου (1500) αλλά έχει μεγαλύτερη ευαισθησία και επίσης χρησιμοποιεί και αυτό φυσικά noise-cancellation τεχνολογία για την απαλοιφή των θορύβων του περιβάλλοντος. Επίσης όταν βρίσκεται στην κατακόρυφη θέση γίνεται αυτόματα mute ενώ στην οριζόντια (θέση) ενεργοποιείται πάλι αυτόματα. Εδώ να σημειώσουμε ότι η Corsair αναφέρει στα χαρακτηριστικά του μικροφώνου την ευαισθησία ως dΒ αλλά κανονικά μετράται σε dBV και όταν για παράδειγμα έχουμε δύο μικρόφωνα με -44dBV και -37dBV τιμές τότε πιο ευαίσθητο είναι το δεύτερο. Τώρα το μεγάλο μειονέκτημα των συγκεκριμένων ακουστικών αντικατοπτρίζεται στην ιδιαίτερα τσουχτερή τιμή τους η οποία στην Ελλάδα αγγίζει τα 140 ευρώ! Σίγουρα για έναν λάτρη της μουσικής αυτό το ποσό δε θεωρείται υψηλό αλλά για έναν gamer που μαζεύει ευρώ-ευρώ τα χρήματα για να αγοράσει μια top VGA είναι και με το παραπάνω.
   
  [BREAK=Συσκευασία και Περιεχόμενα]
   
  Τα Vengenance 2000 έρχονται μέσα σε μια όμορφη και αρκετά μεγάλη συσκευασία, όπου το κόκκινο χρώμα και το μαύρο κυριαρχούν. Στο μπροστινό μέρος διακρίνεται ο ευμεγέθης USB πομποδέκτης των ακουστικών και στο δεξί μέρος της συσκευασίας μια διάφανη επιφάνεια αφήνει σε κοινή θέα ένα μέρος των Vengeance. Στο πίσω μέρος του κουτιού βρίσκουμε μια συνοπτική περιγραφή των πλεονεκτημάτων των συγκεκριμένων ακουστικών και τέλος τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους παραθέτονται σε μία από τις δύο πλευρές. Σε γενικές γραμμές η συσκευασία προεφέρει ικανοποιητική προστασία αλλά σε δύσκολες καταστάσεις/συνθήκες δε νομίζουμε ότι θα μπορέσει από μόνη της να προστατεύσει επαρκώς τα περιεχόμενα της (βλέπε μεταφορά μέσω ΕΛΤΑ, από κεφάτο courier κτλ.)
   
  IMG_5257_small.jpg IMG_5258_small.jpg
  IMG_5259_small.jpg IMG_5260_small.jpg
  IMG_5263_small.jpg IMG_5264_small.jpg
  IMG_5266_small.jpg IMG_5267_small.jpg
   
  Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά και στα περιεχόμενα της συσκευασίας. Όπως θα δείτε εκτός από τα ακουστικά θα βρείτε ανάμεσα στα παρελκόμενα μία βάση USB για την τοποθέτηση του πομποδέκτη των ακουστικών καθώς και ένα καλώδιο φόρτισης των ακουστικών. Δυστυχώς το τελευταίο διαθέτει μόλις 1.5 μέτρο μήκος οπότε αν θελήσετε να το συνδέσετε σε μια υποδοχή της μητρικής (και όχι σε μια υποδοχή USB στο μπροστινό μέρος του κουτιού) τότε το πιο πιθανό είναι να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά κατά την φόρτιση. Μπορείτε πάντως να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση USB είτε απλά ένα άλλο μακρύτερο καλώδιο. Αν δεν έχετε πρόχειρο τώρα τίποτα από τα δύο απλά τοποθετήστε το USB dongle σε μία USB θύρα του υπολογιστή σας και χρησιμοποιήστε την USB βάση ως επέκταση.
   
   
  IMG_5272_small.jpg IMG_5310_small.jpg
  IMG_5313_small.jpg IMG_5319_small.jpg
   
  'Οπως συνηθίζει να κάνει τελευταία η Corsair μέσα στη συσκευασία θα βρείτε και ένα χαρτί που αναφέρει ότι το RMA πρέπει να γίνεται κατευθείαν στην Corsair και να μην επιστρέφεται το προϊόν στο μαγαζί από όπου το αγοράσατε. Μιας και το RMA της Corsair είναι άψογο και ιδιαίτερα γρήγορα αυτό είναι φυσικά καλό για τον τελικό αγοραστή. Το μόνο πρόβλημα έγκειται όμως στο κόστος των μεταφορικών το οποίο πρέπει να καλύψει ο αγοραστής για να πάει το πακέτο στην Corsair.
   
   
  IMG_5317_small.jpg
   
  [BREAK=Κάτω Από το Φακό]
   
  Ας δούμε τώρα και τα εμφανίσιμα Vengeance 2000 μέσα από το φακό μιας Canon DSLR. Καταρχήν σαν μέγεθος είναι κατά τι πιο μικρά από τα 1500. Επίσης η ποιότητα κατασκευής τους δείχνει αρκετά καλή αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι μας ενθουσίασε η εκτεταμένη χρήση πλαστικού. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση αποφεύχθηκε η χρήση κάποιου μετάλλου ή ακόμη και του αλουμινίου μιας και έγινε προσπάθεια να γίνουν τα ακουστικά όσο το δυνατόν πιο ελαφριά, έτσι ώστε να μην ενοχλούν ακόμη και μετά από πολύωρες ακροάσεις.
   
  IMG_5278_small.jpg IMG_5292_small.jpg
  IMG_5281_small.jpg IMG_5290_small.jpg
   
  Το πάνω μέρος εξοπλίζεται με ειδικό αφρώδες υλικό έτσι ώστε να μην ενοχλεί τον χρήστη. Όντως ακόμη και μετά από αρκετές ώρες χρήσης δεν αισθανθήκαμε κάποια ενόχληση, σε αντίθεση με άλλα ακουστικά που στο συγκεκριμένο σημείο ασκούν μια ενοχλητική πίεση στο κεφάλι του χρήστη.
   
   
  IMG_5282_small.jpg
   
  Τα earpads είναι ιδιαίτερα μαλακά και η εξωτερική τους επιφάνεια είναι ντυμένη από βελούδο, προσφέροντας έτσι πολύ μεγάλη άνεση με αποτέλεσμα να μη γίνονται ενοχλητικά στα αυτιά ακόμη και μετά από αρκετές ώρες. Σε αυτό βέβαια βοηθάει και η όλη σχεδίαση των ακουστικών που τα κάνει να κάθονται στο κεφάλι του χρήστη καλά χωρίς να ασκούν μεγάλη πίεση (δεν είναι σφιχτά δηλαδή).
   
   
  IMG_5275_small.jpg IMG_5288_small.jpg
   
  Σε αυτή την μεριά βρίσκουμε το μεγάλο κουμπί On/Off καθώς και το μεταλλικό περιστροφικό κομβίο για τον έλεγχο της έντασης. Επίσης λίγο πιο πέρα υπάρχει η υποδοχή micro USB για τη φόρτιση των ακουστικών. Η συγκεκριμένη υποδοχή φέρει ένα διακριτικό φωτισμό ο οποίος δείχνει στο χρήστη την κατάσταση της μπαταρίας. Η γρήγορη εναλλαγή κόκκινου φωτισμού σημαίνει ότι το επίπεδο της μπαταρίας βρίσκεται κοντά στο 10%, η αργή εναλλαγή πορτοκαλί φωτισμού υποδεικνύει φόρτιση και τέλος ο σταθερός πράσινος φωτισμός δείχνει ότι η φόρτιση ολοκληρώθηκε. Επίσης κάτω από το κουμπί On/Off υπάρχει ένα μπλε LED το οποίο αναβοσβήνει όταν τα ακουστικά τεθούν σε λειτουργία και συγχρονίσουν με την βάση.
   
   
  IMG_5279_small.jpg IMG_5280_small.jpg
   
  Το noise-cancelling μικρόφωνο εμφανισιακά είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούν τα Vengeance 1500 αλλά από πλευράς απόδοσης είναι πιο ευαίσθητο. Όταν βρίσκεται σε κάθετη θέση γίνεται αυτόματα mute και σε οριζόντια ξανά-ενεργοποιείται από μόνο του. Πολύ χρήσιμο και αναγκαίο χαρακτηριστικό μιας και δεν υπάρχει κουμπί στα ακουστικά για τη χειροκίνητη απενεργοποίηση του.
   
   
  IMG_5283_small.jpg
   
  [BREAK=Λογισμικό]
   
  Μαζί με τα ακουστικά δε θα βρείτε κάποιο CD/DVD με λογισμικό, οπότε θα πρέπει να επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα της Corsair για να κατεβάσετε τους drivers του headset. Εδώ να τονίσουμε ότι ακόμη και χωρίς τους ειδικούς drivers της Corsair, τα Windows 7 αναγνωρίζουν τα Vengeance 2000 και αυτά λειτουργούν κανονικά. Χωρίς το ειδικό λογισμικό όμως δεν έχετε πρόσβαση σε λειτουργίες όπως το equalizer, τη δυνατότητα αλλαγής mode κτλ. Παρακάτω θα βρείτε μερικά screenshots από το πώς αναγνωρίζουν τα Windows 7 τα ακουστικά, χωρίς τον driver της Corsair.
   
  Corsair_2000_without_drivers.jpgCorsair_2000_without_drivers2.jpg?m=1340
   
  Αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης της Corsair από την επίσημη σελίδα του προϊόντος, έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά των Vengeance 2000 μέσω ενός ιδιαίτερα απλού interface το οποίο σίγουρα θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με περαιτέρω λειτουργίες. Εκτός από τις βασικές ρυθμίσεις έντασης των ακουστικών και μικροφώνου έχετε στη διάθεση σας και ένα equalizer το οποίο από default έχει όλες τις επιμέρους ρυθμίσεις στα 0 Db. Στη διάθεση του χρήστη υπάρχουν τα παρακάτω έτοιμα προφίλ (μπορείτε φυσικά να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε και δικά σας προφίλ):
   
  • Audiophile 1
  • Audiophile 1+
  • Audiophile 2
  • Audiophile 2+
  • FPS gaming
  • M.M.O. gaming
  • Movies Mod-X [TM]
  • Reference EQ
   
  Όλα τα παραπάνω προφίλ αποδίδουν ιδιαίτερα καλά, κάτι που υποδεικνύει ότι έχουν δημιουργηθεί από γνώστες και όχι στην τύχη. Το πιο καλό για ακρόαση μουσικής σύμφωνα με τα γούστα μας ήταν το Audiophile 1+ το οποίο προσθέτει το απαραίτητο μπάσο στον ήχο, κάτι που λείπει με την default διαμόρφωση.
   
  Vengeance_software.jpg?m=1340091970
   
  Στο κάτω μέρος του interface υπάρχουν τα τρία εφέ που υποστηρίζουν τα ακουστικά σε κατάσταση surround. Επίσης στο πάνω αριστερό μέρος υπάρχει ένα μεγάλο κουμπί, το Bypass, το οποίο στέλνει στέλνει στέρεο σήμα στα ακουστικά χωρίς κάποια ειδική επεξεργασία του ήχου. Όπως βλέπετε το πρόγραμμα ελέγχου των Vengeance 2000 είναι πολύ απλό κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα εύχρηστο μιας και δεν μπερδεύει το χρήστη με πληθώρα σύνθετων επιλογών, ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύεται επαρκώς τις δυνατότητες των ακουστικών. Βέβαια στο μέλλον πιστεύουμε ότι η Corsair θα το εμπλουτίσει/βελτιώσει αρκετά μιας και η συγκεκριμένη εταιρία φημίζεται για την καλή υποστήριξη που παρέχει στα προϊόντα της. Για αρχή θα πρέπει να βάλει μια ένδειξη για τη στάθμη της μπαταρίας και τον εκτιμώμενο χρόνο που απομένει μέχρι να εξαντληθούν τα ενεργειακά αποθέματά της. Σίγουρα πολλοί χρήστες θα εκτιμήσουν δεόντως αυτές τις πληροφορίες έτσι ώστε να ξέρουν πότε θα πρέπει να φορτίσουν τα ακουστικά τους, έτσι ώστε να μη μείνουν στη μέση του παιχνιδιού από ήχο. [
   
  BREAK=Ακούσματα - Απόδοση Μικροφώνου]
   
  Και ήρθε η στιγμή να δούμε αν πράγματι τα Vengeance 2000 αποδίδουν τόσο καλά, όσο η Corsair υπόσχεται. Η έκδοση των οδηγών (drivers) που χρησιμοποιήσαμε για τις δοκιμές μας είναι η 1.7. Όσον αφορά τις ακροάσεις θα τα δοκιμάσουμε στα εξής:
   
  • Αναπαραγωγή μουσικής
  • Παιχνίδια
  • Ταινίες
  music.jpg?m=1327937868 Ακούσαμε πολλά είδη μουσικής με τα Vengeance 2000, από 80s και rock ως trance και techno (όχι Ελληνικό ρεπερτόριο δεν ακούσαμε και προφανώς όχι σκυλάδικα!) Τα ηχεία των ακουστικών προσφέρουν ένα δυνατό και γεμάτο ήχο σε όλο το ακουστικό φάσμα, η ποιότητα του οποίου είναι συγκρίσιμη με αυτή των Vengeance 1500 αν και κανονικά θα έπρεπε να υπολείπεται μιας και τα δεύτερα είναι ενσύρματα οπότε και δεν παρουσιάζουν τις απώλειες που έχει το ασύρματο μέσο.
   
  Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν παρατηρήσαμε θόρυβο ή παρεμβολές στο σήμα των ακουστικών παρόλα τα ασύρματα δίκτυα και τις λοιπές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες που υπήρχαν σε αφθονία στην περιοχή των δοκιμών. Μάλιστα πολλές φορές νομίζαμε ότι χρησιμοποιούσαμε ενσύρματα ακουστικά λόγο της υψηλής πιστότητας και τις παντελής έλλειψης παρεμβολών. Τώρα με λίγη ενίσχυση του μπάσου μέσω του EQ του προγράμματος ελέγχου της Corsair, ο ήχος εύκολα ήρθε στα μέτρα μας και παράλληλα τα πρίμα ήταν στα σωστά επίπεδα και με καλή ποιότητα. Επίσης αυτοί που αρέσκονται στην ακρόαση μουσικής σε υψηλές εντάσεις θα μείνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι μιας και τα Vengeance διαθέτουν πολύ δυνατό ενισχυτή. Σε πολύ υψηλές συχνότητες τώρα παρόλο που τα ακουστικά δε διαθέτουν ξεχωριστά tweeter αποδίδουν καλά και σίγουρα καλύτερα από τον μέσο όρο της κατηγορίας τους.
   
  battlefield3hack.jpg?m=1327937851 Metro2033.jpg?m=1327937860
   
  Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τα Vengeance 2000 με τα ίδια παιχνίδια που είχαμε δοκιμάσει και τα 1500, για να εντοπίσουμε διαφορές στην απόδοση. Έτσι φορτώσαμε τα Battlefield 3, Metro 2033 και Left 4 Dead 2. Σε όλα τα παιχνίδια ο ήχος ήταν πολύ καθαρός, οι διάλογοι αναπαράγονταν με μεγάλη πιστότητα και ήταν ιδιαίτερα ευκρινείς και το μπάσο ήταν πανταχού παρόν ιδιαίτερα στις εκρήξεις. Το μόνο μέτριο χαρακτηριστικό των Vengeance 2000 σε gaming περιβάλλοντα είναι η 7.1 surround λειτουργία η οποία χάνει σε απόδοση μιας και στην ουσία προσφέρεται μέσω εξομοίωσης. Βλέπετε όσο καλό και αν είναι το λογισμικό προσομοίωσης του πολυκάναλου ήχου δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα ηχεία που λείπουν και που φυσικά χρειάζονται για να αποδοθούν σωστά τα επιπλέον κανάλια ήχου. Έτσι ενώ δίνεται μια αίσθηση (αρκετά καλή) surround ήχου σε gaming περιβάλλοντα αυτή δεν είναι σίγουρα τέλεια. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι τα Vengeance 2000 δε θα ικανοποιήσουν, απλά ίσως ο απαιτητικός gamer να προσδοκεί κάτι παραπάνω.
   
  Timeaftertime.jpg?m=1327937875
   
  Ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και καμιά ταινία για τη δοκιμή των ακουστικών, έτσι λοιπόν φορτώσαμε το αγαπημένο μας Transformers σε Blue Ray ποιότητα. Σε γενικές γραμμές μείναμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ηχητική λεπτομέρεια, τη ζωντάνια του ήχου καθώς και το δυναμικό μπάσο (μετά από τις σχετικές ρυθμίσεις βέβαια στο EQ). Τώρα τα surround mode που μας φάνηκαν καταλληλότερα για ακρόαση ταινίας είναι τα Studio και Cinema, με προτίμηση προς το πρώτο μιας και ζωντανεύει λίγο παραπάνω τους διαλόγους.
   
  on_air.jpg?m=1327942572
   
  Το μικρόφωνο παρόλο που είναι πιο ευαίσθητο από το αντίστοιχο των Vengeance 1500 αποδίδει σαφώς καλύτερα χωρίς να μαζεύει άσχετους περιφερειακούς ήχους. Βέβαια εδώ σίγουρα έχει βάλει και το χέρι του το διαφορετικό και πιο εξελιγμένο λογισμικό. Σε όλες τις δοκιμές που πραγματοποιήσαμε με το Skype η ποιότητα των εγγραφών ήταν άριστη και οι εξωτερικοί ήχοι του περιβάλλοντος μειώνονταν δραματικά καθιστώντας την ομιλία πολύ καθαρή και ευκρινής. Επίσης σε καμιά περίπτωση το μικρόφωνο δεν πιάνει τον ήχο της αναπνοής του χρήστη εκτός και αν αυτός αναπνέει σαν τραίνο φυσικά! Τέλος η γωνία του μικροφώνου καθώς και η απόσταση του από το στόμα είναι η σωστή οπότε και δεν είναι ενοχλητική και δεν εμποδίζει το χρήστη ακόμη και όταν θέλει να πιει καφέ από κούπα (ναι το δοκιμάσαμε μέχρι και αυτό και ας είναι καλοκαίρι οπότε ο καφές πίνεται με καλαμάκι!) Πραγματικά η Corsair ξεπέρασε τον εαυτό της με την εργονομία του μικροφώνου, ένα σημείο στο οποίο πάσχουν πολλά αξιόλογα gaming ακουστικά.
   
  [BREAK=Τελικό Συμπέρασμα]
   
  IMG_5303_small.jpg
   
  Από ότι φαίνεται η Corsair έχει αποκτήσει το άγγιγμα του Μίδα και έτσι σε ότι τομέα και αν καταπιαστεί καταφέρνει και τα πάει ιδιαίτερα καλά μιας και προσφέρει ποιοτικά προϊόντα υψηλής απόδοσης, τα οποία όμως κοστίζουν κάτι παραπάνω από τον μέσο όρο. Βέβαια σε αυτή τη ζωή ισχύει το ότι πληρώσεις παίρνεις και σίγουρα τα Vengeance 2000 δεν αποτελούν εξαίρεση. Σε γενικές γραμμές η ποιότητα του ήχου που προσφέρουν είναι ιδιαίτερα υψηλή και ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, μιας και από την μέχρι τώρα εμπειρία μου έχω συνηθίσει να μην περιμένω πολλά από ασύρματα ακουστικά λόγω των απωλειών που αναπόφευκτα επιφέρει το ασύρματο μέσο.
   
  Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η απόδοση κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με ένα ποιοτικό ενσύρματο headset, καθιστώντας τα κορυφαία Vengeance πολύ καλή επιλογή γι'αυτούς που απεχθάνονται τα καλώδια αλλά παράλληλα απαιτούν ποιοτικό ήχο. Το λογισμικό που συνοδεύει τα Vengeance 2000 είναι ιδιαίτερα απλό, προφανώς σκοπίμως, έτσι ώστε να μην μπερδεύει το χρήστη αλλά παρά ταύτα προσφέρει τα απαραίτητα ρυθμιστικά για την ακριβή ρύθμιση του ήχου. Βέβαια θα ήθελα να υπήρχαν μερικές επιπλέον δυνατότητες όπως ένδειξη για την μπαταρία καθώς και ο εκτιμώμενος χρόνος μέχρι να εξαντληθεί η ενέργειά της όπως επίσης και πιο πολλά surround εφέ.
   
  Βέβαια στο παρελθόν η Corsair έχει δείξει ότι δεν ξεχνάει τα προϊόντα της και συνεχώς φροντίζει για την ανανέωση του λογισμικού τους, οπότε πιστεύω ότι θα εμπλουτίσει και άλλο το πρόγραμμα ελέγχου των ασύρματων Vengeance στο μέλλον. Τέλος το μικρόφωνο λειτούργησε υποδειγματικά σε όλες τις δοκιμές που πραγματοποίησα και σίγουρα βελτιώθηκε δραματικά στα σημεία που είχα εντοπίσει κάποιες αδυναμίες στα Vengeance 1500, με κυριότερο τη λειτουργία του noise-cancelling το οποίο μπορεί ακόμη να μην είναι τέλειο αλλά καταφέρνει και απομονώνει ένα σημαντικό μέρος των εξωτερικών θορύβων.
   
  To Vengeance 2000 gaming headset κοστίζει 139.16€ και τα πλεονεκτήματα καθώς και τα μειονεκτήματα που εντοπίσαμε κατά τη διάρκεια της συμβίωσης μας με αυτό αναφέρονται παρακάτω:
   
  Πλεονεκτήματα (Advantages)
  • Καλή ποιότητα ήχου
  • Μεγάλη εμβέλεια (10-12 μέτρα)
  • Υψηλή αυτονομία (περίπου 10 ώρες)
  • Λειτουργικό μικρόφωνο
  • Πολύ εύκολο setup
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενώ φορτίζουν
  • Δυνατότητα αντικατάστασης της μπαταρίας
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Υφασμάτινα και αφαιρούμενα earpads
  • Άνετα ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση
  Μειονεκτήματα (Disadvantages)
  • Υψηλή τιμή
  • Το παρεχόμενο λογισμικό θα μπορούσε να εμπλουτιστεί
  • Δεν παρέχεται θήκη μεταφοράς
   
  Με βάση όλα τα παραπάνω, η γενική βαθμολογία που απέσπασε το Vengeance 2000 Wireless 7.1 gaming headset της Corsair δεν μπορεί να είναι μικρότερη από:
  Vengeance_2000.png
   
  Εδώ άλλη μια παρουσίαση του TheLab έφτασε στο τέλος της. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Corsair για την ευγενική παραχώρηση του προϊόντος της σημερινής παρουσίασης.
  crmaris
   

  Συντελεστές Review
  Reviewers: crmaris
  Photographers: crmaris
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Features:Select
  UsabilitySelect
  QualitySelect
  PerformanceSelect
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for moneySelect
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.