Jump to content
 • Sign in to follow this  

  Corsair Vengeance 1500 Gaming Headset


  Corsair LogoΜετά τα πετυχημένα HS1, η δεύτερη γενιά ακουστικών (headsets) της Corsair κάνει την εμφάνιση της για να προσελκύσει περισσότερους χρήστες και να διεκδικήσει έτσι ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των πωλήσεων. Από ότι φαίνεται αυτή η εταιρία θέλει να εμπλακεί σε οτιδήποτε έχει σχέση με τους gamers και καλά κάνει αν κρατάει την ποιότητα ψηλά, όπως μας έχει συνηθίσει. Η φρέσκια γενιά Vengeance headsets αποτελείται από τρία μοντέλα, τα Vengeance 1100 και τα ακριβότερα 1300 και 1500.
   
  Η κύρια διαφορά των δύο τελευταίων είναι ότι τα 1300 συνδέονται στο σύστημα μέσω 3.5mm υποδοχών οπότε και απαιτούν την ύπαρξη κάρτας ήχου ενώ τα 1500 ενσωματώνουν μια κάρτα ήχου και συνδέονται με το σύστημα μέσω μιας USB θύρας. Στη σημερινή δοκιμή θα σας παρουσιάσουμε το κορυφαίο/ακριβότερο μοντέλο των Vengeance headsets, το οποίο φυσικά είναι το 1500. Ας δούμε συνοπτικά τα κύρια χαρακτηριστικά των Vengeance 1500. Όπως αναφέρει η Corsair το συγκεκριμένο headset στηρίζεται στο πετυχημένο HS1 φέροντας βελτιώσεις στην ποιότητα του ήχου, χάρις στον αναβαθμισμένο επεξεργαστή ήχου (της ενσωματωμένης κάρτας ήχου) και κάποιες αλλαγές έχουν γίνει επίσης και στην ακουστική σχεδίαση τους.
   
  Τα Vengeance 1500 είναι κλειστού τύπου ακουστικά (με 50 χιλιοστά διάμετρο ηχείων), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε θορυβώδη περιβάλλοντα ή από χρήστες που απλά θέλουν να απομονώσουν τα ακούσματα τους από τους γύρω τους. Τα υφασμάτινα και αφρώδη προστατευτικά/μαξιλαράκια των αυτιών (earpads) συμβάλουν τα μέγιστα στην πολύωρη, ξεκούραστη, χρήση και το ενσωματωμένο μικρόφωνο που διαθέτει τεχνολογία μείωσης του περιβάλλοντος θορύβου θα φανεί χρήσιμο τόσο σε multiplayer παιχνίδια, όσο και σε εφαρμογές επικοινωνίας (π.χ. Skype). Πριν τελειώσουμε τη σύντομη αυτή περιγραφή δε θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι τα Vengeance 1500 εξοπλίζονται και με ένα φωτιζόμενο και καλαίσθητο χειριστήριο για τη ρύθμιση της έντασης του ήχου.
   
  IMG_1911_small.jpg
   
  [BREAK=Χαρακτηριστικά]
   
  Τα χαρακτηριστικά των Vengeance 1500 παραθέτονται στων παρακάτω πίνακα.
   
  Corsair Vengeance 1500 Specifications
  Headphones

  Frequency Response:

  20Hz to 20kHz

  Impedance

  32 Ohms @ 1kHz

  Dynamic Range

  95dB (A-weighted)

  Drivers

  50mm

  Interface

  USB Type A

  Cable Length

  3 m

  USB power consumption

  250mW
  Microphone

  Type

  Unidirectional noise-cancelling
  Impedance
  2.2k Ohms

  Frequency Response

  100Hz to 10kHz
  Sensitivity
  *-44dB (+/-3dB)
  Common
  Warranty 2 years
  Price 92€
   
  Η διάμετρος των οδηγών φτάνει τα 50mm έτσι ώστε αυτοί να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ακουστικών συχνοτήτων χωρίς παραμορφώσεις ακόμη και σε υψηλή ένταση. Επίσης, οι μεγάλοι οδηγοί συμβάλουν και στην αναπαραγωγή καλύτερου και βαθύτερου μπάσου. Το μήκος του καλωδίου σύνδεσης είναι αρκετά μεγάλο, φθάνοντας τα τρία μέτρα, οπότε θα βολέψει όλους τους χρήστες. Οι ενεργειακές απαιτήσεις τώρα των ακουστικών είναι ιδιαίτερα χαμηλές μιας και τα ίδια απαιτούν μόλις 0,05A από την USB θύρα.
   
  Το μικρόφωνο εξοπλίζεται με τεχνολογία μείωσης του περιβάλλοντος θορύβου (noise cancelling), έτσι ώστε ο συνομιλητής να σας ακούει καθαρά ακόμη και αν εσείς βρισκόσαστε σε θορυβώδες περιβάλλον. Το μικρόφωνο βρίσκεται πάνω σε μια περιστρεφόμενη βάση ώστε να μπορεί να απομακρυνθεί όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Στην κανονική του θέση η απόσταση από το στόμα του χρήστη είναι ιδανική για να "πιάνει" την ομιλία αλλά όχι και το θόρυβο της αναπνοή.
   
  [BREAK=Συσκευασία και Περιεχόμενα]
   
  Τα Vengeance 1500 έρχονται μέσα σε μια μαζεμένη συσκευασία η οποία παρέχει μια βασική, κατά τη γνώμη μας όχι επαρκής, προστασία απέναντι στις κακοτοπιές που θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.
   
  Στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας υπάρχει μια φωτογραφία των ακουστικών με το μικρόφωνο ανεπτυγμένο. Στα δεξιά του κουτιού υπάρχει ένα διαφανές άνοιγμα από το οποίο μπορούμε να διακρίνουμε τη μία πλευρά των 1500 με το μικρόφωνο.
   
  Στο πίσω μέρος της συσκευασίας δε θα βρείτε πολλές λεπτομέρειες περί των χαρακτηριστικών των ακουστικών, παρά μια απλή επιγραμματική αναφορά στα προτερήματα τους με το σημαντικότερο στοιχείο να αποτελεί το Dolby 7.1 surround mode που υποστηρίζουν. Τέλος, σε μία από τις πλευρές του κουτιού υπάρχει ένας πίνακας που περιέχει τα πιο ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά του headset.
   
  IMG_1886_small.jpg IMG_1887_small.jpg
  IMG_1888_small.jpg IMG_1889_small.jpg
  IMG_1890_small.jpg IMG_1891_small.jpg
  IMG_1892_small.jpg IMG_1894_small.jpg
  IMG_1897_small.jpg
   
  Ας ανοίξουμε όμως τη συσκευασία για να ρίξουμε μια καλύτερη ματιά στον πρωταγωνιστή της σημερινής δοκιμής. Τα Vengeance 1500 βρίσκονται τοποθετημένα σε μια χάρτινη θήκη, με τα πλαϊνά τους όμως εκτεθειμένα και το μικρόφωνο ουσιαστικά απροστάτευτο. Δεδομένης της τιμής τους θα θέλαμε να ήταν πιο καλά προστατευμένα και επιπλέον να υπήρχε μια υφασμάτινη θήκη για τη μεταφορά/αποθήκευση τους.
   
  Μέσα στη συσκευασία βρήκαμε και το γνωστό χαρτάκι που ειδοποιεί τον μελλοντικό αγοραστή ότι σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να στείλει το προϊόν πίσω στην Corsair και όχι στο μαγαζί από όπου τα αγόρασε. Δεν αναφέρει όμως ποιος θα πληρώσει τα έξοδα της μεταφοράς, τουλάχιστον κατά την αποστολή προς την εταιρία. Κανονικά θα έπρεπε να υπήρχε μια διευκρίνηση περί αυτού.
   
   
  IMG_1899_small.jpg IMG_1922_small.jpg
   
  [BREAK=Κάτω Από το Φακό]
   
  Όπως θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, η ποιότητα κατασκευής των Vengeance 1500 είναι ιδιαίτερα υψηλή με την Corsair να έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία ακόμη και σε μικρές λεπτομέρειες (π.χ. το ασημένιο κάλυμμα του μικροφώνου έτσι ώστε να ταιριάζει αυτό με του ίδιου χρώματος σκελετό των ακουστικών).
   
  Τα υφασμάτινα earpads είναι παραγεμισμένα με αφρώδες υλικό, έτσι δε θα ζορίσουν/ενοχλήσουν τα αυτιά σας ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση, σημείο στο οποίο μειονεκτούν πολλά headsets που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Επίσης τα earpads είναι αφαιρούμενα έτσι ώστε να μπορείτε να τα αντικαταστήσετε/καθαρίσετε. Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα ρύθμισης των ακουστικών ανάλογα με το μέγεθος του κεφαλιού του χρήστη και στο πάνω μέρος τους υπάρχει μαξιλαράκι για να μην γίνονται ενοχλητικά στην κορυφή του κεφαλιού.
   
  Τα ακουστικά όπως αναφέραμε και στον πρόλογο είναι κλειστού τύπου, δηλαδή αγκαλιάζουν τα αυτιά του χρήστη απομονώνοντας τον από τους τυχόν εξωτερικούς θορύβους, περιορίζοντας ταυτόχρονα τον εκλυόμενο θόρυβο έτσι ώστε να μην ακούνε και οι γύρω ότι ακούτε. Σύμφωνα με την Corsair το διάφραγμα (baffle) των 50mm ηχείων είναι κατάλληλα σχεδιασμένο έτσι ώστε να αποδίδεται με υψηλότερη πιστότητα ο dolby ήχος, τόσο στην αναπαραγωγή ταινιών όσο και σε παιχνίδια. Τα Vengeance 1500 εκτός από απλό Dolby Headphone ήχο υποστηρίζουν και ήχο 7.1 καναλιών, χάρις στο C-Media 6302 chipset που χρησιμοποιούν. Το συγκεκριμένο υποστηρίζει 16 bit ανάλυση σήματος C-Media 6302 και μέχρι 48 KHz sample rate.
   
  Πρόκειται δηλαδή για μια αξιοπρεπή κάρτα ήχου που αν και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις high-end λύσεις, για gaming και σε νορμάλ χρήση θα κάνει τη δουλειά της μια χαρά. Για τους υπόλοιπους που θέλετε να ακούτε το 5ο βιολί στο βάθος κατά την αναπαραγωγή κλασσικής μουσικής, καλύτερα να προτιμήσετε ένα συνδυασμό Xonar-AKG/Sennheiser ακουστικών που κοστίζει όμως πολλαπλάσια. Το μικρόφωνο χρησιμοποιεί την τεχνολογία noise-cancelling για να μειώνει στο ελάχιστο δυνατό τους εξωτερικούς ήχους, έτσι ώστε η ομιλία να αποδίδεται καθαρά ακόμη και σε θορυβώδη περιβάλλοντα.
   
  Μια περιστρεφόμενη βάση το φιλοξενεί και η απόσταση από το στόμα του χρήστη είναι η ιδανική έτσι ώστε να αναπαράγεται καθαρά η ομιλία και ταυτόχρονα να μη γίνεται ενοχλητικό. Στο καλώδιο των ακουστικών ενσωματώνεται και ένα αρκετά μεγάλο χειριστήριο το οποίο παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης της έντασης των ακουστικών καθώς και το mute του μικροφώνου. Το χειριστήριο φωτίζεται από ένα απαλό μπλε χρώμα το οποίο όταν πατηθεί το πλήκτρο mute αλλάζει σε κόκκινο. Τέλος, το ίδιο το καλώδιο σύνδεσης είναι λεπτό, sleeved και αρκετά εύκαμπτο έτσι ώστε να μην τσακίζει.
   
  IMG_1903_small.jpg IMG_1904_small.jpg
  IMG_1907_small.jpg IMG_1905_small.jpg
  IMG_1908_small.jpg IMG_1909_small.jpg
  IMG_1914_small.jpg IMG_1916_small.jpg
  IMG_1918_small.jpg IMG_1920_small.jpg
  IMG_1921_small.jpg
   
  [BREAK=Λογισμικό]
   
  Μαζί με τα ακουστικά δε θα βρείτε κάποιο CD/DVD με λογισμικό, οπότε θα πρέπει να επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα της Corsair για να κατεβάσετε τους drivers του headset. Εδώ να τονίσουμε ότι ακόμη και χωρίς τους ειδικούς drivers της Corsair, τα Windows 7 αναγνωρίζουν τα Vengeance 1500 και αυτά λειτουργούν κανονικά. Χωρίς το ειδικό λογισμικό όμως δεν έχετε πρόσβαση σε λειτουργίες όπως το equalizer, τη δυνατότητα αλλαγής mode κτλ. Παρακάτω θα βρείτε μερικά screenshots από το πώς αναγνωρίζουν τα Windows 7 τα ακουστικά, χωρίς τον driver της Corsair.
   
  speakers.jpg speakers1.jpg
  speakers2.jpg speakers6.jpg
   
  Αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης της Corsair έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά των Vengeance 1500. Εκτός από τις βασικές ρυθμίσεις έντασης των ακουστικών και μικροφώνου έχετε πρόσβαση επίσης σε ένα equalizer το οποίο από default έχει όλες τις επιμέρους ρυθμίσεις στα 0 Db. Στη διάθεση του χρήστη υπάρχουν τα παρακάτω έτοιμα προφίλ:
   
  • Music + bass
  • Music reference
  • Movies Mod-X
  • F.P.S. gaming
  • M.M.O. gaming
   
  Μπορείτε φυσικά να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε και δικά σας προφίλ. Στο πάνω δεξιά μέρος του προγράμματος υπάρχουν τα τρία mode λειτουργίας των ακουστικών. Το πρώτο (Bypass) στέλνει στέρεο σήμα στα ακουστικά χωρίς κάποια ειδική επεξεργασία του ήχου. Το δεύτερο (dolby) παρέχει 5.1 κανάλια ήχου μέσω ειδικής επεξεργασίας του σήματος και αυξάνει το βάθος πεδίου του ήχου. Σε ακρόαση μουσικής αυτό το mode μας άρεσε περισσότερο.
   
  Προσοχή, θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι για να ενεργοποιηθεί το Dolby Pro Logic IIx και να φωτιστεί το αντίστοιχο εικονίδιο θα πρέπει να ρυθμίσετε τα ηχεία ως 5.1 μέσω του control panel των Windows. Επίσης αν αλλάξετε mode και ξαναγυρίσετε μετά πάλι σε dolby το Dolby Pro Logic IIx χάνεται και θα πρέπει να επαναλάβετε τη ρύθμιση των ηχείων σε 5.1 για να ενεργοποιηθεί και πάλι. Το τελευταίο mode προσφέρει 7.1 εικονικά κανάλια ήχου χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του C-Media 6302 chipset. Σε αυτό το mode έχετε τη δυνατότητα να μετατοπίσετε τη θέση των εικονικών ηχείων στο χώρο, έτσι ώστε να φέρετε τον ήχο στα μέτρα σας.
   
  Δυστυχώς δεν έχετε τη δυνατότητα να μεγαλώσετε/μικρύνεται το βάθος πεδίου, κάτι που μπορείτε να κάνετε στο dolby mode (αλλά εκεί δεν μπορείτε να ρυθμίσετε τη θέση των ηχείων στο χώρο). Θα θέλαμε να υπήρχαν οι παραπάνω δύο ρυθμίσεις ταυτόχρονα διαθέσιμες και στα δύο mode λειτουργίας (dolby και 7.1).
   
  speakers3.jpg speakers4.jpg
  speakers7.jpg speakers5.jpg
   
  Όπως βλέπετε το πρόγραμμα ελέγχου των Vengeance 1500 είναι αρκετά απλό αλλά ταυτόχρονα εύχρηστο, χωρίς να μπερδεύει το χρήστη με πληθώρα σύνθετων επιλογών και εκμεταλλεύεται επαρκώς τις δυνατότητες των ακουστικών. Βέβαια στο μέλλον πιστεύουμε ότι η Corsair θα το εμπλουτίσει/βελτιώσει αρκετά μιας και η συγκεκριμένη εταιρία φημίζεται για την καλή υποστήριξη που προσφέρει στα προϊόντα της. [BREAK=Ακούσματα - Απόδοση Μικροφώνου] Και ήρθε η στιγμή να δούμε αν πράγματι τα Vengeance 1500 αποδίδουν τόσο καλά, όσο η Corsair υπόσχεται. Όσον αφορά τις ακροάσεις θα τα δοκιμάσουμε στα εξής:
   
  • Αναπαραγωγή μουσικής
  • Παιχνίδια
  • Ταινίες
   
  Εδώ να επισημάνουμε σε αυτούς που πιθανόν δεν το έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει, ή απλά ήρθαν κατευθείαν εδώ χωρίς να διαβάσουν τις προηγούμενες σελίδες. Τα Vengeance 1500 διαθέτουν ενσωματωμένη κάρτα ήχου οπότε και δεν εκμεταλλεύονται αυτή που πιθανόν να έχει το σύστημα που θα τα συνδέσετε. Αυτό φυσικά ισχύει για όλα τα headset που συνδέονται μέσω USB θύρας. Οπότε αν διαθέτετε ήδη μια καλή κάρτα ήχου τότε καλύτερα να αγοράσετε άλλου τύπου ακουστικά.
   
  music.jpg?m=1327937868 Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το πιο απλό πράγμα που θα κάνει κάποιος με τα ακουστικά του, το άκουσμα μουσικής. Με τα Vengeance ακούσαμε διάφορα είδη μουσικής από rock και heavy metal μέχρι trance και house. Το καλύτερο mode λειτουργίας για μουσική είναι σίγουρα το dolby (μεσαίο στο πρόγραμμα ρύθμισης) με ενεργοποιημένο το Dolby Pro Logic IIx, όπου ο background ήχος έχει μεγαλύτερη πιστότητα και βάθος χωρίς αυτό να γίνεται εις βάρος των φωνητικών τα οποία διατηρούν την καθαρότητα τους. Σε bypass mode τώρα ο ήχος είναι πεντακάθαρος απλά σε σύγκριση με τα Superlux HD668B και μια Audigy X-Fi Fatal1ty το μπάσο των Vengeance 1500 δεν είναι τόσο ζωντανό ακόμη και με τη χρησιμοποίηση του προφίλ Music + Bass.
   
  Όσο και αν προσπαθήσαμε να φτάσουμε το επίπεδο μπάσου του συνδυασμού HD668B-Audigy με τη ρύθμιση του equalizer, το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο (πάντα σε bypass mode). Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι αντιπαραθέσαμε απέναντι στα Vengeance 1500 ένα πολύ δυνατό σετ ακουστικών-κάρτας ήχου.
   
  battlefield3hack.jpg?m=1327937851 Metro2033.jpg?m=1327937860
   
  Ευκαιρία να παίξουμε και λίγο σε αυτό το review, έτσι φορτώσαμε το αγαπημένο Battlefield 3 για να "καθαρίσουμε" μερικούς κακούς. Σε gaming περιβάλλον τα Vengeance 1500 πραγματικά βρίσκονται στο στοιχείο τους. Το Dolby Pro Logic IIx mode προσφέρει απαράμιλλη ηχητική αίσθηση και πραγματικά ζωντανεύει το πεδίο του παιχνιδιού. Μπορείτε να ακούσετε από ποιο σημείο προέρχονται οι πυροβολισμοί και σε γενικές γραμμές οποιαδήποτε ηχητική λεπτομέρεια μεταφέρεται με ακρίβεια στα αυτιά του παίχτη.
   
  Πιο συγκεκριμένα, στο BF3 σε κάποιο σημείο καθώς ο χαρακτήρας κατέβαινε τις σκάλες ενός κτιρίου ακούσαμε κάτι μύγες να πετάνε και ψάχναμε να βρούμε τη μυγοσκοτώστρα. Για τέτοια πιστότητα μιλάμε και το καλύτερο αυτή η πιστότητα είναι εύκολα μεταφερόμενη (portable). Δηλαδή μπορείτε να πάρετε τα ακουστικά σας και να πάτε να παίξετε σε κάποιο άλλο σύστημα χωρίς να σας απασχολεί τι κάρτα ήχου φοράει αυτό και πώς θα τη ρυθμίσετε βέλτιστα. Αυτό είναι το μεγάλο προτέρημα ενός USB headset. Εκτός από το BF3 φορτώσαμε και άλλα παιχνίδια, όπως το Left 4 Dead 2, όπου τα ακουστικά πάλι απέδωσαν ιδιαίτερα καλά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι η Corsair χαρακτηρίζει τα Vengeance 1500 ως gaming headset.
   
  Timeaftertime.jpg?m=1327937875
   
  Τελευταία αφήσαμε τη δοκιμή των ακουστικών σε αναπαραγωγή ταινιών. Όταν οι ταινίες δε διαθέτουν εξαρχής dolby ήχο αλλά απλό στερεοφωνικό (DVDrip ως επί το πλείστο) τότε το Dolby Pro Logic IIx mode (ακόμη και το απλό dolby) ακούγεται πολύ καλύτερα, βαθαίνοντας και ζωηρεύοντας τον ήχο, ενώ το 7.1 δεν προσφέρει τίποτα απεναντίας τον κάνει πιο ρηχό/ξερό. Εκτός από DVDrip όμως δοκιμάσαμε και ταινίες σε Blue Ray format όπου το 7.1 mode βρίσκεται στο στοιχείο του, αναπαράγοντας άψογατα ηχητικά κανάλια και δίνοντας τη σωστή αίσθηση αλλά και το βάθους του πεδίου. Βέβαια και εδώ το Dolby Pro Logic IIx mode μεταφέρει πολύ καλά το ηχητικό πεδίο, οπότε η τελική επιλογή ανάμεσα στα δύο modes εξαρτάται από τις προτιμήσεις του χρήστη.
   
  on_air.jpg?m=1327942572
   
  Αρκετά όμως με την απόδοση των ακουστικών, ας δούμε πώς τα πάει και το μικρόφωνο στην εγγραφή/αναπαραγωγή ομιλίας. Βασικό πρόγραμμα για τις δοκιμές του μικροφώνου υπήρξε το Skype. Αρχικά οι δοκιμές έγιναν σε ήσυχο περιβάλλον όπου και το μικρόφωνο κατέγραψε με απόλυτη πιστότητα την ομιλία μας χωρίς να καταγράφει το θόρυβο της αναπνοής μας, κάτι που μερικά χαμηλότερης ποιότητας μικρόφωνα κάνουν με αποτέλεσμα να μειώνεται κατά πολύ η ποιότητα επικοινωνίας. Σειρά είχαν οι δοκιμές σε περιβάλλον με αυξημένο θόρυβο για να δούμε την ευαισθησία του μικροφώνου σε εξωτερικούς θορύβους και πόσο καλά η noise cancelling λειτουργία τους αποβάλλει. Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θα θέλαμε να δούμε/ακούσουμε. Οι θόρυβοι του περιβάλλοντος καταγράφηκαν με αρκετά υψηλή ένταση, χωρίς ωστόσο να κάνουν την επικοινωνία αδύνατη ή έστω δύσκολη. Η ποιότητα της φωνής παραμένει σε υψηλά επίπεδα αλλά οι εξωτερικοί θόρυβοι περνάνε στο αρκετά ευαίσθητο μικρόφωνο και δυστυχώς η τεχνολογία απόρριψης θορύβου δεν προσφέρει και πολλά.
   
  [BREAK=Τελικό Συμπέρασμα]
   
  IMG_1895.png?m=1327942053
   
  Μετά το τέλος όλων των δοκιμών που πραγματοποιήσαμε μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τα Vengeance 1500 μας εντυπωσίασαν με την απόδοση τους, ιδιαίτερα σε gaming περιβάλλοντα αλλά και στην αναπαραγωγή ταινιών. Από ότι φαίνεται το C-Media 6302 chipset με τις δυνατότητες που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην πολύ καλή απόδοση των ακουστικών.
   
  Επίσης το πρόγραμμα ελέγχου της Corsair είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και παρέχει στο χρήστη όλα όσα χρειάζεται για να "φέρει" τα ακουστικά στα μέτρα του. Καλό θα είναι πάντως με το που γίνει η εγκατάσταση του οδηγού της συσκευής να ρυθμιστεί το equalizer μιας και αρχικά βρίσκεται σε default κατάσταση με το μπάσο να απουσιάζει εμφανώς. Αν θέλετε ένα σετ ακουστικών για τον φορητό υπολογιστή σας, για ένα desktop υπολογιστή που δε διαθέτει καλή κάρτα ήχου (ή δεν έχει καθόλου) ή αν απλά επιθυμείτε να μεταφέρετε παντού τον ήχο/ρυθμίσεις που προτιμάτε τότε τα Vengeance 1500 είναι μια πολύ καλή επιλογή.
   
  Αν τώρα το σύστημα σας διαθέτει ήδη μια καλή κάρτα ήχου και δε σας ενδιαφέρει η ευελιξία που παρέχουν τα Vengeance 1500 τότε καλύτερα να κοιτάξετε τα Vengeance 1300, τα οποία στην ουσία είναι ίδια με τα 1500 μόνο που δε διαθέτουν ενσωματωμένη κάρτα ήχου.
   
  To Vengeance 1500 gaming headset κοστίζει 92€ και τα πλεονεκτήματα καθώς και τα μειονεκτήματα που εντοπίσαμε κατά τη διάρκεια της συμβίωσης μας με αυτό αναφέρονται παρακάτω:
   
  Πλεονεκτήματα (Advantages)
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Υφασμάτινα και αφαιρούμενα earpads
  • Άνετα ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση
  • Πραγματικά portable λόγω της ενσωματωμένης κάρτας ήχου και της σύνδεσης USB
  • Καλό surround mode (Dolby Pro Logic IIx, 7.1) ιδιαίτερα σε gaming καταστάσεις
  • Εύχρηστο χειριστήριο ρύθμισης της έντασης του ήχου
  • Επαρκές μήκος καλωδίου
  • Λειτουργικό μικρόφωνο
   
  Μειονεκτήματα (Disadvantages)
  • Πιο ευαίσθητο, από όσο πρέπει, μικρόφωνο
  • Δεν παρέχεται θήκη μεταφοράς
  • Συσκευασία που δεν παρέχει ιδιαίτερη προστασία
   
  Με βάση όλα τα παραπάνω, η γενική βαθμολογία που απέσπασε το Vengeance 1500 gaming headset της Corsair δεν μπορεί να είναι μικρότερη από:
  91_outstanding_ec.png?m=1282904884
  Εδώ άλλη μια παρουσίαση του TheLab έφτασε στο τέλος της. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Corsair για την ευγενική παραχώρηση του προϊόντος της σημερινής παρουσίασης.
   
  crmaris
   

  Συντελεστές Review
  Reviewers: crmaris
  Photographers: crmaris
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Features:Select
  UsabilitySelect
  QualitySelect
  PerformanceSelect
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for moneySelect
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Latest Reviews

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.