Jump to content



x264 washed colors solution??


papatsonis

Recommended Posts

Χρειάζομαι τα "Φώτα" κάποιου έμπειρου σε x264 encoding/transcoding - video editing.

Έχω παρατηρήσει στα transcode που κάνω με x264 (από ήδη συμπιεσμένο με x264, source) ότι έχω ξεπλυμένα χρώματα που χτυπάει αρκετά στο μάτι, μια μουντάδα ένα πράγμα, με το μαύρο π.χ. να είναι σκούρο γκρί, ενώ στο αρχικό video είναι πολύ πιο κορεσμένα/ευχάριστα στο μάτι. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει?? :(. Στις παρακάτω εικόνες φαίνεται ξεκάθαρα -δυστυχώς- αυτό που ρωτάω.(δοκιμές και με crf 18, είχαν το ίδιο αποτέλεσμα)

edit : google-άροντας λένε ότι είναι αποτέλεσμα της μετατροπής που κάνει αυτόματα σε YV12 colorspace , παρόλα αυτά και η πηγή , σύμφωνα με το mediainfo είναι 4:2:0. Επίσης σε δοκιμές μου να ξανακάνω encode το "ξεπλυμένο", δεν υπήρχε κάποια περαιτέρω αλλοίωση στα χρώματα, οπότε όλο το degrade γίνεται στο αρχικό ConvertToYV12() ??? που κάνει το avisynth?? any ideas? :help:

update : "Just Mux" το αρχικό, χωρίς καμία συμπίεση, τα χρώματα έχουν ξεθωριάσει ήδη, οπότε το πρόβλημα πρέπει να έχει γίνει από το avisynth.

Original

avatar1-original-6652.jpg

Transcoded

avatar1-reencode-6653.jpg

Original

avatar5-original-6660.jpg

Transcoded

avatar5-reencode-6661.jpg

Original

avatar6-original-6662.jpg

Transcoded

avatar6-reencode-6663.jpg

Original

avatar4-original-6658.jpg

Transcoded

avatar4-reencode-6659.jpg

Original

avatar3-original-6656.jpg

Transcoded

avatar3-reencode-6657.jpg

Original

avatar2-original-6654.jpg

Transcoded

avatar2-reencode-6655.jpg

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν πως κανεις reencode με one-click programs px handbrake η με megui ή cmd?

πως πήρες τα screens? me avspmod ή απο καποιον player?

καπου πρεπει να γινεται μετατροπη απο ΥV12 se RGB η το αναποδο...

Link to comment
Share on other sites

με staxrip κάνω το reencode, τα screens έχουν παρθεί από τον potplayer (printscreen και μετά στο pshop). Δοκίμασα και με τον MP Classic HC, και το ίδιο ξεθώριασμα έβλεπα όταν εναλλασσόμουν μεταξύ των 2 αρχέιων.

Μετατροπή σε YV12 κάνει εξ-ορισμού (εκτός αν είναι μπροστά μου και δε το βλέπω ο γκαβός :( ) το staxrip όταν ανοίγει κάποιο αρχείο με το avisynth.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

update : το avspmod πολύ καλό, δε το είχα υπόψιν μου :T:, στο οποίο δείχνουν πανομοιότυπα τα χρώματα σε source-encoded. Ίδια -ουδέτερη- συμπεριφορά έχει και ο kmplayer 3.0.1442 που δοκίμασα σήμερα. O potplayer ήταν που τόνιζε σε υπερβολικό βαθμό στην default ρύθμισή του τα χρώματα.

Το .avs όσο και να το πειράξω, μόλις ξεκινά το encode το staxrip, απλά το αγνοεί :s, και φορτώνει το default δικό του.

Link to comment
Share on other sites

Η αληθεια ειναι οτι τα καλυτερα by default χρωματα σε media player εχει ο....Windows Media Player!

Ο WMC για να "ερθει" στα χρωματα του θελει ενα σκασμο tweaks.

Το VLC ειναι meh το GUI του και δεν το δουλευω.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα που αναφέρεις αλλά απο google υπάρχουν κάποιες αναφορές για πρόβλημα κατα την μεταροπή το gamma με αποτέλεσμα το τελικό βίντεο να είναι πιο φωτείνο και να δείχνει πιο "ξεθωριασμένο".

Αν μπορείς δοκίμασε να πάρεις ενα απο τα αρχείο με το εν λόγω πρόβλημα και να μειώσεις το gamma ή κάνε μια δοκιμή με κάποιο filter από ενα media player και πες μας αν αρχικό/τελικό με διορθωση gamma δείχνουν ίδια ...

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον βεβαιωθείς ότι δεν είναι πρόβλημα των players που χρησιμοποιείς δοκίμασε να κάνεις transcoding και με άλλα προγράμματα. Δοκίμασε σε μικρά κλιπάκια για να μη χανεις χρόνο με το GPU Acceleration disable και μετά enable και δες αν σου κάνει αυτό τη ζημιά.

Το είχα αναφέρει παλιότερα ότι είχα "πρόβλημα" ποιότητας όταν χρησιμοποιούσα το Badaboom, ενώ είναι ίσως το γρηγορότερο πρόγραμμα transcoding που χρησιμοποιεί CUDA, σε σχέση με το Media Espresso πχ δίνει χειρότερη εικόνα. Φτιάξε δικά σου προφίλ και δοκίμασε ποιό σου δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα σε χρόνο αλλά και σε ποιότητα.

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.