Jump to content


Ακουστικά headset 100-130€


paparoach

Recommended Posts

Γεια σας. Τον τελευταίο καιρό ψάχνω να αγοράσω ακουστικά γιατί τα SENNHEISER HD 515 που είχα έχουν πάρει σασί.

Προσανατολίζομαι σε παρόμοιου είδους, λίγο καλύτερα ποιοτικά.

Η χρήση είναι μουσική ταινίες και πάσης φύσεως χρήση σε PC.

Είπα να άλλαζα στρατόπεδο και να πήγαινα σε AKG.

Έχω δει τα 242 HD. http://www.thomann.de/gr/akg_k242_hd.htm

Κανείς κάμια άποψη περί της επιλογής μου, ή κάμια αντιπρόταση ???

Τιμή έως 130 Ευρώ.

Ενσύρματα τα ακουστικά και με καλώδιο Τριών μέτρων.

Ευχαριστώ !

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Θα σου προτεινα αυτα:

[ame=http://www.amazon.com/JVC-HARX900-High-Grade-Full-Size-Headphone/dp/B0013P3ZOE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1326361337&sr=8-1]Amazon.com: JVC HARX900 High-Grade Full-Size Headphone: Electronics[/ame]

Τιμη χωμα ειδικα με την τωρινη εκπτωση.Τα εχω εδω και δυο χρονια.Απιστευτα ακουστικα για τη τιμη τους.:T:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου σε ευχαριστώ για την γρήγορή σου απάντηση.

Διάβασα reviews και η τιμή που έχει είναι όντως απίστευτη ...αλλά διάβασα όχι και ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την βολικότητα τους ...και για την απόδωσή τους στα ψηλά.

έχεις παρατηρήσει εσύ κάτι ανάλογο ?

Link to comment
Share on other sites

Τα ear puds ειναι πολυ βολικα και δεν θα σε κουρασουν καθολου.

Απλα επειδη ειναι κλειστου τυπου ισως να ζεσταινονται λιγο παραπανω.

Οσο για τις υψηλες δεν εχω παρατηρησει κατι κακο.

Μπορει να μην ειναι το δυνατο τους σημειο αλλα δεν ειναι και ασχημες.

all around βγαζουν πολυ καλο ηχο...και στα games ειναι επισης πολυ καλα.

Σε αυτη τη τιμη δεν νομιζω να εχουν αντιπαλο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω AKG από το 1985 και έκτοτε, όποτε πήγα σε άλλη εταιρία το μετάνιωσα. Εκτός του εξαιρετικού ήχου, της ποιότητας κατασκευής, της καλής τιμής σε σχέση με την απόδοση, έχουν και εξαιρετικό service αφού μπορείς να βρεις ανταλλακτικά σε λογική τιμή για οτιδήποτε, ειδικά τα pads που είναι τα πρώτα που φθείρονται αν τα χρησιμοποιείς πολύ.

Πρόσφατα πήρα αυτά, για παιχνίδια κυρίως, αλλά ο ήχος τους είναι εξαιρετικός. Μου είχαν προτείνει τα Plantronics με τα καλύτερα λόγια, τα οποία πήρα αλλά πήγα πίσω, γιατί τελικά ο ήχος είναι υποκειμενικός και πάντα έχει να κάνει με το τι είχες πριν, δηλαδή ποιό είναι το μέτρο σύγκρισης.

Link to comment
Share on other sites

Για τόσο μικρή διαφορά στην τιμή, τα 272 θα έπαιρνα. Τώρα για κάρτα, τι εννοείς; Αν χρειάζεσαι άλλη αντί για την onboard; Μια χαρά θα είσαι με την onboard από θέμα έντασης. Για να πάρεις πιό δυνατό σήμα, θα χρειαστείς κάρτα με panel/ενισχυτή μετά, οπότε ανεβαίνεις στην τιμή. Εγώ που τα έχω στην Creative SB X-Fi Platinum, έχω το volume στο 50% για να ακούω δυνατά.

Link to comment
Share on other sites

Που χάνεται ο gruntgr όταν προστάζει το καθήκον; :p

Paparoach δες και τα beyerdynamic DT 990 pro και 770 pro(140€ και τα δύο).

Από AKG δεν εχώ ακούσει τίποτα, αλλά επειδή ξέρω τον ήχο της beyer μιας και έχω τα πρώτα και έχω ακούσει στην αντιπροσωπεία τους σχεδόν τα πάντα θα σου πω δύο πράγματα.

Στα ακουστικά δεν μετράει τόσο η παραμόρφωση, γιατί σχεδόν όλα τα σοβαρά μοντέλα των τεσσάρων μεγάλων(senn, akg, beyer, audiotechnica) τα καταφέρνουν περίφημα. Πιο πολύ μετράει η τονικότητα/ομαλότητα και η κάλυψη όλων των ήχων.

Μοντέλα της beyer όπως τα dt 860, dt 150, dt 770 pro, dt 990 pro, αυτά δηλαδή που βρίσκονται κάτω από τα 150€ σπάνια βρίσκουν αντίπαλο σε τονικότητα και κυρίως έκταση μπάσου και πρίμων. Θα τα προτιμούσα και έναντι της ναυαρχίδας dt 880.

Εχω τρία ζευγάρια: dt 990 pro, senn hd 595/650 πάνω σε xonar stx και στέρεο ενισχυτή. Τα 650 των 370€ ενώ έχουν άψογο ήχο παντού δεν φτάνουν τα dt 990 pro σε βάθος μπάσου.

Σου φαίνεται περίεργο το να μην καλύπτεται τέλεια ο ήχος από τόσο ακριβά μοντέλα και όμως θα παρατηρήσεις γρήγορη πτώση μπάσου σε πολλά(και στα AKG που ανέφερες-από μετρήσεις), λόγω κατασκευαστικών επιλογών(ανοιχτότητα, απόσταση μεγαφώνων, πίεση στο κεφάλι). Δεν μιλάω σαν beat-ας. Το μπάσο δίνει όγκο στον ήχο.

Με μια xonar stx(144€) που πάει προς τον ουδέτερο και ξερό ήχο τα 770 προ και 990 προ δένουν μια χαρά.

Performance - Beyerdynamic DT 990 PRO Headphones Review - Over-Ear

http://www.headphone.com/headphones/akg-k-271-mk-ii.php#tabs

Τράβα μια οριζόντια γραμμή με το μυαλό σου από εκεί που λέει 1.000 και σύκρινε το επίπεδο του μπάσου, ας πούμε στα 30Hz, με το επίπεδο της γραμμής στα 1.000Hz. -10 ντεσιμπέλ στο πλάι. Καθόλου καλό. Δες και μοντέλα της Beyer για σύγκριση. Μόνο παραπάνω σου δίνουν, ποτέ παρακάτω.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=3917]Petrossortep[/MENTION] διάβασα το σχόλιό σου και η αλήθεια είναι ότι με τράβηξες προς τα εκεί ενώ ήμουν έτοιμος να πάρω κάποιο από τα 2 AKG.

από βολικότητα στην πολύωρη χρήση πως τα πάει ??

Επίσης, αν τα ακούς με onboard θα υπάρχει θέμα ?

Ο άλλος μου προβληματσμός είναι ότι επειδή έχω 2 pc στο δωμάτιο ( κατεβαστήρι- htpc) και το big-one, θα χρειαστώ 2 κάρτες ήχου. 2 STX να αγοράσω..βαρύ !

Διάβασα καλά σχόλια για την Asus xonar DG (τα λεφτά βέβαια είναι πολύ διαφορετικά), θα δω κάποια διαφορά ?

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=3917]Petrossortep[/MENTION] διάβασα το σχόλιό σου και η αλήθεια είναι ότι με τράβηξες προς τα εκεί ενώ ήμουν έτοιμος να πάρω κάποιο από τα 2 AKG.

από βολικότητα στην πολύωρη χρήση πως τα πάει ??

Επίσης, αν τα ακούς με onboard θα υπάρχει θέμα ?

Ο άλλος μου προβληματσμός είναι ότι επειδή έχω 2 pc στο δωμάτιο ( κατεβαστήρι- htpc) και το big-one, θα χρειαστώ 2 κάρτες ήχου. 2 STX να αγοράσω..βαρύ !

Διάβασα καλά σχόλια για την Asus xonar DG (τα λεφτά βέβαια είναι πολύ διαφορετικά), θα δω κάποια διαφορά ?

Άνεση:

Και τα δύο μοντέλα είναι πολύ άνετα γιατί έχουν μεγάλα, στρογγυλά earpads με πολύ καλή υφή. Σφίγγουν λίγο το κεφάλι γιατί έχει δοθεί έμφαση στο σφικτό/συμπιεσμένο ήχο μιας και προορίζονται για επαγγελματίες.

Απλά επειδή στα 990 προ το σχέδιο είναι ημικλειστό, για να πετύχει η μπέγιερ δυνατό και καλό μπάσο έχει πλησιάσει το μεγάφωνο κοντά στο αυτί και συνεπώς θα βρίσκουν λίγο τα αυτιά σου στον προστατευτικό αφρό. Έμενα στην αρχή αυτό με ενοχλούσε, αλλά τώρα το συνήθισα και μπορώ να ακούω ώρες χωρίς ενόχληση.

Ήχος:

dt 770 pro: Εντυπωσιακό και απολύτως καθαρό μπάσο. Χάνουν κάπως στην ομαλότητα των άλλων συχνοτήτων και ένας βασικός λόγος γι' αυτό είναι η κλειστή σχεδίαση.

dt 990 pro: Έχουν περισσότερο ψευδομπάσο(ανώτερα μπάσα) από τα 770 προ και λιγότερο αληθινό μπάσο(<30HZ).

Η ουδετερότητά τους όμως στον υπόλοιπο ήχο είναι από τις καλύτερες.

Και τα δύο μιμούνται τα μεγάλα ηχεία με πλούσιο και άνετο στο αυτί ήχο(βασική απαίτηση των επαγγελματιών) κατάλληλο κυρίως για games και ταινίες. Δεν ακούγονται δηλαδή ξερά και αναλυτικά.

Ενίσχυση:

Οι HD onboard κάρτες έχουν πάρα πολύ καλό ήχο, αλλά δεν βγάζουν μεγάλες εντάσεις ακόμα και με τα ακουστικά που σου πρότεινε ο wizard. Τις εντάσεις που ακούς στο σινεμά(100db +) αποκλείεται να τις έχεις. Με τα χίλια ζόρια 90db. Χωρίς να υπολογίζουμε και τις παραμορφώσεις στα ακουστικά χαμηλής αντίστασης.

Αν σου φαίνεται ακριβή η xonar stx, μπορείς να περιμένεις λίγο μέχρι να φτάσουν στην αγορά οι νέες κάρτες τις creative, οι recon 3d μιας και έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών σε μορφή τσιπ. Από τα φθηνότερα μέχρι τα ακριβότερα μοντέλα. Για την τελική ποιότητα περιμένουμε review.

Sound Blaster Recon3D PCIe Sound Core3D Card

Δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε εξειδικευμένο τσιπ και απλή κάρτα πάντως. Έχει προχωρήσει τόσο η τεχνολογία στα ολοκληρωμένα που με τσιπ των 2€ κάνεις παπάδες.

Απ'ότι κατάλαβες σου προτείνω τις εκδόσεις των 250 Ohm αν και τα 770 pro βγαίνουν και σε 80 Ohm. Τα τσιπ ενίσχυσης ακουστικών αποδίδουν καθαρότερα σε υψηλή αντίσταση παρά σε χαμηλή. 250-300 Ohm είναι η χρυσή τομή έντασης-ποιότητας. Σε heavy metal, ανάλογα με το κομμάτι, με τη xonar stx θα ξεπερνάς τα 100db ακόμα και στο 50% της έντασης.

Τέλος, για ενισχυτή ακουστικών, μόνο από μικροκατασκευαστές μπορείς να βρεις κάποια αξιόλογη αντιγραφή κάτω από 200€.

π.χ. Lovely Cube Headamp Product

Το πρωτότυπο έχει 700€ !!! Είναι όμως αξιόπιστος ο πωλητής-κατασκευαστής ;

EDIT: Εξωτερική high end καρτούλα της creative με ενίσχυση ακουστικών.

http://www.skroutz.gr/s/311517/Creative-Sound-Blaster-X-Fi-HD-Sound-Card.html

EDIT2: Είναι παλιός ο opamp(JRC 4556) που χρησιμοποιεί με μέτρια τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά σαν έσχατη λύση συμφέρει η κάρτα μιας και μεταφέρεται.

Κρίμα. Μάλλον ήθελε να ξεστοκάρει τη σαβούρα του συνεργάτη της(JRC).

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=4805]paparoach[/MENTION] τι μουσικη ακους κυριως ?

Εγω πηρα τα AKG και πραγματικα για τον ηχο που τα θελω δεν κανουν. ( ηλεκτρονικη μουσικη )

Αλλα οταν βαζω κατι Flac στυλ Gramatik παιζουν τοσο ομορφα που δεν θελω να σταματησει το τραγουδι..! :p

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=4805]paparoach[/MENTION]

Άκυρο αυτό που σου είπα για την xfi hd. Δεν ενισχύει πραγματικά τον ήχο. Ίδια ένταση με onboard κάρτα έχει, σύμφωνα με αυτόν που έγραψε το review. Άρα είναι-ακόμα- μια απάτη της creative.

Η λύση για σένα είναι μάλλον αυτή η "κούκλα":

0020080518_6222.jpg

Sennheiser HD518

Μια βελτιωμένη και ακριβότερη(115€) έκδοση των δικών σου με ίδια αντίσταση. Σωστό μπάσο, ηπιότερος ήχος. Μόνο θετικές κριτικές διαβάζεις. Μερικοί μάλιστα λένε πως συγκρίνονται και με την ακριβή σειρά της εταιρείας.

Και αν μετά θες κάτι καλύτερο στην ενίσχυση πας στο Fiio E9 (200$). Φοράει το ίδιο τσιπ ενίσχυσης με τη xonar stx και πουλάει εξίσου καλά.

Αν βέβαια πάρεις ταυτόχρονα ενισχυτή-ακουστικά μπορείς να κοιτάξεις και σε μοντέλα με μεγαλύτερη αντίσταση όπως αυτά που είπαμε.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν πολλές θετικές γνώμες για το zero στο headfi, αλλά αν αγόραζα θα αγόραζα το lovely cube που είναι κλώνος του black cube linear της Lehmann. Ή τον matrix m-stage. Το πρώτο είναι πιστότερη αντιγραφή.

Θα προσπαθούσα να αποφύγω ότι είναι γνήσιο κινεζικό σχέδιο, όπως π.χ. τα της audio gd. Δεν ακούς καλά λόγια.

ΥΓ: Μπορείς να ρωτήσεις και τον theo mich για τον zero.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.