denz Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Σήμερα παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα και ψάχνω να βρω από που προέρχεται. Πάνω που έπαιζα Diablo III μαύρισε η οθόνη και μετά από 3-4 δευτερόλεπτα κόλλησε το σύστημα (κατά την διάρκεια αυτών των δευτερολέπτων τα λαμπάκια Caps/Num lock λειτουργούσαν κανονικά). Στην αρχή θεώρησα πως είναι η GPU και έτρεξα ένα Furmark, όπου κόλλησε πάλι το σύστημα μετά από λίγο. Την έβγαλα και την πήγα στο Π για έλεγχο όπου δεν διάπιστωσαν τίποτα τρέχοντας Unigine και Furmark για καμιά ώρα, μπροστά μου. Γύρισα σπίτι και πάλι το ίδιο πρόβλημα στο Diablo αλλά και στο Furmark. Προσανατολίζομαι ότι πρέπει να είναι το PSU (6ετίας 600W Corsair GameXStream), αλλά δεν είμαι σίγουρος ούτε μου 'ρχεται καμιά ίδεα πως να το έλενξω. Κάποιος καμιά ιδέα;
swatoner Ιούνιος 7, 2012 #2 Ιούνιος 7, 2012 Τρέξε memtest και δες και temps που ανεβάζει το σύστημα με fumark.Επίσης crystaldisk info είτε hdtune για να δείς το smart στον δίσκο σου.Αυτά για αρχή. PSU για να δοκιμάσεις με άλλο psu πρέπει να δοκιμάσεις. Δεν είμαστε και δίπλα για να σου δανείσω ένα.
VasPoly Ιούνιος 8, 2012 #3 Ιούνιος 8, 2012 Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω οταν εβαλα την 6950 και ειχα ενα τροφοδοτικο της aerocool (!) 600αρι. Επαιζα crysis και μετα απο μια ωρα τα ιδια προβληματα με εσενα.Κανε πρωτα τα υπολοιπα που ειπε ο swatoner και αν δεν βγαλουν τιποτα αλλαξε τροφοδοτικο.
HellhammeR Ιούνιος 8, 2012 #4 Ιούνιος 8, 2012 Παρόμοιο θέμα είχαμε με έναν κολλήτο μου πρόσφατα σε μία maximus, του άναβε συνέχεια το λαμπάκι κόκκινο στις RAM (χωρίς να έχει γίνει κάποιο o/c) και σε ανύποτες φάσεις μέσα στα windows freezare. Μέχρι να δούμε ότι φταίει το τροφοδοτικό μας βγήκε η πίστη, γιατί το δοκιμάσαμε τελευταίο, πρώτα δοκιμάσαμε όλα τα άλλα. Άμα μπορείς να βρεις κάποιο απο κάποιον γνωστό σου δοκίμασε το με την μια, ας είναι και μούφα.
E.F. Ιούνιος 8, 2012 #5 Ιούνιος 8, 2012 Μάλλον το τροφοδοτικό είναι γιατί 6 ετών τροφοδοτικό έχει πτώση απόδοσης περίπου 40-60%. Έχεις δυνατούτσικο σύστημα για 600W τροφοδοτικό τόσων ετών.
swatoner Ιούνιος 8, 2012 #6 Ιούνιος 8, 2012 Μάλλον το τροφοδοτικό είναι γιατί 6 ετών τροφοδοτικό έχει πτώση απόδοσης περίπου 40-60%. Έχεις δυνατούτσικο σύστημα για 600W τροφοδοτικό τόσων ετών.δεν ισχύει αυτό. Έχω ακριβώς το ίδιο μηχάνημα και με παραπάνω πράγματα πάνω και σε gaming δεν ξεπερνάω στα 250watt με cf 6870
denz Ιούνιος 8, 2012 Author #7 Ιούνιος 8, 2012 Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό/σχετικά αθόρυβο PSU για το σύστημα της υπογραφής μου;
HellhammeR Ιούνιος 8, 2012 #8 Ιούνιος 8, 2012 Καλύτερα δοκίμασε κάποιο άλλο πριν κάνεις αγορά να σιγουρευτείς, μην πάρεις τροφοδοτικό και δεν φταίει αυτό.
Alexgk Ιούνιος 8, 2012 #10 Ιούνιος 8, 2012 Και εγώ θα σου πρότεινα πριν αγοράσεις τροφοδοτικό να δεις τον σκληρό σου
E.F. Ιούνιος 8, 2012 #11 Ιούνιος 8, 2012 δεν ισχύει αυτό. Έχω ακριβώς το ίδιο μηχάνημα και με παραπάνω πράγματα πάνω και σε gaming δεν ξεπερνάω στα 250watt με cf 6870Δεν αμφιβάλλω αλλά:1. Δεν ξέρεις ακριβώς τι φοράει το εν λόγω μηχάνημα.2. Δεν γνωρίζεις πόσες ώρες λειτουργίας έχει δει το τροφοδοτικό.Επίσης, αν έχει φτάσει το aging να ξεπερνά το 50%, δεν πάει να πει πως απλώς το τροφοδοτικό δεν μπορεί να βγάλει 600W αλλά 300W. Πολλά πράγματα και ειδικά η διακύμανση (ripple) πάνε περίπατο.Βέβαια εννοείται ότι εξαλείφουμε κάθε έλεγχο που μπορούμε να κάνουμε προτού αρχίσουμε τις αγορές.
denz Ιούνιος 10, 2012 Author #12 Ιούνιος 10, 2012 Παιδιά, άλλαξα PSU και τα ίδια προβλήματα συνεχίζονται. Οπότε το PSU δεν έφταιγε, απ΄ότι βλέπω. Από εκεί και πέρα έχω τον SSD της υπογραφής και μου βγάζει ένα error στο HDTune. Επίσης έχω το paging file σε HDD που έχει bad sectors Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται το πρόβλημα με αυτό το error του ssd ή με τον προβληματικό hdd και το paging file; edit: Σκάναρα για error με το HD Tune και δεν βρήκα error στον ssd, οπότε μάλλον έχει μείνει στην μνήμη του καταγεγραμμένο. Τι άλλο μπορεί να φταίει;
E.F. Ιούνιος 11, 2012 #13 Ιούνιος 11, 2012 Επίσης έχω το paging file σε HDD που έχει bad sectorsΥπάρχει περίπτωση να συνδέεται το πρόβλημα με αυτό το error του ssd ή με τον προβληματικό hdd και το paging file; Είναι πιθανό. Αν το σύστημα "γράφει" στο paging file κάτι και μετά δεν μπορεί να το ανακτήσει, φυσικά και θα προκληθούν προβλήματα. Είναι εφάμιλλο με το να έχεις χαλασμένες μνήμες.
denz Ιούνιος 11, 2012 Author #14 Ιούνιος 11, 2012 Δοκίμασα να τρέξω memtest όλο το βράδυ και δεν έβγαλε errors. Άλλαξα το Pagefile πάλι πίσω στο ssd, μια από τα ίδια... το πρόβλημα συνεχίζεται. Μες το game μου βγάζει κάτι τέτοιο και κολλάει, θέλει ρεσταρτ.Στο furmark απλά μετά από λίγο μαυρίζει η οθόνη, ο ανεμιστήρας της κάρτας απογειώνεται και κάνει άπειρη φασαρία και πάλι θέλει ρεσταρτ.:flag:
GoMaR Ιούνιος 11, 2012 #15 Ιούνιος 11, 2012 βγαλε τον δισκο τελειως απο το μηχανημα και δες αν θα εχεις προβλημα.Γτ ομως δε τα γραφεις ολα απο την αρχη ;δισκος με bad sector ειναι σα να λεμε καρτα ελλατωματικη η μνημη που δε βγαζει memtest
HellhammeR Ιούνιος 11, 2012 #16 Ιούνιος 11, 2012 Δεν στο κάνει ποτέ στο ξεκάρφωτο έτσι? Δηλαδή χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα δεν κολάει. Δοκίμασε μια με μια άλλη κάρτα όποια να ναι να δεις αμα συμβαίνει πάλι το ίδιο. Ναι ξέρω την δοκίμασαν στο Πλαίσιο μπροστά σου(!) αλλά κάνε και μια απόπειρα με μια άλλη. Όσο για τον δίσκο, προσωπικά θα έκανα μια καθαρή εγκατάσταση τα windows για να είμουν σίγουρος γιατί στιν ουσία τώρα δεν έχει PC.. άμα είναι να σε κολάει καθε φορά που παίζεις παιχνίδι.
swatoner Ιούνιος 11, 2012 #17 Ιούνιος 11, 2012 βγαλε τον δισκο τελειως απο το μηχανημα και δες αν θα εχεις προβλημα.Γτ ομως δε τα γραφεις ολα απο την αρχη ;δισκος με bad sector ειναι σα να λεμε καρτα ελλατωματικη η μνημη που δε βγαζει memtestΕίναι δεύτερος δίσκος. Τα τρέχει όλα απο τον ssd πια και απλά τον έχει συνδεδεμένο.
GoMaR Ιούνιος 11, 2012 #18 Ιούνιος 11, 2012 το γνωριζωαλλα δε σημαινει οτι μενει σε αδρανεια ο δισκος ολο κ κατι μπορει να διαβαζει.η καλυτερη λυση για να σιγουρεψει ειναι να τον αποσυνδεσει τελειως.ανεξαρτητα με το αν εχει το PF στον δισκο η οχι.δεν επιμενω γιατι πιστευω πως το προβλημα του συστηματος οφειλεται απο αυτο , αλλα καλο θα ειναι να μιλαμε με σιγουρια για τις δοκιμες του μηχανηματος
denz Ιούνιος 11, 2012 Author #19 Ιούνιος 11, 2012 Λοιπόν, αποσύνδεσα εντελώς τους 2 HDD που είχα το PF... πάλι πρόβλημα. Έβγαλα το molex της πατέντας με τη δίοδο(!) (μπας και) αλλά πάλι τίποτα. Έκανα update bios από F7 σε F8, πάλι σκ@τ@. Οι θερμοκρασίες του CPU είναι νορμάλ (max 40) και εννοείται ότι τον έχω stock.Επόμενη δοκιμή είναι να πάω για format. Καμιά άλλη ιδέα ελέγχου που να μην χρειαστεί να αλλάξω GPU; (θα το κάνω αργότερα γιατί δεν έχω άλλη τώρα)
swatoner Ιούνιος 11, 2012 #20 Ιούνιος 11, 2012 Όπως σου είπα δοκίμασε και απενεργοποίησε virtump και ξαναδοκίμασε.Μετά βγάλε την gpu και δοκίμασε απο την onboard.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.