Jump to content



Προγραμμα για ενσωματωση υποτιτλων


argy1

Recommended Posts

Ψαχνω ενα προγραμμα ενσωματωσης υποτιτλων.Εχω πολλες ταινιες με ξεχωριστο αρχειο υποτιλων και λογο αλλαγης τηλεορασης η οποια παιζει και απο usb θελω να ενσωματωσω τους υποτιτλους ωστε να μπορει να τους παιξει.Οσα εχω δοκιμασει ειναι δυσκολα στη χρηση και αλλα δεν δουλευουν ή θελουν παρα πολυ χρονο γιατι κανουν ξανα κωδικοποιηση της ταινιας και μερικα χαλανε και την αναλυση του αρχικου αρχειου.Ακουω προτασεις,κυριως για free αλλα αν δεν παιζει καλο και free τουλαχιστον να μην ειναι πολυ ακριβο.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι δέν μπορείς να αποφύγεις την επανακωδικοποίηση μιάς και έτσι δουλεύουν τα συγκεκριμένα όταν θές να εξάγεις το αρχείο 2 σε ένα για να το παίξεις αλλού.

Όπως και νάχει στην συγκεκριμένη περίπτωση ίσως πάρει λιγότερο από 5 λεπτάκια. Τσέκαρε [ame=http://www.youtube.com/watch?v=8t4ygeuQ9NQ]εδώ[/ame] και εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Τα mkv τα εφτιαξα με το mkvtoolnix!

Στα avi εχω προβλημα με το aviaddxsubs. Eνω προσεχω την ονομασια των αρχειων κτλ. το αρχειο που προκειπτει δεν εχει υποτιτλους.

Υ.Γ. Ενοειται πως εχω τσεκαρει τον Player για επιλογη γλωσσας υποτιτλων και τα σχετικα..

Link to comment
Share on other sites

Άμα η tv σου δεν υποστηρίζει υπότιτλους, δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από το hardcoding των υπότιτλων (re-encode δλδ).

Τα mkvtoolnix δε πρόκειται να σε βοηθήσουν καθόλου σε αυτό που θες, άμα δεν υποστηρίζει υπότιτλους η tv. Αυτό που κάνουν είναι να βάζουν μέσα στο container (.mkv) τους υπότιτλους. Με λίγα λόγια δεν έχει ΚΑΜΙΑ διαφορά από το να τους έχεις από έξω.

Μου φαίνεται περίεργο βέβαια που υποστηρίζει η tv σου mkv, αλλά όχι .srt. Μήπως σφάλεις κάπου; Π.χ. μήπως υποστηρίζει μόνο utf-8 ελληνικούς; Ή γενικά δεν υποστηρίζει ελληνικούς;

Link to comment
Share on other sites

Η τηλεοραση παιζει κανονικα τους υποτιτλους και μαλιστα εχω επιλογη για γλωσσες,αρκει να ειναι ενσωματωμενοι.Μτο mkv εγινε δουλεια,τους ενσωματωσα και παιζουν κανονικα.Το προβλημμα ειναι πως αν ειναι σε ξεχωριστο αρχειο και ας ειναι στον ιδιο φακελο δεν τους διαβαζει δεν ξερω γιατι και πως απλα αυτο συμβαινει.Το θεμα ειναι τωρα τι κανω λαθος με το aviaddxsubs και στο αρχειο που προκυπτει δεν εχει υποτιτλους..

Link to comment
Share on other sites

Στέξε λίγο γιατί αυτό που λες δε γίνεται. Το mkv μπορεί να περιέχει βίντεο streams, streams ήχου, και srt. Φαντάσου το σαν ένα .zip που τα περιέχει όλα. Δε γίνεται να παίζει το .mkv σωστά, αλλά ξεχωριστά τα αρχεία να μην το παίζει. Μόνο άμα υπάρχει πρόβλημα στην ονομασία ή στο file formating.

Άμα πάντως για κάποιο ανεξήγητο λόγο αυτό συμβαίνει πραγματικά, το να το φτιάξεις είναι ζήτημα 20sec/ταινία. Απλά βάλε τρέξε το mkvmergeGUI, και στο input εκτός από την ταινία βάλε και τους υπότιτλους, και κάνε start muxing.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη θεωρητικα θα πρεπει να διαβαζει srt υποτιτλους εαν βρισκονται στον ιδιο φακελο και με ιδιο ονομα με την ταινια? (εκτος απο την καταληξη φυσικα)

Ακριβώς. Αν δεν σου εμφανίζει σωστά τους υπότιτλους παίξε με τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης για την κωδικοποίηση χαρακτήρων ... UTF8 ή 1253 αναλόγως και είναι όλα κομπλε.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.