Jump to content



Εργασία και διαβίωση...Ν.Αφρική


Stolis

Recommended Posts

Μερικων ημερων μονο σαν επισκεπτης. Ενω εχει καποιες ομορφιες, ειναι επικινδυνη. Σφαζουν κοσμο για πενταροδεκαρες και υπαρχουν συχνα φαινομενα απαγωγων. Αυτα μου τα ειπαν τοτε (προ 3ετιας) τα παιδια που δουλευαν στην εταιρια που πηγα.

Σκεψου μας ειχαν μονιμα με 2 ανθρωπους με οπλα....

Sent from my iPhone using Tapatalk 1.14.3

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα πετούσα ούτε από πάνω με αεροπλάνο. Έχω καμιά 20ριά Νοτιοαφρικανούς συναδέλφους, σαφώς και όλοι αγαπάνε την πατρίδα τους κι έχουν ωραίες αναμνήσεις ως παιδιά, αλλά κάθε φορά που επισκέπτονται για διακοπές, επιστρέφουν με μια νέα ιστορία/εμπειρία βγαλμένη από αστυνομική ταινία.

Αστυνομία να κάνει τυχαίο μπλόκο/έλεγχο στο δρόμο και να κλέβει τα κινητά της παρέας, πυροβολισμοί σχεδόν κάθε βράδυ ασχέτως γειτονιάς και άλλα πολλά. Στις γενικές συμβουλές είναι και το "αν οδηγάς σε σκοτεινό και ήσυχο δρόμο και πεταχτεί πεζός μπροστά σου, κατά πάσα πιθανότητα μέσα σε δευτερόλεπτα έχεις χάσει τα λεφτά και το αυτοκίνητό σου και ανάλογα με την συμπεριφορά σου και τη ζωή σου".

Το άρθρο στη Wikipedia για την εγκληματικότητα στην Ν.Αφρική, ξεκινάει με αυτή την φράση:

Crime is a prominent issue in South Africa. South Africa has an extraordinarily high rate of murders, assaults, rapes (adult, child and infant), and other crimes compared to most countries. Most emigrants from South Africa state that crime was a big factor in their decision to leave.[1]

Crime in South Africa - Wikipedia, the free encyclopedia

Link to comment
Share on other sites

Και τα πρόσφατα γεγονότα με τους εργάτες των ορυχείων που εκτέλεσαν οι αστυνομικοί και μετά η δικαιοσύνη τους, πήγε να ρίξει την ευθύνη στους ίδιους τους νεκρούς, δεν είναι και ότι καλύτερο ως εικόνα μιας χώρας που αν χρειαστεί θα βρεις το δίκιο σου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις ως τώρα απαντήσεις. Το θέμα είναι πως πρόκειται για ήσηχη (σχετικά) περιοχή/ κωμόπολη και δεν αναφέρομαι σε Γιοχάνεσμπουργκ ή cape town. Τα χρήματα είναι πολύ καλά, οπότε το ζήτημα είναι :

1) Να κάτσω στην Ελλάδα που βουλιάζει,να παλεύω και να ταΐζω τις 'μαύρες τρύπες της' για τα επόμενα 10-15 χρόνια που θα μας πάρει να συνέλθουμε, μην ελπίζοντας σε κοινωνική περίθαλψη/ σύνταξη/ κρατικές παροχές.

2) Πάω Άφρικα, δεν ξέρω τι μου ξημερώνει κάθε μέρα αλλά αν επιβιώσω ως τα 45-50-55 γυρνάω πίσω με ένα καλό πακέτο στην άκρη..

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε μια στη δουλειά που έμενε 20 χρόνια και μας λέει ιστορίες.

Οι περισσότεροι την έχουν κάνει λόγω ανασφάλειας.

Χάνανε γείτονες δηλαδή και ζούσαν με το φόβο.

Σκέψου ότι είχαν περιουσίες και τις διώξαν για να φύγουν, δεν θα στο πρότεινα σε καμία περίπτωση, εκτός κι αν πας συνειδητοποιημένος για περιπέτεια.

Δεν έχω πάει ο ίδιος όμως οπότε δεν θέλω να είμαι και 100% προκατειλημμένος, αλλά προσωπικά θα πήγαινα αλλού (π.χ. uk).

Link to comment
Share on other sites

Εγω προτείνω να πας για δουλειά στην Ουγκάντα.

Seriously.

Από όλες τις χώρες του πλανήτη, αυτή σκέφτηκες πρώτη ? :toomuchne :D

+1000

ακόμη και την Equestria να ζήταγε, θα ήταν ποιο ορθή επιλογή μετανάστευσης (απλά δε γνωρίζω με τι μέσον φτάνεις εκεί).

Υ.Γ. Ας μας αναφέρει και σε ποια πόλη πρόκειται να πάει.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

ειμαι ελληνας που ηρθε να εργαστει στην νοτιο αφρικη.ζω εδω περιπου εναμιση χρονο .ειναι μια πολυ ομορφη χωρα,πλουσιο κρατος με πολλες ευκαιριες για δουλεια ΑΛΛΑ τα πραγματα δεν ειναι κ πολυ ευκολα.πολυ εγληματικοτητα ενοπλες ληστειες κυριως σε σπιτια αλλα κ στο δρομο ενω οδηγεις. το να κυκλοφορησεις με τα ποδια εξω ειναι κατι σχεδον απαγορευμενο για τους λευκους.οχι μονο γιατι κινδυνευεις να σου τη πεσουν αλλα κ γιατι οι αποστασεις ειναι τεραστιες.χρειαζεσε αμαξι για τα παντα.δεν υπαρχουν μεσα μαζικης μεταφορας για την εξυπηρετηση των λευκων. γενικοτερα αυτη η χωρα ευννοει ανθρωπους με λεφτα.να ερθουν να κανουν επενδυσεις κ μπιζνες να τα οικονομισουν κ να τη κανουν.ανθρωποι οπως εγω που θελουν απλα μια δουλεια κ μια απλη συμβατικη ζωη ειναι δυσκολο να προκοψουν.το κρατος δε δινει πολλα δικαιωματα στους μεταναστες για να χτισουν εδω τη ζωη τους.εγω δουλευω ως υπαλληλος σε οικογενιακη δουλεια,περνω εναν αξιοπρεπη μισθο για τα εδω δεδομενα αλλα η διαμονη μου εδω εχει ημερομηνια ληξης.θα μαζεψω οτι μπορω κ θα τη κανω. δε το συστηνω παντως.ειναι πολυ δυσκολη χωρα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.