Jump to content



Linuxaki για torrent use


Trooper

Recommended Posts

Καλημέρα,

Σκέφτομαι να στησω ενα linuxaki με σκοπό να εξυπηρετεί τα torrent και για να μην έχω το μεγάλο pc ανοικτό συνέχεια.

Αξίζει? Το εχει κανει κανείς ?

Τι λίνουξ να βάλω ?

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

To ίδιο είχα κάνει με το laptop μου. Μετά από 3 μήνες με διάφορα μικροπροβλήματα, έστησα ΧΡ και ησύχασα...

Edit: Αναφέρομαι στη λύση του Linux για torrents. Το να βάλεις ένα pc μικρής κατανάλωσης, είναι σαφώς σωστό.

Link to comment
Share on other sites

τι h/w έχεις ? Ρωτώ γιατί αν έχεις μηχάνημα 24/7 ανοιχτό πέρα από torrents μπορεί να κάνει και πολλές άλλες δουλειές, όπως file server, media (DLNA) server, proxy/firewall, Asterisk και και και ...

Εγώ θα πρότεινα κάτι χωρίς "windows" interface για να μην πάνε άδικα οι πόροι. Το http://www.transmissionbt.com/ είναι μανούλα για αυτό, μιας και το front/interface client τρέχει σε όποιο pc θέλεις

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να βάλεις Ubuntu Server και Deluge. Η δυνατότητα που σου δίνει το Deluge είναι να ανοίγεις τον client κανονικά στο pc σου και να διαχειρίζεσαι κατευθείαν τις εργασίες χωρίς browser. Ειδικά αν έχεις πολλά αρχεία είναι χρηστικότατο!

Linux Home Server Guide

Install Deluge Server (v1.2.x) on Ubuntu Server - Lucid

Link to comment
Share on other sites

με έναν φίλο είχαμε στήσει centos με το transmission

για να πω την αλήθεια δεν το έχω δουλέψει και πολύ αλλά ο φίλος παίζει με αυτό

εγώ στο σπίτι στο atom έχω ενα partition xp και στο άλλο ubuntu 10.04 με qbittorrent vnc και τα ρεστα μόνο που το qbit το κακό είναι ότι το web interface του παίζει μόνο σε chrome

σκέφτομαι να βάλω να δω τα mint κάποια στιγμή όταν δεν βαριέμαι:p

(στην αρχή αν θυμάμαι καλά είχα το deulge αλλά μου έκανε κάτι κουλά και δεν κατέβασε τα torrents και έτσι πήρε πόδι)

Link to comment
Share on other sites

Τρέχω έναν athlon II x2 240 με 780g chip 8GB RAM(μικρή κατανάλωση πριν 3 χρόνια το πήρα, μετά απο μία ματιά που έριξα σε ξένο forum που ασχολείται με desktop "οικολογικά-οικονομικά"), κλειστά αρκετά περιφερειακά απο το bios, undervoltage, εκτελεί χρέη server. (lamp,bind,cifs,nfs,transmission-daemon,κ.α)

Η κατανάλωση είναι 35W idle , τρέχει Gentoo(απέφυγε το για αρχή εσύ), έχει uptime 460 φεύγα μέρες(περίπου τότε του έβαλα και το apc ups), και συνήθως ο επεξεργαστής ζορίζεται μόνο όταν χρειάζεται να τρέξω το distributed compile.(για τα υπόλοιπα μηχανήματα του σπιτιού)

Gigabit switches, και πετάει :crazy_pilot: .

100 torrents "alive", 95MB ram με transmission-daemon.

Να ενημερώσω ότι απομακρυσμένη διαχείριση του transmission-daemon κάνετε έυκολα με το transmission-remote-gtk. Έχει αρκετά καλό interface, σε windows δεν το έχω δεί ιδιαίτερα, αλλά σε linuxaki μαρέσει πολύ οι προσθήκες που κάνουν σιγά σιγά(κάτι που βάλαν πρόσφατα και πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον είναι η δυνατότητα να φτιάξεις bookmarks με τα paths για να επιλέγεις στον απομακρυσμένο server, καθαρά για οργάνωση-movies,pr0n,music,κτλπ) :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εγώ είχα βάλει ένα xubuntu με deluge daemon και webui σε ένα λαπτοπακι και το είχα έτσι γύρω στα 2 χρόνια χωρίς προβλήματα.

Μάλιστα είχα βάλει και ένα file manager με webui για να ανεβοκατεβάζω αρχεία remotely, δεν υπήρχε Dropbox τότε, ήμουν πολύ μπροστά :p

Λύσεις υπάρχουν πολλές, εγώ ήμουν της άποψης να βάλω μια διανομή με γραφικό περιβάλλον για να δίνω μια εντολή και να φορτώνει το περιβάλλον αν ήθελα να χρησιμοποιήσω το laptop για κάτι άλλο.

Posted from my mobile.

Link to comment
Share on other sites

φιλε, αυτο μπορει να κανει και μιντια σειρινγκ ντιελενει / φαιλ σαρινγκ σαμπα?

Δεν παιρνει σατα επανω νομιζω, οι σκληροι με ysb πανε πανω του ? Υπαρχει περιπτωσει να "μπουκωνει" το ysb με τοσα ανοιχτα αρχεια ?

Link to comment
Share on other sites

Ναι γίνεται media server, samba server. Δεν έχει sata, μπορείς να συνδέσεις τους δίσκους με usb ή δικτυακά. Ανάλογα τη χρήση που θα του κάνεις, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να μπουκώσει το usb2 από τα torrents.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.